Šabačka grupa Eleven objavila dugo očekivani, oproštajni album za Lampshade Media

0
Reklama

Dugo očekivani album alt rock grupe Eleven „Reči koje nešto znače“ u isto vreme je i – oproštajan.

Šabački bend Eleven objavio je svoj treći  – i poslednji – album „Reči koje nešto znače“ za izdavačku kuću Lampshade Media, a koji je dostupan na svim digitalnim muzičkim servisima. Objavljivanju albuma su predhodila četiri singla: „Sneg“, „Užurbana Gomila“, „Miholjsko leto“ i „Lament“. 

„Reči koje nešto znače“ je album koji se u ruhu alternativne rok energije temelji na izraženim gitarskim linijama, upečatljivom basu i dominantnom bubnju. Sve pesme ispunjavaju emocije koje su metafora ličnog iskustva i doživljaja, ali slušaocima ostavljaju slobodu da tekstove i muziku dožive prema sopstvenom senzibilitetu.
Sasvim slučajno, ali i u skladu sa nazivom benda, nakon jedanaest godina aktivnog rada, Eleven je utonuo u fazu duboke hibernacije. U međuvremenu većina članova je nastavila da stvara u svojim starim i novim bendovima (Goblini, MOON, Ehoton…).


Album je sniman na relaciji Novi Sad – Šabac – Zagreb – Rumenka, a produkciju potpisuju Dragan Alimpijević i Igor Pauk. Na albumu su svi članovi svesrdno učestvovali na stvaranju muzike, tekstova i aranžmana.

Neobično za muzičku scenu, objavi albuma „Reči koje nešto znače“ prethodio je i raspad benda:

– Razlog nije Covid jer smo se tiho razišli već 2018.– objašnjava Miki Stanković –  Recimo da sve ima svoj rok trajanja. Došli smo do tačke kada je tiho povlačenje bila potpuno prirodna stvar. Nismo se sastali i odlučivali o tome ili svađali. Prosto smo prestali da dolazimo na probe i sviramo zajedno i to je to. Niko se nije žalio da mu nedostaje, upali smo u dobok san. Svi smo ostali prijatelji i nastavili dalje svako svojim putem. Sadašnji projekti definitivno nisu razlog. –

O potrebi da se album ipak objavi, bez obzira na postojanje grupe, Miki Stanković dalje kaže:

– Materijal za album je u potpunosti bio snimljen tokom 2016. godine i četiri pesme su izdate kao singlovi u toku 2017. i 2018. Naš producent iz Zagreba nije bio u mogućnosti da dovrši posao do kraja, što je dovelo do toga da je poslednji album ostao nedovršen. Posle četiri godine trake su prebačene kod Dragana Alimpijevića u studio Road gde je posao konačno završen. I sada je došao momenat da albumom zaokružimo celu priču zvanu Eleven iz Šapca.-

Članovi grupe Eleven bili su:

Bubnjevi: Milan Arnautović Firca
Bass: Miki Stanković 
Gitara: Predrag Daničić    
Gitara: Milan Katanić 
Vokal: Zoran Kuzmanović

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here