Senzualna muzičarka Ida Prester predstavlja video spot dostojan svetskih zvezda

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Što će biti sutra, hoću li moći? Eh, da je kao nekad, bolje je bilo pre… koliko puta pomislite ovakvu ili sličnu misao u danu? Često, možda čak i prečesto, zar ne?! Čini se da je postalo najteže živeti u sadašnjem trenutku. No da nije nemoguće poručuje Ida Prester u svom novom singlu.

Pesmom “Sad” poziva na povratak u sadašnjost, odbacivanje fokusa sa svega negativnog, jer svaki trenutak je dragocen i poseban. “Iscrpljeni smo epidemijom kojoj kao da nema kraja, utučeni svakodnevnim lošim vestima, destruktivnom politikom, zavisti i frustracijom, a život juri dalje. Prolaze nam najbolje godine, a treba se radovati, plesati, ljubiti. Osmehom protiv zime, bojama protiv crnila.” poručuje Ida i dodaje “Ovo je himna za sve one koji ne žele živeti u konstantnoj paranoji i mraku, za sve koji znaju koliko nam je svaki trenutak dragocen. Jer, kao što pesma kaže, Ja živim sad i samo sam sada tu!”

Singl “Sad” takođe je kantautorsko delo Ide Prester, za koji je napisala i muziku i stihove, dok joj je njen dugogodišnji muzički partner iz slovenske postave Lollobrigide – Matej Končan (Kleemar) pomogao pesmu umotati u ritmični, zamamno-setni pop aranžman. Poput tanga, pesma već prvim zvukovima zavodljivo opija pažnju i uranju pozornost u melodično obojani svit senzualne Ide Prester. Kako bi svaki muzički detalj bio na pravome mestu zaslužni su Luka i Anja iz pocket palme, koji su složili miks i sve skupa ulaštili kroz mastering.

Singl prati impresivni video spot, ispunjen uverljivim specijalnim efektima te idiličnim pastelnim bojama, dostojan svetskih zvezda. Osmislila ga je i režirala Idina višegodišnja saradnica Marcella Zanki, a specijalne efekte izradio je Dario Radusin.

Spot me podseća na neki SF film iz 70-ih, a Dario Radusin je jako dobro podcrtao 3D kadrovima u postprodukciji. U ovom spotu sam želela staviti naglasak na izraženom kostimskom stilu i scenografsko-studijskoj atmosferi i pomalo čudnim metaforičkim situacijama. Mislim da je timski rad različitih umetnika spojio jednu divnu retro apstrakciju.” pojasnila je redateljica Marcella Zanki.

Spremni za povratak u sadašnjost?

Tri, četiri, SAD!

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket