Seven Mouldy Figs – Winter session

0
Reklama

Premijerno u rubrici „Na prvu!“ slušamo jedan zagrebački bend, i to njihovo video izdanje. Pored studijskih snimaka i zapisa sa koncerata, alternativna scena je u video sesijama pronašala svoje mesto na mreži, prvenstveno na „Ju Tjubu“, pa je ovo još jedan od načina kako publika može da dođe do nove muzike, što se pokazalo uspešnim u ovom slučaju.

Bend sa kojim smo se ovako upoznali je „Seven Moudly Figs“ – trio koji od 2014-te godine čine Laura M, Laura N. i Lucija, kako se predstavljaju. „Winter Session“ je video izdanje na kojem su izvele četiri svoje pesme, prethodno objavljene na njihovom albumu „Labyrinth“, u septembra 2016-te godine. Za one koji su navikli na skupu produkciju nalik na „KEXP“, ovi snimci će biti iznenađenje, jer su „7MF“, kako sebe skraćeno nazivaju, uspele da na garažnom snimku uhvate suštinu benda, svoj zvuk i autentični izraz koji imaju. Snimci su potpuno ogoljeni u izvedbi, muzika je ta koja je glavna, a snimak je samo povod da obratite pažnju na taj neverovatan spoj stonerskog gruva i psihodeličnih linija u melodiji pevanja i gitarskim rifovima.

Dok temeljno ne preslušamo pomenuti album i javimo vam utiske, preporučujemo našu omiljenu stvar sa ove sesije. Zapratite bend, možda uskoro budete u prilici da ih čujete u svojoj okolini, ali čak i da ne pročitate ovu preporuku, sigurni smo da ćete ih uhvatiti na prvu.

Andrea Kane

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here