Karol Befa, klavirske improvizacije na teme iz publike

KAROL BEFA (Karol Beffa), klavir i kompozicija/improvizacija Kolarčeva zadužbina, subota, 22. maj u 20h

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Karol Befa, poznati francusko-švajcarski kompozitor, pijanista i muzikolog, prvi put se predstavlja beogradskoj publici u uzbudljivom i nesvakidašnjem muzičkom nastupu – izvodeći klavirske improvizacije na teme zadate iz publike!

Karol Befa je dvostruki dobitnik prestižne nagrade Victoires de la musique classique (Muzički pobednici – klasika) u kategoriji ‘Kompozitor godine’. Francusko Udruženje autora (SACEM) dodelilo mu je Gran Pri za celokupno dosadašnje stvaralaštvo u oblasti simfonijske muzike.

Nedavno je u prevodu na srpski jezik objavljena nagrađivana knjiga Karola Befe i matematičara Sedrika Vilanija Iza kulisa stvaranja (Les coulisses de la creation), u izdanju CPN-a i Matematičkog instituta SANU. Na poziv ovih institucija, u okviru programa “Maj mesec matematike”
CPN-a, Karol Befa će imati razgovor sa posetiocima u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine (od 18 časova – moderator dr Vesna Todorčević, obezbeđen prevod), nakon čega će potpisivati svoju knjigu. Ujedno, promocija knjige čini deo zvaničnog programa manifestacije “Molijerovi dani”, Francuskog instituta u Srbiji.

Druženje sa Karolom Befom nastavlja se na solističkom koncertu (od 20h), gde će umetnik improvizovati na najrazličitije teme (ne samo muzičke) koje će mu zadavati naša publika:

Kažu da improvizovati znači komponovati i izvoditi istovremeno, bez pripreme, neku poemu, neku ariju, neki govor… U okviru ovog koncerta Karol Befa improvizovaće na teme koje će predlagati publika. To može da bude samo jedna reč – „Tristan” – ili neki zamišljeni susret, na primer između Don Žuana i Karmen… Ili neko izmišljeno delo „Bahov tango”. Sve je moguće zamisliti i iskazati muzikom. Publika je jedini sudija!” (Karol Befa)

Sezona umetničke muzike CEBEF-a realizuje se uz podršku Grada Beograda i Ministarstva kulture i informisanja.

Besplatne ulaznice na blagajni Kolarca. Zbog važećih epidemioloških mera, broj ulaznica je ograničen.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket