SAŠA BÁŠA I ORKESTAR NA JESEN-ZIMA TOUR-U

0
Reklama

Saša Báša I Orkestar će ove jeseni i zime nastupiti na pet zakazanih koncerata u okviru promo turneje prvog albuma „Trizofrenija“, koji će do kraja godine izaći na svim striming platformama. Naredni koncerti koji se očekuju su u Nišu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu i Subotici. Saša je letos svirao u Velikom Gradištu, Požegi, Subotici i Zemunu, a na jesen i zimu se očekuju koncerti koji će biti podignuti na viši stepen produkcije, performansa i muzičkog i umetničkog izraza.


Do sada su nastupi bili prožeti energičnim audiovizuelnim performansima, egzotičnim izražajem, angažovanom tematikom i beskompromisnim rokenrol pristupom u okviru različitih žanrova. Saša je menjao razne kostime tokom svirki i predstavljao publici zanimljiv i kreativan kabare spektakl, a komunikacije sa publikom nije nije manjkalo.


Saša Báša je prestonički (Beograd, Obrenovac) art-performer i multimedijalni umetnik čija se muzika ne može svrstati ni u jedan okvir već je podeljena u 3 etape. Prva etapa je baladna i emotivna etapa poduprta alternativnim rok zvukom. Druga je vesela i razigrana etapa sa uticajem flamenco, bossa nova, funk i disko zvukom. Treća etapa je oslonjena na elektro zvuk i inspirisana je funk i hip hop muzikom. U sve tri različite etape Saša Báša predstavlja tri različita alter-ega koji se fizički, stilski, muzički, modno, poetski pa čak i karakterno razlikuju jedan od drugog. Priču koja se odvija u tri etape, prati bend koji i žanrove menja u skladu sa promenama Bášinih karaktera.
Saša Báša uživo nastupima promoviše svoj debi album pod imenom „Trizofrenija“ koji je plod dugogodišnjeg rada na pesmama zajedno sa Lazarom Pantelićem.


Saša Báša je do 2020. bio pevač, autor i tekstopisac u bendu „Aleja Velikana“ sa kojim je nastupao širom zemlje i regiona i osvajao mnogobrojne nagrade od kojih su najznačajnije pobede na Zaječarskoj Gitarijadi 2018. i na Majskoj gitarijadi u Požarevcu iste godine, nagrada za najboljeg gitaristu na Bunt Rok Festivalu, nagrada „Plavi Bas“ na banjalučkom Demo Festu, prva nagrada publike i treća nagrada žirija na Demo Festu u klubu Fest u Zemunu. Nastupali su na Exit Festivalu, Belgrade Beer Festu i revijalno kao pobednici na Gitarijadi u Zaječaru.


Članovi orkestra su Saša Báša (vokal, tekstovi, muzika), Lazar Pantelić (klasična gitara, prateći vokal, muzika), Lazar Dimitrijević (električna gitara, prateći vokal), Katarina Davinić (klavijatura), Miloš Stanković (bas gitara), Vid Milošević (bubanj), Djurdjica Ivanovic (violina) i Jakov Firez (truba). 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here