Roni Romero i Biser Ivanov (IMP): Veoma želimo da održimo koncert u Srbiji, nadamo se uskoro, veoma ste divni i ljubazni kao narod

O takmičenju na Evroviziji 2022 u Torinu, o srpskoj izvornoj muzici, mešanju privatnog i poslovnog života u liku menadžerke, pandemiji i nemogućim nastupima, najnovijem albumu, turnejama, očekivanjima pred Eurosong, o saradnji na festivalu San Remo, o ljubavi prema rokenrolu

0
ReklamaO takmičenju na Evroviziji 2022 u Torinu, o srpskoj izvornoj muzici, mešanju privatnog i poslovnog života u liku menadžerke, pandemiji i nemogućim nastupima, najnovijem albumu, turnejama, očekivanjima pred Eurosong, o saradnji na festivalu San Remo, o ljubavi prema rokenrolu


Bugarsko-čileanska hard rok grupa “Intelligent Music Project” (IMP) na čelu sa pevačem Ronijem Romerom i gitaristom Biserom Ivanovim, bila je gost Beograda tokom aprila, a specijalno za portal pop kulture Music Pocket poručuju da bi veoma voleli da održe svoj prvi koncert uskoro u Srbiji.

Bend IMP će predstavljati Bugarsku na Pesmi Evrovizije 2022. sa svojom novom pesmom „Intention“ (2021), ozbiljno se pripremaju za svoj nastup 10. maja – polufinale i 12. maja – finale u Torinu (Italija) i to je bio povod njihovog gostovanja u prestonici Srbije.

Već su se blisko družili sa našom predstavnicom Konstraktom – Anom Đurić u Izraelu i veoma im se svidja njena neobična pesma “In Corpore Sano”, odnosno – oduševljeni su.

Možda će upravo naša zemlja najviše glasova dati ovom rok bendu, budući da po pravilima Eurosonga, države ne mogu da glasaju za svoje predstavnike.

Odnosno, kako bi Srbija prošla u finale, potrebno je glasati iz drugih zemalja, jer sa srpskih brojeva ne može da se šalje glas za našu zemlju.


Intelligent Music Project – Roni Romero i Biser IvanovTrenutni članovi IMP su:

Ronnie Romero – vokal
Biser Ivanov – gitara

Borislav Mudolov-Kotkata – vokal

Slavin Slavčev – prateći vokal

Luna Slavčev – prateći vokal

Stojan Jankulov-Stundži – bubnjevi

Biser Ivanov – gitara

Dimitar Sirakov – bas

Ivo Stefanov – klavijatura

Samuel Eftimov – klavijatura

Bubnjar Stojan Jankulov je već predstavljao Bugarsku 2007. i 2013. godine na Evroviziji.


Jako su vredan bend, jer za samo 10 godina, objavili su 6 studijskih albuma “The Power of Mind” (2012), “My Kind o’ Lovin’ (2014), “Touching the Divine” (2015), “Sorcery Inside” (2018), “Life Motion” (2020), “The Creation” (2021).


Intelligent Music Project je bugarsko-čileanska supergrupa koju je 2012. osnovao bugarski biznismen Milen Vrabevski i u njoj su bili jaka imena poput Sajmona Filipsa, Džona Pejna, Karla Sentansa, Bobija Rondinelija i Toda Sučermana.

Svoj debi album objavili su 2012. godine i od tada izdaju često muziku i idu na turneje, a njihov trenutni pevač je čileanski rok vokal Ronnie Romero, pre svega slavan po britanskom rock sastavu “Rainbow” osnivača Ričija Blekmura.

Vredna ekipa iz Intelligent Music Projecta uz pripreme za veliki nastup na Eurosongu predstavila je i novu pesmu „New Hero“ sa predstojećeg albuma „Unconditioned“ koju prati i emotivan video spot kao refleksija aktuelne ratne situacije (Rusija – Ukrajina).

Na kraju intervjua možete pogledati seriju – galeriju fotografija upravo sa snimanja spota za ovu pesmu.

Intelligent Music Project – Romero i IvanovBugarski predstavnici na Pesmi Evrovizije, bend Intelligent Music Project, predvođeni Ronijem Romerom, nastupiće sa odličnom hard rok pesmom „Intention“ (singl je objavljen premijerno 5. decembra 2021), koji su odsvirali u tandemu Romero-Ivanov u klubu Wurst Platz samo za predstavnike medija.

Na svojim probama često se uvežbavaju i uz neke pesme koje srpska publika odlično zna.

Poznati gitarista IMP-a Biser Ivanov ima čime da se podiči: legendarni bubnjar pop rock grupe “Toto” – Sajmon Filips, pošto ga je čuo uživo, proglasio ga je naslednikom velikog Dejvida Gilmora iz antologijskog sastava “Pink Floyd”, sa veoma uspešnom solo karijerom.

Ivanov je
podelio na društvenim mrežama snimak kako se na probi zagreva uz kultnu numeru „Daire“ grupe Smak i solo nenadmašnog gitariste i osnivača benda – Radomira Mihailovića Točka.


Foto: Aleksandra IgnjatovićU Bugarskoj, Biser Ivanov je poznat kao „neverovatni gitarista“ njihove pop ikone Lili Ivanove. Njegova gitara se može čuti na nekim od najlepših bugarskih pesama i to u različitim muzičkim stilovima – od roka, preko popa, do džeza.

Virtuozni muzičar i kompozitor, radio je sa nekim od najpopularnijih bugarskih izvođača, a inače je i kompozitor, aranžer, osim što je bazično – gitarista.

Biser Ivanov, inače, već ima iskustva sa Italijom, jer je napisao muziku i aranžman za pesmu „Sama“ bugarske pop dive pevačice Magi Đanavarove, sa kojom je učestvovala na San Remu 2017.

Od 2018. godine je deo tima dr Milena Vrabevskog i grupe Intelligent Music Project, a uz pevača Ronija Romera zaslužan je za nezaboravan šou koji IMP svaki put priređuje.

Biser Ivanov ne krije da su u međuvremenu on i Roni postali dobri prijatelji i van scene.

Roni i ja imamo internu šalu – on je naučio da peva sve solo deonice koje sviram u Intelligent Music Projectu i na koncertima ima običaj da dođe do mene i pevuši mi ih na uvo dok sviram. Jednom sam odlučio da ga iznenadim i promenim solo pesme „Every Time“, a on me je samo gledao u čudu. Često se zajedno smejemo tome”, govorio je za medije Ivanov.
A ko je rok zvezda Roni Romero?

Kako je pevač grupe “Rainbow” rešio da se preseli u Rumuniji i peva u bugarskom bendu?

On je Čileanac sa španskim državljanstvom, živi u Rumuniji, a radi u Bugarskoj.
Ona je lepa Rumunka, doktorka stomatologije, njegova izabranica iz Rumunije – Korina Minda.

Roni Romero je jedna od najaktuelnijih rok zvezda na svetskoj sceni, a ona model u slobodno vreme.

On je i vokal legendarne Rainbow i bugarske rok grupe IMP, a Korina je istovremeno njegova verenica, ljubav života, ali i – menadžer!

Romero je svakako najpoznatiji kao aktuelni vokal legendarnog benda Rainbow, u kojem su godinama pevali najveći frontmeni u istoriji. Odabrao ga je lično Riči Blekmur (jedan od osnivača i tvoraca Deep Purple).
Ta grupa je nastala 1975. godine, trajala u prvoj fazi do 1984., da bi u novom poglavlju potrajala svega 4 godine: 1993-1997.

Roker Riči Blekmur onda je osnovao zapaženi bend “Blackmore Nights”, ali je kasnije ipak odlučio da obnovi “Rainbow”, tako da grupa i dalje živi, funkcioniše, ima nastupe po svetu.


