Sećanja na Vladu Divljana i EKV za vikend (26.02. i 28.02.) na Kolarcu

IQV - EKV tribute bend & (Ne)normalni & Prijatelji

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Predstojeći vikend u pogledu muzike biće u znaku koncerata posvećenih rok bendu EKV i muzičaru Vladi Divljanu u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, u petak 26. i u nedelju, 28. februara.

 


    Koncert u čast grupe EKV izvešće  IQV – EKV tribute bend u petak, sa gostima – Vasil Hadžimanov (klavir), Aleksandar Jovanović – Šljuka (klavir), Dušan Murišić (truba) i Marko Milivojević (bubanj) koji je svirao u originalnoj postavi EKV-a od 1990. do 1994. godine.

 

IQV – EKV tribute nastupa u sledećem sastavu: Bojan Pejčić – vokal, Mario Dimitrijević – gitara, Ivan Živanović – klavijatura, Nenad Vukelić – bas gitara i Dragan Jovanović – bubanj.
Prateći vokali su – Jovana Stojiljković, Vanja Petrović i Nikola Krstić.

 

 Podsećanje na lidera kultnog rok sastava EKV – Milana Mladenovića biće okosnica ovog koncerta, velikog umetnika koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rokenrol muzici.  


  Nedelja, 28. februar i ponedeljak, 1. mart biće u znaku koncerta u čast Vlade Divljana od strane benda “(Ne)normalni” i prijatelja, kao odloženi nastupi, planirani početkom ovog meseca, ali zbog pandemije su morali biti pomereni za nove datume.
 Ulaznice od originalnog datuma 7.2. važe za 28.2, a karte od 8.2. važe za 1. mart.

 

Sastav “(Ne)normalni” sviraće pesme iz svih perioda Vladine karijere, tako da će deo repertoara činiti i najveći hitovi grupe ”Idoli”, kao i čitav solo period, primenjena muzika za filmove, predstave i serije.  


  Za ovu priliku, kao gost večeri, bas gitaru će svirati Zdenko Kolar, član legendarnih ”Idola” i čovek koji je svirao sa Vladom Divljanom u njegovim drugim pratećim grupama “(Ne)vladina organizacija” i “Old Stars band”.

 

  Pored Kolara, na scenu Kolarca gostovaće i Bojan Gluvajić iz benda „Ničim izazvan“, kao i Sara Vučenović (violončelo) i Ljuba Miodragović (ukulele).

 

(Ne)normalni sviraju u sastavu: Anja Aleksić – violina, Nenad Jelenković – vokal i akustična gitara, Milan Jančurić – saksofon i klarinet, Igor Martinko –harmonica i gitara, Miloš Jovanović – klavir, Attila Benke – bubnjevi i Branislav Pavlović – bas gitara.
   


Dokumentarni film “Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu” Mladena Matičevića (2018) imala je ogroman uspeh kod publike u Srbiji kao i čitavom regionu, i sigurno je jedan od najgledanijih dokumentaraca na ovim prostorima.
  Tužan, potresan, tačan, emotivan, film je pružio sećanje i posvetu jednom od poslednjih džentlmena rokenrola kod nas.  Zvezda koja ne bledi.  

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

ZORANU SIMJANOVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO 67/68. MARTOVSKOG FESTIVALA

Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket