Rokenrol bal pod maskama uz Negative sinoć (13.02.2021.) u Kombank Dvorani / Galerija

Rokenrol bal pod maskama uz Negative sinoć (13.02.2021.) u Kombank Dvorani

0
{"origin":"gallery","uid":"255651DE-23EE-43B3-BC68-180581A7B72B_1613298516030","source":"other"}
Reklama


Dinamično putovanje kroz prošlost i presek svih albu
ma

Prvi veći i značajniji koncert domaće muzike u novoj 2021. godini održan je sinoć (13.02. 2021.) Kombank Dvorani, zahvaljujući rok grupi Negative na čelu sa pevačicom benda Ivanom Peters, koji su oduševili svoje verne fanove tokom gotovo dva sata energične i eksplozivne svirke.

Uvodnu tačku činio je talentovani dečak Aleksa, gitarista pred kojim se smeši zanimljiva karijera, i on je odsvirao tri instrumentalne kompozicije u vidu zagrevanja – svoju autorsku numeru, “Englishman in New York” od Stinga i upravo “Ja bih te sanjala” od Negative.


Sa veoma kratkom promenom pozornice, odmah je krenula žestoka rok pesma “Bez promene” koja je dobrano zagrejala i na kraju numere usijala salu dinamičnim ritmom gitara.

Liderka i osnivačica benda Peters nakon prve pesme obratila se publici rečima:
Želimo vam dobrodošlicu na predstavu Negative! Hajde da pevamo zajedno, to barem možemo zajedno da radimo, dozvoljeno je sigurno”.

Sinoć se desio prvi koncert nakon dužeg vremena u prestonici i Srbiji uopšte, tokom pandemije koja se i dalje ne zaustavlja, mada se oseća blaga otvorenost ka muzičkim programima ubuduće, koje otvara upravo Negative.

Publika se oslobodila stega koje oseća svih meseci u apstinenciji od kulturnih dešavanja, te je sa sve maskama na licu zdušno zaigrala od prve pesme, odnosno već i uvodnih taktova.
Trudili su se svi kao da ne živimo u novoj normalnosti, već kao da smo se obreli iznenada u period pre ovog pakla, košmara i haosa.
Prvi put nakon duže vreme ovde se osetila ta strat i jedinstvo, što nema više nigde.
U koncertnom činu svi uživaju i prija publici da peva sa svojim favoritima.

Jedino ovako možemo da se viđamo, sa maskama, zato molim vas da se poštuju pravila i sve mere, da sve bude u redu”, objasnila je nadahnuta i vidno uzbuđena pevačica.

Tokom celog korona perioda, Ivana sa svojim bendom je nastupala u klubu BitefArtCafe na Kalemegdanu, kao i na svedenom izdanju smotre Beer fest bar na Adi Ciganliji.
Ipak, Kombank Dvorana je sasvim novo iskustvo, stepenica iznad kao ozbiljniji zalogaj i izazov, koji je ekipa Negativa veoma lako savladala.

Ivanin glas je poseban trenutak sreće, stadijum uživanja iz kojeg ne možete lako izaći, a na kraju zaista i ne možete, a ustvari na još samom kraju – i zašto bismo?
Taj vokal sa visokim tonovima, frekvencijom koja puca, seče, razara širom sale i jednostavno ne možete tako lako da se oporavite. Ona tome tako olako pristupa, da je zadivljujuće videti, slušati i osetiti toliku ljubav prema svom muzičkom pozivu.
A danas je istinska privilegija raditi samo posao koji želite i možete u njemu opstati.

Iako su imali pauzu pet godina, onda se okupili ponovo jer su proslavili 20 godina uspešne karijere, na sceni deluje kao da su vrhunski profesionalci bez dana pauze ni odmora, koliko su predano stvarali magiju na pozornici.

Jedan od najboljih ženskih vokala u domenu rok muzike priredila je repertoar kao detaljan presek karijere duge 20 godina, doduše sa pauzama, uvid u četiri studijska albuma, odakle je podarila hitove na ukusnom muzičkom meniju, kada viče “Ti me ne voliš”, ili proba “Čarobni napitak ljubavi”, a opet traži “Daj mi ritam”.

Malo smo ispali iz fazona, kondicije, treninga, nadam se da nam nećete zameriti”, želela je Ivana svaki trenutak da komunicira sa svojim vatrenim fanovima koji su sve vreme plesali i pevali skoro sve stihove i refrene.

Imali su svoje prave ljubitelje raspoređene po celoj sali koji su skandirali više od svih njihova imena i uvek ih bodrili, tražili još, više, sve.
Nizali su se hitovi rok opusa i svi su uživali kada svira i zapeva “Mala noćna muzika”, ukazali su se problemi u vezi kada je neko tvrdokorni “Mamin sin” , a onda mora biti mesta i za veoma depresivnu baladu “Svet tuge”.

Remek delo od rok melodrame “Kad se svetla ugase” na koncertnom izvođenju realizovana je u vidu istinskog spektakla, jer je basista benda Milen Zlatanović Zmolen zamolio da svi u sali upale svoje mobilne telefone, a da se u sali sva ostala svetla priguše i dobio se fantastičan rezultat koji zaista oduzima dah: kao sjaj ili raj kod svitaca, jedino su se ekrani telefona videli, čarobno i romantično u svakom smislu.

Taj vizuelni vrhunac predstave Negative, kako ovaj koncert naziva Peters, zaista je bio za duže pamćenje i čist užitak u svim porama.

Bend je imao i goste, nadarenog džez pijanistu Dragana Ćalinu, kao i mladog momka Ognjena, koji je veoma profesionalno na gitari odsvirao “Tango”, a publika uz to zaigrala.Bilo je dovoljno mesta i za neprolazne pesme “Ni ovde ni tamo”, “Vreme je”, “Iznenadi me”, naravno i kultne “Ja bih te sanjala”, “Spusti me na zemlju”, “Julija”, ali usled ograničenog vremena usled pandemije, očigledno nije bilo prostora i za ostale hitove – “Zbunjena”, “Laž”, “Oblaci”, “Kraj”, “Pogled na nebo” …

Plašila sam se kako će sve ovo izgledati, zbog cele situacije, ali eto … Nikad nije kasno raditi nešto prvi put. Meni je bilo mnogo dobro, ne znam za vas”, raspoloženo i srećno je izjavila Ivana Peters na kraju koncerta.

Istina, pokušala je da otpeva upravo spomenuti hit “Zbunjena”, misleći da ima još vremena, ali kako se to odigralo tek nekoliko minuta pre 21 čas, jasno je bilo da nema dalje, jer do tog vremena kulturne ustanove moraju da završe radno vreme.

Bisa nije bilo, već duže od 100 minuta Negative je stvarno pružio svoj maksimum u zadatim okolnostima, ali je zato publika u horu nastavila da se provodi i da glasno peva “Zbunjena”, da pokaže koliko joj baš ta numera neverovatno nedostaje.

Duboki naklon momcima iz benda Nikola Radaković Džoni, Milen Zlatanović Zmolen Dario Janošević, koji su bili perfektna ekipa uz svog vernog vođu.


Do sledećeg susreta, u nekim novim, normalnim okvirima, što se svi nadaju.

Samo da opasnost zauvek prođe, onda ćemo lako za te muzičke, koncertne trenutke.

Kombank Dvorana zakazuje dalje koncerte poznatih grupa, tako će se na Dan žena, 8. marta publici pokloniti Crvena jabuka, a zakazuju se i ostali muzički pop i rok spektakli – Žejko Vasić, ili se prenose oni od prošle fatalne godine – Dejan Cukić, Ničim izazvan, Električni orgazam…

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here