Roni i Korina foto – studio photographyJednog dana, iznenada sam dobio poziv od Blekmurove supruge, sa porukom da Riči želi da me upozna. U početku sam mislio da je to šala, ali pristao sam i sastao se s njim u srednjevekovnom zamku gde me je čekala večera za dugačkim stolom sa puno sveća, kao u filmovima”, – priseća se Romero.

Posle „srednjevekovne“ večere, Riči i Roni su zajedno odsvirali nekoliko pesama i on se ubrzo pridružuje Rainbowu na bini. Svet je konačno upoznao njegov vokal i usledili su brojni pozivi za saradnju, a Roni rado izdvaja projekat koji je radio sa Majklom Šenkerom, čuvenim nemačkim gitaristom.

Romero je zahvaljujući bugarskom biznismenu i humanisti Milenu Vrabevskom započeo saradnju sa bugarskim bendom Intelligent Music Project, sa kojim će uskoro predstavljati Bugarsku na Pesmi Evrovizije u Torinu.

Dakle, ovo je od sada njihova priča – Roni Romero i Biser Ivanov.

Foto: Aleksandra Ignjatović
MUZIKA KAO UMETNOST PREDSTAVLJA – SLOBODU


Roni Romero, mora se priznati da imaš veoma zanimljivu biografiju. Hajde da to ovako postavimo: rodom iz države Čile, sa španskim državljanstvom, živiš u Rumuniji, a radiš u Bugarskoj, odnosno pevaš u bugarskom bendu. Osim toga, vokal si i čuvenog britanskog rok sastava “Rainbow” osnivača Ričija Blekmura, tako da si prisutan i na tlu Engleske, pa i Amerike.

Kako uspevaš da budeš na toliko strana sveta gotovo u isto vreme i da se posvetiš svom poslovnom i privatnom živoitu na više meridijana?


RONI ROMERO: Ovako kad se izgovori deluje zaista komplikovano, ali, pre svega rešenje je u tome imati veoma dobrog menadžera koji brine o rasporedu i aktivnostima. Opet, prijatno mi je da sam u toliko zemalja prisutan, jer mi to pruža mogućnost da radim šta god poželim, različite stvari, projekte,

Na neki način takav način života daje i potpunu slobodu?


RONI ROMERO: Tako je, upravo to – slobodu. Muzika kao umetnost je zapravo sloboda, to je esencija. Za mene je lako da sve postignem, iako ne deluje tako, jer mi je raspored veoma precizno organizovan. Svake godine imam priliku da radim sa različitim bendovima, tako sam uposlen cele sezone, nikad mi nije dosadno.


Kako ste pevač dva rok benda – “Rainbow” i “Intelligent Music Project”, postoji li možda ljubomora kod oba sastava gde se otimaju da vas imaju više za sebe? Ili im je krivo što niste samo njihov pevač, da vas ne dele sa drugima? Postoji li taština medju kolegama tada?


RONI ROMERO: Nisu ljubomorni ni najmanje. Nikada inače ne radim sa ljudima koji imaju neka negativna osećanja prema bilo kome ili se tako odnose. Trudim se da uvek radim samo sa dobrim, finim ljudima.

Foto: Aleksandra Ignjatović
NARAVNO DA ŽELIMO DA PRVI PUT SVIRAMO U SRBIJI, JOŠ UVEK NE ZNAMO KADA

Vaša grupa “Intelligent Music Project” planirala je da gostuje u Beogradu prvi put tokom 2020. godine, u organizaciji kuće “Music Star Production”. Ipak, zbog pandemije to nije bilo moguće.

Da li znate ubuduće da li ćete održati koncert u Srbiji, posebno sada kada se pandemija prilično stišava, granice su se otvorile konačno nakon dve godine za muzičko – koncertno tržište? Možda vas gledamo do kraja ove godine ili sledeće, 2023?


BISER IVANOV: Zavisi, još uvek ne znamo. Naravno da želimo. Plan nam je da uskoro objavimo novi album, i trebalo bi da bude gotov do jula ove godine.

RONI ROMERO: U julu će biti objavljen, album nam je spreman. Divno bi bilo da sviramo ovde. Prvi put sam kod vas, ranije nikad nisam imao priliku da dođem. Vidim da je Beograd veoma lep grad, ljudi su veoma ljubazni, opušteni. Verovatno ćemo imati koncert kod vas, samo još ne znamo tačno kada.


Veoma ste produktivan bend, jer praktično postojite samo 10 godina, a za to vreme ste objavili već 6 studijskih albuma “The Power of Mind” (2012), “My Kind o’ Lovin’ (2014), “Touching the Divine” (2015), “Sorcery Inside” (2018), “Life Motion” (2020), “The Creation” (2021).

Skoro svake godine ili druge vi objavite nešto novo. Dakle uvek imate nove ideje, inspiracija vam ne nedostaje, čim ćete tri godine zaredom pustiti tri albuma?


RONI ROMERO:
Nije samo to u pitanju, mada je tačno da uvek imamo ideje za pesme, već je ovde dobrim delom u pitanju i pandemija, koja nas je naterala da sedimo kući i smišljamo nove singlove, albume. Sva tri albuma su nastala upravo za vreme korona virusa, u karantinu. Bilo nam je potrebno da budemo kreativni, da nastavimo da radimo, stvaramo. Mnogi muzičari su samo prestali da sviraju, nastupaju i onda su se žalili na pandemiju da im ne omogućava da rade. Ali mi smo eto prešli da smišljamo i snimamo albume. To nas ne može niko sprečiti.

Foto: Aleksandra Ignjatović
SADA NASTAJE PREBUKIRANOST I HIPERPRODUKCIJA KONCERATA U ČITAVOM SVETU


Pandemija evo traje već pune dve godine u celom svetu. Da li vam je bilo teško kada je iznenada izbila korona? Preko noći je sve stalno u vezi kulturnih aktivnosti. Da li ste bili uplašeni?


RONI ROMERO: Kao ljudsko biće, da, bilo mi je teško. Svi su bili uplašeni. U mom slučaju je bilo dosta nezgodno, jer sam putovao po celom svetu do marta i aprila te 2020. godine kada je sve počelo i zaustavilo kulturu. Bilo mi je čudno da odjednom nigde ne nastupam, jer sam pevao dosta sa svoja dva benda, i onda neočekivano, ništa se nije više dešavalo. Sedeo sam kući ne radeći ništa, a nisam na to navikao. Onda smo kasnije dosta vredno radili, a to su dva studijska albuma – “Life Motion” i “The Creation”. I evo uradili smo zajedno i treći album „Unconditioned“ koji će biti pušten ove godine.

BISER IVANOV: Tokom korone smo imali dosta nastupa, iako je delovalo da neće biti moguće.

RONI ROMERO: Tako je, svirali smo kasnije, najviše u Bugarskoj, bilo je jedva izvodljivo da se realizuju naši manji koncerti. Ipak, ponudili smo publici koja je želela da ide na naš šou besplatan PCR test na koronu. Time smo poslali poruku svima koji bi gledali naš nastup. Mi kao muzičari inače imamo odgovornost ka tome da usrećimo ljude, naš auditorijum. Posebno da budu ushićeni u tako osetljivom trenutku kada je zavladala pandemija širom sveta, da im naši koncerti malo skrenu pažnju i misli od svega što nam se dešavalo.

Foto: Aleksandra Ignjatović
Čini li vam se da je možda pandemija virusa Kovid 19 sada konačno gotova ili samo tako deluje?

RONI ROMERO:
Problem nije više pandemija i sva ta ograničenja koja je nosila sa sobom, da ne smeju da se održavaju koncerti, jer svaka zemlja sada ukida sva ta pravila u vezi maski i distance. Sada nailazimo na prebukiranost koncerata u naredne dve godine, jer sada svi žele da nadoknade prethodni period od 2020. kada je sve zaustavljeno.

Tako nastaje prava eksplozija i hiper produkcija koncerata širom planete?

RONI ROMERO: Naravno i to se neće zaustaviti barem naredne dve godine, prema mojoj slobodnoj proceni, sve dok se ne vratimo ponovo u normalu kao pre korone.


Foto: Aleksandra IgnjatovićBISER IVANOV – NOVI DEJVID GILMOR, KOMPLIMENT OD SAJMONA FILIPSA


Srbija je tako bila uskraćena za velike strane bendove tokom poslednje dve godine. Ko god da je zakazao koncerte, svi redom su i otkazali tokom pandemije. A sada, samo ove godine tokom proleća i leta Beograd i drugi gradovi kao Novi Sad i Kragujevac će ugostiti Iron Maiden, Whitesnake, Thievery Corporation, Nick Cave, Placebo, Gogol Bordelo, Wardruna…

RONI I BISER: To je zaista sjajno, svaka vam čast.

Biser Ivanov, tebe su prozvali da si novi Dejvid Gilmor, sudeći po svetskim medijima. Kako se osećaš povodom takvog komplimenta? Da li je opravdano?

BISER IVANOV: Imali smo tu sreću da u bendu Inteligent Music Project imamo čuvenog muzičara Sajmona Filipsa. Bila je to naša prva turneja kada se on priključio. Bio je u Bugarskoj tokom te naše serije koncerata, i možda, ne znam kako, imao sam mali udeo u šou programu na sceni tako što sam izvodio solo deonice na gitari, što inače volim. Sajmon Filips je obratio pažnju tada na mene, i možda je čuo nešto kod mene što ga je podsetilo na Gilmora. Tako da je priča o poredjenju potekla od njega.

/ Sajmon Filips (Simon Phillips) je britanski džez, pop i rok bubnjar, takodje i tekstopisac, muzički producent, a najpoznatiji je po angažmanu u američkom rok bendu “Toto” od 1992. do 2014. godine, gostovali su i u Beogradu na stadionu Tašmajdan i u Areni. Svirao je sa mnogim rok sastavima najviše tokom ’70-ih i ’80-ih godina. /

RONI ROMERO: Zapravo to i jeste istina. Možda nisi svestan toga, Biser, ali mnoge solaže koje izvodiš na koncertima, Filips je zavoleo i zvučalo mu je kao Dejvid Gilmor.


Foto: Aleksandra Ignjatović
VEOMA MI SE DOPADA VAŠA IZVORNA NARODNA MUZIKA


BISER IVANOV: Znači mi naravno takav kompliment, posebno kada dolazi od Sajmona, koji je sjajan bubnjar i kompozitor, kao važan deo rok grupe “Toto”. Činjenica je ipak da ja nisam nikada bio fan Gilmora. Više sam ljubitelj Ričija Blekmura.
Znate li koja je razlika izmedju mene i Ronija Romera? (smeh)


Ne bih znao, osim da si ti gitarista, a Roni vokal.BISER IVANOV: Takodje, razlika je u tome što ja ne poznajem Ričija Blekmura, a Roni ga poznaje veliki smeh).
Tako je Sajmon Filips prema svojoj viziji otkrio da je moje sviranje gitare slično Gilmoru.


Dakle nisi bio toliki fan antologijske grupe “Pink Floyd” i solo karijere Dejvida Gilmora?


BISER IVANOV:
Zapravo bio sam veliki ljubitelj, ali uticaji na moje stvaralaštvo i umetnost gitare nije poteklo od njih, odnosno neki drugi muzičari su mi bili uzori.


Bisere, poznat si od nedavno i po izvođenju solo dela čuvene pesme “Daire” srpskog rok benda “Smak”. Da li si imao inspiraciju da odsviraš još neke kompozicije grupe “Smak” ili pesme drugih bendova naše zemlje? Koliko su ti poznati naši muzički umetnici?

BISER IVANOV:
Možda će zvučati čudno, ali ja sam veliki ljubitelj vašeg folklora, odnosno izvorne narodne muzike. Volim način na koji ti muzičari sviraju svoje instrumente, svidja mi se kako nemaju nikakva ograničenja. Folk muzika mi je slična donekle sa žanrom džeza, pronašao sam toliko zajedničkih elemenata. Posebno vaš folk neverovatno liči na džipsi džez muziku u Francuskoj.


Roni, osim što znaš za Konstraktu i naravno “Smak”, da li si upoznao pesme, karijeru još nekog benda ili solo muzičara Srbije?

RONI ROMERO: Na žalost još uvek nisam imao priliku, ali planiram, obećavam da ću slušati više grupa kao što je vaš “Smak”, oni stvarno deluju moćno.

BISER IVANOV: Da, “Smak” je stvarno izvanredan bend, svi su tamo briljantni muzičari.


Foto: Aleksandra IgnjatovićZA FESTIVAL U SAN REMU PESMA JE MORALA DA SE SPREMI ZA SAMO NEDELJU DSANA


Bisere Ivanov, sada putujete u Italiju, gde si ti već imao iskustva, budući da si 2017. godine napisao muziku i aranžman za pesmu „Sama“ pevačice Magi Đanavarove, s kojom je učestvovala tada na San Remu.


BISER IVANOV
: Tačno, otkud znaš za to? (osmeh)

Ipak svako treba da se pripremi za intervju, zar ne? Piše u tvojoj biografiji svakako.
Na neki način da li su San Remo i Eurosong slične manifestacije, takmičenja?


BISER IVANOV:
San Remo je bio nekako više isforsiran, radili smo u nemogućim rokovima, pod pritiskom, jer smo imali jako malo vremena da pripremimo pesmu da bi učestvovali. Za samo nedelju dana sam morao da napišem muziku i uradim aranžman. I takodje sam u deliću vremena morao pronaći nekog tekstopisca da nam napiše stihove.

Tako smo za sedam dana pripremili pesmu koja je oduševila mnoge kolege u Italiji na festivalu San Remo, posebno kompozitore, neki od njih su mi udelili laskave komplimente. Tako da sam bio dirnut. Za mene je to već bilo odavno, pre pet godina, od tada sam puno toga radio, a od 2018. godine sam se priključio bendu Intelligent Music Project.

Značajno za mene je što sam bio prvi Bugarin koji je učestvovao na tako važnom i velikom festivalu.
Magi Đanavarova je inače veoma popularna pevačica u Bugarskoj, u domenu pop muzike.


Veoma si kreativan i svestran, Biser. Osim što te znamo kao gitaristu, ti dakle i pišeš pesme, radiš produkciju, aranžmane, kompozicije?


BISER IVANOV: Nisam očekivao da ću to sve raditi, ali tako se namestilo. Dosta toga stvaram, pišem muziku za druge muzičare.


Zar stižeš i to budući da si stalno angažovan u sada matičnom bendu IMP sa kojim dosta putujete po svetu?


BISER IVANOV: Iskreno, sada više i nemam vremena. Ali pre ulaska IMP sam stalno bio angažovan.

Foto: Aleksandra IgnjatovićEUROSONG JE PRILIKA DA ROKERE GLEDA OGROMAN AUDITORIJUM CELE PLANETE

Obojica ste rok muzičari, rok zvezde. Imate hard rok pesmu “Intention” za učestvovanje na Evroviziji. Osim trijumfa sa italijanskim bendom “Maneskin”, rock muzika nije bila primećena ni zastupljena na Evroviziji, već isključivo lagane, pop numere, čak ne ni pop rok. Koliko je rok muzici mesto na ovom svetskom takmičenju kao žanru?

RONI ROMERO: Pre svega hvala na ovom da smo rok zvezde. Mislim da je Eurosong multikulturalna manifestacija, samim tim uvek će biti mesta za različite žanrove muzike. Iz nekog razloga, ne znam zašto, rok muzičari nisu uglavnom pokazivali veliko interesovanje da odlaze na ovo takmičenje. Ali, to ne važi i za nas. Zašto odbijati ovaj izazov?

Izabrali smo da odemo na Eurosong, prihvatili smo tu šansu, ne da bi se mi pretvorili u tu vrstu umetnika kakvi tamo prolaze, ali želeli smo samo da odemo tamo, da doživimo to iskustvo i da pošaljemo svima poruku širom sveta. Ipak je tamo ogroman auditorijum, direktan TV prenos, a rokeri nemaju priliku za tako nešto.
U prethodnom periodu, osim “Moneskin”, pobedili su i hevi metal bend “Lordi”, sada učestvuju i rokeri “Rasmus”, tako da je sasvim normalno da svi ti žestoki žanrovi budu deo Evrovizije, to nije ništa pogrešno. Sve je to muzika i muzički festival.


BISER IVANOV: Nije to fudbal (smeh). Bilo bi neverovatno da vidimo kako se igra fudbal na sceni Evrovizije, ali rok muzika je ipak sasvim na mestu.

Foto: Aleksandra IgnjatovićLJUBAV RONIJA ROMERA I KORINE MINDE

Pre nego što krenemo na poslednje pitanje, moramo da ispričamo jednu zanimljivu love story.

Kako su se upoznali Roni Romero i njegova dama Korina Minda?.

Desilo se to u Milanu – ona je imala reviju, a on koncert istog dana.
Romero je živeo u Španiji, u Madridu, što je važno za sam razvoj radnje.

Već su se pratili na Instagramu, razmenjivali poruke i fotografije, i kako je Korina veliki fan rok muzike, videla je Ronijevu sliku u Milanu i napravila prvi korak. Predložila je da se sretnu.

Pre našeg prvog susreta bio sam vrlo nervozan zbog njene lepote i nisam uopšte bio siguran u sebe”, priznaje latino zavodnik Romero, možda pomalo neskromno.

Bila je veoma iznenađena kako se muzičar koji se stalno pojavljuje pred desetinama hiljada gledalaca ne usuđuje da je pogleda u oči – pogled mi je lutao, mahao sam rukama, uopšte se nisam ponašao kao rok zvezda. Čak me je ona prva poljubila, jer nisam hteo ništa da forsiram, nisam želeo da stekne pogrešan utisak o meni”, otkrio je svetskim medijima Romero.


Roni Romero i Korina Minda, privatna arhivaI tako, njihov prvi susret bio je sudbonosan.
Samo dva meseca kasnije, Romero se preselio u Rumuniju.

Roni se preselio u Bukurešt, a ne ja u Madrid, jer sam već mala razvijen posao ovde – radila sam u tri različite stomatološke klinike. Njegova profesija, sa druge strane, ne podrazumeva stalno angažovanje i inače je vezana za putovanja. Bilo je mnogo logičnije da se on preseli kod mene. Njemu je samo bilo važno da u gradu postoji aerodrom, odakle može da ode bilo gde u svetu gde ima obaveze”, pričala je Korina Minda.

Njih dvoje međusobno govore španski – Korina odlično govori njegov jezik, jer je radila kao deo tima za prevođenje latinoameričkih serija u Rumuniji.

Prvo zajedničko putovanje bilo je u Pariz za Novu 2019-u godinu.
Prisećaju se da je bilo „pakleno hladno“ i da uopšte nisu bili spremni za takvo vreme.
Otišli su sa idejom da dožive sve one romantične trenutke iz filmova, da odu na večeru, i sa Ajfelovog tornja gledaju vatromet. Ali nije sve išlo po planu.


Roni Romero i Korina Minda, privatna arhiva“Večera je bila užasna. Veoma skupa, ali prokleto loša. Onda smo hteli da promenimo restoran, pa zamalo propustili vatromet, da bismo na kraju dobili nenormalno veliki račun. Toliko o romantici. Ali, bilo nam je najvažnije da smo zajedno”, prisećaju se oboje.

Korina je stomatolog i radi ceo dan, a za to vreme, Roni je taj koji brine o kući: ujutro nju vozi na posao, ide u kupovinu, sprema večeru i vozi je sa posla na kraju radnog dana.

To je sasvim normalno, jer sam po ceo dan kod kuće kada nisam na turneji ili u studiju. Volim da kuvam i čistim i uživam u tome. Čak sam pomalo i manijak kad je čistoća u pitanju”, pričao je Romero.

I u vezi ove teme, stigli smo do samog kraja druženja sa dva veoma prijatna, draga muzičara, koji su u razgovoru bili veoma ljubazni, neposredni, neobično opušteni i nadasve komunikativni. Kao da su želeli da intervju još potraje.

Roni Romero i Korina Minda, privatna arhiva
NAJVIŠE U ŽIVOTU VERUJEM SVOJOJ VERENICI KORINI, ZATO MI JE IDEALNO DA MI ONA BUDE MENADŽER, NAJBOLJE ME POZNAJE OD SVIHI evo za kraj, jedna lepa romantična tema za Ronija Romera. Tvoja devojka, verenica Korina Minda je istovremeno i tvoj menadžer. Kako funkcionišete na tom planu privatnog i poslovnog? Koliko je to danas moguće u muzičkom svetu? Da li je teško da imaš poslovni i privatni život u jednoj osobi?

RONI ROMERO:
Ustvari, upravo je suprotno. Veoma je lakše za mene čitav taj sklop.


Živiš u Rumuniji i onda odande zapravo putuješ svuda po svetu na turneje?


RONI ROMERO: Tako funkcionišem, jeste. Kome možeš najviše verovati u životu ako ne svojoj verenici, supruzi? Nikada neće pobeći sa tvojim novcem (smeh). Korina je veliki ljubitelj rok muzike, bila je moj fan pre nego što smo se upoznali. Ona jako dobro razume muzički biznis, tržište, industriju zabave. Veoma je pametna osoba u svakom pogledu. Nije toliko od ranije vezana za ovu sferu posla, jer je po obrazovanju dečji stomatolog.

Roni Romero i Korina Minda, privatna arhiva
BISER IVANOV: Takodje je Korina Minda veoma lepa devojka.


RONI ROMERO: Hvala, Ivanov, jeste, moja verenica je izuzetno lepa. Tako da se na kraju sve svodi upravo na to: najviše u životu treba da veruješ svojoj ženi. Ona me razume bolje nego bilo ko na svetu, tako da može moj posao da vodi na najbolji mogući način. Korina zna šta želim, šta volim, šta mi je sve potrebno, takodje vrlo dobro zna i šta ne volim, što je isto veoma važno. Tako da mi je sa njom kao menadžerom sve apsolutno lako, ne žalim se ni najmanje.


Bilo je naravno sasvim neizbežno da njegova Korina postane akter u jednom od njihovih spotova za pesmu „I Know“ sa prethodnog albuma.
U scenariju njih dvoje su takmičari u drift trci u kojoj ona, na kraju, izlazi kao – pobednik.


Dakle, možda ćemo da navijamo na Evroviziji 2022 baš za Ronija Romera i Bisera Ivanova i celu njihovu bugarsko-čileansku rok grupu “Intelligent Music Project” i ostaje nam da se nadamo da će stvarno imati koncert u Beogradu, ili van na festivalima po Srbiji – Exit (Novi Sad), Arsenal fest (Kragujevac). Kako god i kad god, dragi momci, dobrodošli ste!


Ivan Makragić

TANJUG / Music Pocket
Photos credit: Yuliana Baron – sa snimanja spota „New Hero“

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here