Šesti Bunt rok festival: Veliko finale !

0
Reklama

Stigao je i taj trenutak- veliko finale! Od 18 takmičarskih bendova koji su nastupili u prvom i polufinalu, za titulu pobednika 6. Bunt rok festivala će se u sredu uveče 2. marta (RTS2, 23.25) učestvovati 10 finalista: „Uspon ljudskog“, „Fakturnog književnika“. s vremenom“, „Cactus Fields“,“Čuvari stvari“,“Hemmoterapia“,“El Pre3idente“,“Zauvar“, „Duda Buržujka k haikuzadanas“ i „Sanitarium“.

Voditelji programa 6. Bunt festivala su: Branka Glavonjić, Zoran Stefanov Iskaz i Stefan Jovčić.

Odluku Žirija o pobedi šestog izdanja Bunt rok festivala, saopštiće renomirani muzičar, ocenjeni i nagrađeni autor- Momčilo Bajagić Bajaga, čija uspešna četiri i bogata karijera traje nesmanjenim decenijama.

Troje prvoplasiranih u finalu festivala, osvojiće i novčane nagrade, koje je obezbedila Radio-televizija Srbije, osnivač festivala.

Branka Glavonjić, urednica i autorka Bunt rok festivala.: „Svi ovogodišnji takmičari su izuzetni, vrlo talentovani i autorski poslednji. Čuli ste i brojne afirmativne komentare i pohvale članova stručnog žirija tokom dva polufinalna festivala, na kojima se predstavilo 18 bendova i autora iz cele Srbije. Čestitam i zahvaljujem svima koji su učestvovali, muzika je i ovoga puta pobedila. Dokazali smo i na ovaj način da stvaralaštvo i kreativnost ništa ne može da je zaustavi, pa ni pandemija.“

Stefan Niketic i Lagana sreda pobednici prethodnog BRF predati trofej

Pre no što znamo kome će pobednici prethodnog, 5. Bunt rok festivala- bend „Lagana sreda“ predati pobednički trofej, u revijalnom delu programa finala festivala nastupa „E-plai“, „Kanda Kodža i Nebojša“ i Bvana iz Maus lagune & Mikri .

Članovi žirija u finalu 6. Bunt rok festivala: Maja Cvetković (E-plai), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Vladan Vlajko Đurđević (Neverne Bebe), Aleksandar Marković Lama (Bolesna Štenad), Bojan (Artan Lilačala), Bojan Oliver Nektarijević (Kanda Kodža i Nebojša), Goran Ljuboja Trut (E-Plai) i Nikola Ćosić Bvana.

Bunt rok festival je jedinstvena, nacionalna platforma za promociju mladih autora i bendova – tradicija i kontinuirani gradovi od 2015. godine. Kroz ovaj TV projekat autorke Branke Glavonjić i RTS-a, do sada je prošlo oko 800 autorskih i muzičkih sastava, a više od 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni.

Dosadašnji pobednici Bunt roka festivala: „Dingospo Dali“ (2015.), „Degeneza“ (2016.), „Viva Vops“ (2017.), „Sergio Lounge“ (2018.) i „Lagana sreda“ (2019.).

PGP RTS će uskoro objaviti i CD kompilaciju, na kojoj će biti ovekovečeni najbolji bendovi Bunt rok festivala.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here