Sarajevski sastav Činčila bio gost Šapata

0
Reklama

Sarajevski sastav Činčila je bio gost Šapata gde su članovi benda, na već poznatom mestu, predstavili svoj rad i izveli neke od svojih najpoznatijih pesama. Nesvakidašnji performans, upečatljiv ,,outfit“ i ,,funky“ tonovi su samo neke od stvari koje krase ovaj bend. 

‚‚Hvala vam što dajete prostora bendovima koji su kvalitetni, a nisu dio ustaljenog regionalnog menadžment lobija koji vrti pretežno trideset istih imena na skoro svim značajnijim festivalima i medijima. Šapat daje „vidljivost nevidljivim autorima“, razbija monotoniju i šalje jasnu poruku, a to je da Balkan ima itekako mnogo kvalitetne muzike bez obzira što nije popularna!“ poručuje Vanja Solaković, frontmen benda Činčila. 

Bend skreće pažnju na sebe brojnim nastupima u regionu, jasnim porukama koje šalju kroz svoje tekstove i čvrstim stavovima. Takođe, bitno je pomenuti i to da ovaj bend igra važnu ulogu u jačanju alternativne scene u Bosni i Hercegovini pa i šire. 

Iz Šapata poručuju: ,,Činčila je prvi bend iz BiH koji smo ugostili i, nadamo se, da neće biti i poslednji. Radimo na umrežavanju sa bendovima iz celog regiona i očekujemo uskoro i prve bendove iz Severne Makedonije kao i bendove iz manjih sredina naše zemlje.“

Još dodaju: ,,Bitno je uticati na izdavače i zahtevati bolje uslove promocije i jači marketing. Svesni smo činjenice da izdavači uglavnom gledaju samo profit zapostavljajući suštinske potrebe bendova i bitno je staviti im do znanja da bez bendova oni, logično, neće imati šta da izdaju. Lampshade media nam i ovaj put izlazi u susret i to svakako treba pohvaliti jer je danas retkost naći izdavača koji ima svest o tome šta je jednom bendu neophodno za rad i razvoj.“

Ceo nastup benda, intervju, ,,Tvoj zvuk“ i ,,Tvoj stih“ možete pogledati na YouTube kanalu Alternativni centar Šapat.

Ono na šta iz Šapata skreću pažnju je i njihov Patreon nalog koji nudi različite povoljnosti za sve one koji bi da podrže njihov rad.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here