Rumunski film “Malmkrog” premijerno od sutra (11.03.) u Dvorani Kulturnog centra Beograda

Tri i po sata kapitalnog dela proslavljenog autora

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Kapitalno filmsko ostvarenje značajnog rumunskog reditelja Kristija Pujua pod nazivom “Malmkrog” (2020) biće ekskluzivno prikazano samo u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda od sutra 11.03. do 17. marta, javili su iz DKCB-a.  

 

    Film je rađen u koprodukciji šest zemalja: Rumunija, Srbija, Švajcarska, Švedska, Bosna i Hercegovina i Makedonija i traje gotovo tri i po sata, odnosno 200 minuta.
   Zasnovan na knjizi “Tri razgovora’’ Vladimira Solovjova, film kroz događaje sa početka 19. veka slika portret današnje Evrope.

  Reditelj je poznatog po modernim klasicima kao što su „Smrt gospodina Lazareskua“ i „Sijeranevada“, a za ovaj maratonski film osvojio je nagradu za najbolju režiju na Filmskom festivalu u Berlinu u selekciji “Susreti”, nagradu za najbolji film i najbolji scenario u Sevilji, i spada među 10 najboljih filmova godine po izboru kultnog francuskog časopisa “Cahiers du Cinéma” (Filmske sveske).
Uloge tumače: Agata Boš, Frederik Šulc-Rišar, Diana Sakalauskaite, Igo Bruso, Marina Pali.

  Radnja filma se odvija u kamernoj atmosferi udobnog letnjikovca, gde zemljoposednik, političar, grofica, general i njegova supruga razgovaraju na teme smrti, rata, ljudskog napretka i morala.  Kako vreme prolazi, diskusija postaje sve ozbiljnija i oštrija, a okruženje sve agresivnije.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket