Šaban Bajramović dobija izložbu u Americi

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Za njega kažu da je bio nekrunisani kralj romske muzike, ali je bio i mnogo više od toga. Čuveni Šaban Bajramović je i zvanično među deset najboljih bluz pevača svih vremena, a uz to je prvi Srbin i Rom koji će imati svoju postavku u najpoznatijem džez i bluz muzeju u Americi.

Čuveni bluz i džez muzičar Šaban Bajramović će imati upriličenu izložbu u SAD i time postati prvi Srbin i Rom u svetu koji je deo postavke “Delta Misisipi Bluz”.Naime, “Delta Misisipi bluz” muzej uputio je pismo projekt menadžeru “Nišvil” džez festivala u SAD Jeleni Ivanjac, izražavajući nameru da upriliči izložbu o našem muzičaru Šabanu Bajramoviću, kao prvom Srbinu i Romu u svetu koji bi postao deo njihove postavke.

“Delta Misisipi bluz” je proslavljeni legat za najpoznatije bluz muzičare iz SAD, posebno one potekle iz Delte Misisipija. Pored ovog, želju za sličnom postavkom pokazalo je još nekoliko bluz muzeja, kao i najčuveniji džez muzej, onaj u Nju Orleansu, čiji je direktor Greg Lambsi potvrdio dolazak na “Nišvil” od 6. do 15. avgusta.” Tokom Lambsijevog boravka u Nišu razgovaraćemo i o formiranju spomen-sobe Šabana Bajramovića u muzeju džeza u Nju Orleansu sa replikom statue Bajramovića, postavljene na Nišavskom keju”, izjavio je direktor “Nišvila” Ivan Blagojević.Inače, upravo u pomenutim muzejima biće snimani delovi dokumentarnog filma “Ja sam Šaban” producenta i višestruko nagrađivanog reditelja Željka Mirkovića.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket