RootsInSession dovodi Davida Boomaha (UK)u Beograd, Pulu i Ljubljanu

0
Reklama

Za svoju 20. godišnjicu RootsInSession predstavlja pionira UK jungle scene – Davida  Boomaha koji dolazi na regionalnu turneju koja obuhvata Beograd (14.9.), Pulu (16.9.) i  Ljubljanu (21.9.). 

David Boomah je pjevač, MC i tekstopisac koji je u svom tridesetogodišnjem delovanju komponovao niz večnih d’n’b, jungle traka poput “On The Run”, koji je korišćen u gangsterskom filmu “Rolling With The Nines”, “Murdaration remix”, koji je 2003. uz snažnu rotaciju BBC radija 1 Extra došao do prvog mesta UK charta.  Pre deset godina objavio je svoj debitantski album “One World Many Culture” za legendarnu jungle d’n’b etiketu V Recordings koja ove godine takođe slavi 40 godina, a za koju su Pier i Fu iz RootsInSessiona sarađivali s trakom „Where do we go from here„.

David Boomah je tokom svoje 30-godišnje karijere radio s velikim imenima drum’n’bass scene kao što su Shy Fx, Aries, Selecta J Man, Navigator, Benny Page i mnogi drugi.

RootsInSession su unazad dve godine objavili čak 17 pesama i remikseva u raznim žanrovima poput reggaea, hiphopa, dancehalla, drum’n’bassa i junglea. Među autorskim materijalima posebno se ističe se prvi autorski album pod nazivom “Lockdown Ska Riddim Album” nastao u saradjni s Markom Gaćinom iz Brain Holidaysa. RootsInSession su jedan od prvih sound systema u Sloveniji s glavnim ciljem istraživanja roots muzike, a godine 2022. osvajaju nagradu Ambasador kao najbolji sound system u regiji.

U sklopu mini Balkan turneje David Boomah dolazi s RootsInSessionom 14. septembra direktno Beograd na veliki jungle/drum’n’bass događaj koji će podržat međunarodno prepoznat DJ i producent Rahmanee. Nakon Beograda ovaj tandem dolazi 16.9. u pulski Kotač dok 21. septembra nastupaju u ljubljanskoj Cvetličarni u sklopu gostovanja renomiranog glazbenika Dub FX-a.

https://linktr.ee/davidboomah
https://linktr.ee/rootsinsession

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here