Saksofonista Oleg Kireyev objavio album “Jazz Classic” za Metropolis Music

Kao i bilo koji pravac u umetnosti, životu, džez ima više tonova, nijansi, boja i specifičnosti

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

ČUVENI BUBNJAR HAUSTORA I DISCIPLINE KIČME PREDSTAVLJA NOVI PROJEKAT I PRVI SINGL

Zagreb, 1. marta 2020. – Glasoviti bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, obogatiće domaću scenu novim muzičkim...

Objavljene nominacije za 28. dodelu nagrade Porin

Po prvi put putem YouTube kanala Porina, pod voditeljskom palicom Tamare Loos, saznali smo ko su nominovani za najprestižniju...

„Zvuk ženskog srca“ Marine Pešić na Dan žena u Galeriji RTS kluba

Velika ljubav i strast autorke prema muzici i koncertima Ako koncerti i dalje ne mogu komotno da se održavaju i...

Kao i bilo koji pravac u umetnosti, životu, džez ima više tonova, nijansi, boja i specifičnosti


Ruski muzičar, džez saksofonista Oleg Kireyev objavio je novi album “Jazz Classic” za diskografsku kuću Metropolis Music iz Beograda.

Ovo je prvi džez projekat objavljen za srpsku muzičku kuću koji su zajednički snimili srpski džezeri i ruski muzičar.
Od ponedeljka je “Jazz Classic” dostupan za slušanje na digitalnim servisima – Apple.Music, Spotify, Deezer, Youtube.Music, Yandex i mnogim drugim platformama.

Dugogodišnja saradnja sa srpskim muzičarima konačno je krunisana prvim rusko-srpskim džez albumom, a na samom snimanju materijala učestvovali su pijanista Milovan Paunović, kontrabasista Branko Marković i bubnjar Uroš Stamenković.
Džez kompozicije predstavljene na albumu zvuče jednostavno, opušteno, lekovito.

Nije potrebno biti ekspert da bi se slušao i voleo džez, jer kao i bilo koji pravac u umetnosti, životu, bilo kojoj delatnosti, ima više tonova, nijansi, boja i specifičnosti”, objašnjava džez umetnik Kirejev.

Volim da pišem i izvodim muziku za široki krug ljudi, za one koji odavno u materijalu traže nove utiske i one za koje je muzika prijatna i svakodnevna podloga, izvor za dizanje raspoloženja, stvaranja atmosfere”, poentirao je saksofonista.Sa novog projekta izdvajaju se razne zarazne kompozicije kao što su – “All of Me”, “Misty”, “Autumn Leaves”, “Take the A Train” i druge.

Oleg Kirejev je šire poznat u svetskim džez krugovima, a njegov poznati album “The Meeting”, snimljen uz učešće istaknutog džez trubača Toma Harela, dospeo je na listu TOP 100 američkih radio-stanica i zadržao se na njoj nekoliko nedelja.

Kirejev dosta sarađuje sa srpskim muzičarima i ima zajedničke projekte sa džez pijanistima Vasilom Hadžimanovom i Draganom Ćalinom.

U Beogradu je nastupao u raznim intimnim klubovima kao što su – Studentski kulturni centar (SKC), Ulica, Jazz kantina Lisabon u Kombank Dvorani, Soul Society – klub Bitef teatra, gde je često rasprodao nastupe u solo varijanti ili u duetu sa Hadžimanovim.
Sa ovim pijanistom je išao na jednu sadržajnu turneju po Rusiji krajem 2019. godine, a zajedno su svirali i u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, na Ohridu, i drugim zanimljivim mestima.

Kirejev inače dosta boravi u prestonici Srbije, a već neko vreme živi na relaciji Moskva-Beograd.

Tokom februara planirana je promocija rusko-srpskog projekta na ruskoj radio-stanici “Radio Jazz”.

Deezer https://www.deezer.com/us/album/199641122

Apple Music https://music.apple.com/rs/album/jazz-classic-prvi-rusko-srbski-jazz-projekat/1549078895?at=1l3v9Tx&uo=4&app=itunes

Spotify https://open.spotify.com/album/1Z4ZIq8hxBnCqv3NLs4el1

YouTube Music https://music.youtube.com/browse/MPREb_91l2B2PEcTq

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Performans “Putovanje blizanaca iz Argentine” 4. marta u Božidarcu

Umetnički performans “Putovanje blizanaca iz Argentine” biće izveden u četvrtak, 4. marta na Velikoj sceni Božidarca u Beogradu, a publika će taj događaj moći...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket