Rosalia objavila najnoviji album “Motomami”: Najličnija priča poput ispovesti i pripovedanja

Tri godine predanog rada donele su veoma uspešan rezultat – album sa hitovima

0
ReklamaTri godine predanog rada donele su veoma uspešan rezultat – album sa hitovimaNEW YORK: Pop zvezda – pevačica Rosalia objavila je najnoviji album naziva “Motomami” za diskografsku kompaniju “Columbia Records” iz Njujorka.
Distributer za Srbiju i čitav region jeste kompanija “Menart”.

Prema medijskoj pažnji, ovo je bio jedan od najiščekivanijih albuma ove godine slavne i komercijalne pop umetnice, osmostruke dobitnice Latino Grammy nagrada.

Nakon intenzivnog kreativnog procesa i snimanja od pune tri godine, ispunjenog neverovatnim umetničkim detaljima, Rosalia je realizovala album koji uspešno briše konvencionalne stereotipe među kulturama, žanrovima, rodnim ulogama.
Album nudi duboko lični savremeni muzički portret jake, inovativne i ponosno ženstvene mlade umetnice, koja publiku vodi na zavodljivo i višeslojno muzičko putovanje.

Poslednje tri godine, svu energiju sam fokusirala da ovom albumu unesem osećaj rizika i uzbuđenja.. Svaki sempl na ovoj ploči nastao je u studiju kombinovanjem mog glasa i različitih instrumenata. Konceptualno, lirski, to je moj najispovedniji album”, otkrila je Rosalia.

Sebe sam pre svega uvek doživljavala kao pripovedača, a moj album je do sada moja najličnija priča. Na ovu ploču gledam kao na autoportret, o ženskoj figuri u nastajanju, ali postoji dualnost…čitava struktura pesama je u toj binarnosti, u sudaru energija dvaju kontrasta. Moto znači “snaga” ali može se tumačiti i kao agresija. Mami označava krhkost. Prisutna je i nota humora i ironije, takođe”, deo je odgovora Rosalije iz muzičkog magazina “Rolling Stone”.

Rosalia_Motomami_foto by Daniel SannwaldOna je i izvršni producent albuma “Motomami” na kome se nalazi 16 pesama, među njima već objavljene “HENTAI,” “CHICKEN TERIYAKI,” ”SAOKO“ i “LA FAMA” featuring The Weeknd. Ovi singlovi su već privukli ogromno interesovanja globalne publike za albumom.


Pesma “La FAMA” je debitovala na prvom mestu španske liste najboljih singlova, na kome je provela tri nedelje, dok je na Billboardovoj listi Hot Latin debitovala na mestu #2.
Zvanično spot do sada ima skoro 100 miliona pregleda, a osim u matičnoj Španiji bio je najgledaniji u još 13 zemalja.
“SAOKO” je debitovao na mestu #2 na globalnoj Spotify listi, što je istovremeno obeleženo kao najveći solo uspeh nekog španskog izvođača u istoriji ovog digitalnog servisa.

Rođena Barselonka je u sada svakako u pravom slavljeničkom raspoloženju, nakon tri godine rada u studiju, pa je za svoje fanove na društvenoj mreži Tik Tok organizovala live koncert na kome je izvela 14 pesama sa novog albuma, pri čemu je svaka numera imala svoj poseban vizual i atmosferu.
Naravno, ona je osmislila čitav vizuelni koncept dok je reditelj bio Stillz, a sve je snimljeno mobilnim telefonima.

Takođe, Rosalia je prva umetnica koja je gostujući u šou programu “Saturday Night Live” (SNL)otpevala obe pesme na maternjem jeziku: “CHICKEN TERIYAKI” i “LA FAMA”.

Kako se  ovaj šou emituje preko 47 godina, Rosalia je u SNL-u izvela više pesama na španskom, nego bilo koji drugi izvođač (računa se i njen pređašnji nastup u ovoj emisiji)!


Pogledajte jedan odlomak iz hit šou programa “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”.
Sam album “Motomami” je predstavljao i veliku žrtvu za Rosaliju, jer da bi ga konačno završila, morala je da se potpuno isključi iz javnosti, bez medija, intevjua, konferencija za štampu ili bilo kojih drugih makar kratkih izjava. O tome je pričala sa poznatim voditeljem “Apple Radija”Zane Lowe.


MOTOMAMI – redosled pesama:

1. SAOKO

2. CANDY

3. LA FAMA

4. BULERÍAS

5. CHICKEN TERIYAKI

6. HENTAI

7. BIZCOCHITO

8. G3 N15

9. MOTOMAMI

10. DIABLO

11. DELIRIO DE GRANDEZA

12. CUUUUuuuuuute

13. COMO UN G

14. Abcdefg

15. LA COMBI VERSACE

16. SAKURA

– – – – – –

Rosalía je dalje govorila o svom radu na novom albumu “Motomami”:

Moj pristup radu u studiju je uvek eksperimentisanje. Ponavljanje nečega, ma koliko malog, za mene nema smisla. Ne volim da se osvrćem unazad. Mnogi žanrovi su inspirisali ovaj album i to se čuje u pesmama. Na kraju, volela bih da moja karijera bude kao ljubavno pismo svoj muzici koju volim, a ovaj album je deo toga”, smatra Rosalia.

U pitanju je veoma direktna i sirova muzika, a ljudi nisu navikli da slave žene koje pričaju na ovaj način. Feminizam je za mene važan, konačno oslobađanje žena od sramote i krivice su esencijalni deo mog izražavanja…ako ova ploča može biti protivteža (muškim izvođačima koji propagiraju mizogine i mačo stavove), bila bih jako srećna” zaključila je latino pop pevačica.

ROSALÍA je najavila njenu prvu Motomami svetsku turneju


Tokom 2022. godine “MOTOMAMI WORLD TOUR” će obići Latinsku i Severnu Ameriku, kao i Evropu. Turneja u organizaciji velike koncertne producentske kuće Live Nation imaće ukupno 46 koncerata u 15 zemalja, među kojima je nama najbliža Italija, odnosno koncert u Milanu 1. decembra ove godine.

Karte su u prodaji od 22. aprila na sajtu www.rosalia.comROSALÍA ukratko – biografija:

Muzičarka Rosalia je osmostruka dobitnica Latino Grammy nagrada koja je veoma brzo postala slavna u centru svetske javnosti zahvaljujući inovativnoj muzičkoj fuziji tradicionalne španske muzike, modernog žanra i izražajnog stila, ali i insistiranju da peva na maternjem jeziku.

Vrlo brzo je dobila epitete poput: „komplikovani genije…spoj ženstvenosti i snage…nova generacija lidera…najuzbudljivija svetska pop zvezda koja je od flamenka napravila globalni fenomen“.

Nakon što je u maju 2018. objavila singl “Malamente (Cap.1: Augurio)” koji se našao na izuzetno hvaljenom albumu “El Mal Querer”, pop dama je poput nezaustavljive sile prirode privukla publiku svojim glasom i neobičnom kombinacijom španskih melodija sa R&B i hip-hop muzikom.

Ono što je takođe privuklo pažnju je njen stil, izuzetno atraktivni vizuali i spotovi, kao i koreografija, koja ovu mladu zvezdu čini kompletnom umetnicom.

CD „El Mal Querer“ je dobio Latino Grammy nagradu kao najbolji album godine, a usledile su i dve MTV VMA nagrade, nastupi na festivalima Coachella i Lollapalooza, kao i nagrada za najgledaniji video spot na You Tube-u, a pojavila se i na naslovnoj strani američkog magazina Vogue.
Poznati mediji o albumu Motomami su rekli sledeće:

“This breath of creative ambition has made Rosalía one of the most watched, worshiped, scrutinized, copied and counted on young artists in the world..”

-New York Times

“Motomami” is a masterpiece…Genres are a thing of the past; there’s room for everything here…an innovative, avant-garde work that challenges commercial music as we know it.”

Rolling Stone

“Rosalía is a visionary… Motomami represents what is new and exciting about pop music in 2022… something thoroughly modern… warping the pop universe …with glorious results”.

Wall Street Journal


“MOTOMAMI showcases Rosalía’s exceptional range… She has Kawasaki-zoomed into the 21st century [with] that voice! Her pristine soprano tone and the power she wields behind it. The epic, eye-popping TikTok live performance was as innovative as her album, setting another new bar for creativity”.
– Pitchfork


ROSALÍA ima profile – zvanične stranice na sledećim društvenim mrežama:
Instagram | Facebook | Twitter | TikTok

Digitalni servisi:
https://rosalia.lnk.to/HENTAI/

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here