Serija koncerata “Atrium Sessions“ u septembru u Kapetan-Mišinom zdanju: Bisera Veletanlić & Vasil Hadžimanov, “Crvena Jabuka”, “Galija”

Nastupiće i Tijana Bogićević, "Ođila", glumac Joakim Tasić

0
Reklama

Nastupiće i Tijana Bogićević, „Ođila“, glumac Joakim Tasić


BEOGRAD: Mesec septembar u Beogradu biće u znaku atraktivnih „Atrium Sessions“ koncerata u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, čim se završi druga sezona jedinog pozorišta koje radi tokom celog leta na otvorenom – “Teatrijum”.


Tako će od 4. do 25. septembra u 20.30 časova nastupiti mnogi pretežno domaći i regionalni muzičari različitih stilova i žanrova, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Seriju koncerata otvara pop jazz diva Bisera Veletanlić sa Vasil Hadžimanov bendom u nedelju, 4. septembra.

Bisera će obradovati svoje obožavaoce nastupom na otvorenom u posebnom ambijentu u centru Beograda. Zvezda velikih festivala bivše Jugoslavije, jedno je od najvećih imena domaće muzičke scene, a njen muzički stil mnogi opisuju kao mešavinu šansona, domaćih šlagera, pop muzike i džeza.

Dobitnica je nagrade za životno delo jazz festivala “Nišvil” u Nišu.

Bisera – Foto Marija ĆalićU bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama, koje su obeležile čitav jedan period u jugoslovenskoj muzici, zapažena kao laureat prvih nagrada stručnog žirija na festivalima „Opatija“, „Vaš šlager sezone“, „Beogradsko proleće“, „Zagrebfest“, „Split“, „MESAM“, a nastupala je i na domaćim izborima za Pesmu Evrovizije.

Najuspešniju saradnju ostvarila je sa Kornelijem Kovačom, a snimala je i sa Arsenom Dedićem i Goranom Bregovićem. Dugo nije imala solo koncert u Beogradu, a pamte se nastupi 2018. u kvartetu – Gabi Novak, Matija Dedić i Vasil Hadžimanov, tada su rasprodali dvaput Mts Dvoranu i nekoliko puta Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu.

Etno jazz pijanista Vasil Hadžimanov sigurno je jedan od najtraženijih instrumentalnih muzičara na ovim prostorima i znatno šire (region – ex SFRJ, inostranstvo), tako je u Beogradu redovan na koncertima u lancu klubova BitefArtCafe – Summer stage na Kalemegdanu i Novi Bitef na Paliluli, sa bendom ili u raznim sastavima kao Trio Sveti.
Ovog leta svirao je i na festivalima “Jazz in the Garden” u Botaničkoj bašti, “Youth Jazz & Rock” na Paliću, Jazz fest ovog vikenda u Kragujevcu, i sa kolegama Matijom Dedićem i Bojanom Zulfikarpašićem nastupao je skoro u Novom Sadu, kao i u spomenutoj Botaničkoj bašti.
Nakon Bisere i Vasila, uslediće koncert populane grupe “Ođila” – 8. septembra, u prepoznatljivom ritmu romske muzike,a 09.09. koncert će održati pop pevačica – Tijana Bogićević.

Nakon dva rasprodata koncerta u Mts Dvorani, 10. septembra publiku očekuje ponovo koncert sarajevske pop rok grupe “Crvena jabuka”, odakle je samo frontmen – pevač Dražen Žerić Žera jedini originalni član. Prvi put će nastupati u Kapetan-Mišinom zdanju, a do sada su osvajali više puta bivši Dom sindikata, Halu sportova, Sava centar, klub Central Pub na Novom Beogradu, Beer fest na Ušću.

Odmah 11. septembra biće održano muzičko-poetsko veče španskih i latinskih pesama – „Al Amor“ u izvođenju Anastasije Minjević (sopran), Ksenije Ristić (klavir) i glumca Joakima Tasića.

Onda 13. septembra nastupiće mladi muzičar Andrija Gavrilović A.N.D.R. sa svojim gostima, muzički producent i trubač školovan na Berkliju, 19. septembra publiku očekuje muzika violončela kroz koncert ansambla “Viva Čelo” koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki, a kojim će biti označen i početak Čelo Festa.

TIJANA BOGIĆEVIĆNa dan 21. septembra nastupiće internacionalni gudački orkestar “Makris” sa repertoarom „Od klasike do Holivuda“ dirigenta Predraga Gosta, a pop rok bend “Galija” imaće nastup 24.09. i zaploviće kroz repertoar svojih velikih hitova.

Koncertnu seriju „Atrium Sessions“ zatvoriće 25. septembra sastav “Belgrade Soul Sextet” koncertom „Tri sevdaha“ koji kombinuje zvuke džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike koju predstavlja sevdah. 

Raspored koncerata po danima:

·04. septembar – Otvaranje – Bisera Veletanlić & Vasil Hadžimanov Band

·08. septembar – grupa “Ođila”

·09. septembar – Tijana Bogićević

·10. septembar –  grupa “Crvena jabuka”

·11. septembar – “Al Amor” – muzičko-poetsko veče španskih i latinskih pesama
Solisti: Anastasija Minjević (sopran), Ksenija Ristić (klavir) i glumac Joakim Tasić

·13. septembar – A.N.D.R.

·19. septembar – VivaČelo – Dragan Đorđević Suzuki – otvaranje Čelo festa

·21. septembar – Gudački orkestar Makris – „Od klasike do Holivuda“
Dirigent: Predrag Gosta

·24. septembar – grupa “Galija”

·25. septembar – Belgrade Soul Sextet- “Tri sevdaha”

A.N.D.R. i Retrospektiva, photo by Sonja Denda
Al Amor, Anastasija Minjević, promo
VivaCelo – Dragan Djordjević Suzuki
JOAKIM TASIĆ
GALIJA
Belgrade Soul Sextet- “Tri sevdaha”
Orkestar MAKRIS, promo
OĐILA
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here