Rok klub Fest u Zemunu objavio program koncerata za januar i februar: dolazi “Atheist Rap”

Kultni klub se zahuhtava sa novim programima

0
ReklamaKultni klub se zahuhtava sa novim programima


BEOGRAD / ZEMUN, 10. januara: Rok klub Fest iz Zemuna na društvenim mrežama je objavio svoj program koncerata u novoj 2023. godini, tako da će tokom januara i februara biti raznih nastupa, medju kojima je i gostovanje novosadskog pank rok benda “Atheist Rap”.

Hard rok bend “Invazija” iz Valjeva nastupiće u četvrtak, 12. januara u klubu Fest.

Nastali su još 15. septembra davne 1986. godine i u originalnom sastavu su bili sledeći muzičari: Milomir Mišković (vokal), Željko Vukovic Pika (gitara), Željko Lukić (bas gitara), Lazar Avramović (klavijatura), Goran Marinković (bubanj) i Ljubiša Živanović Sida (bubanj) koji je u bend došao nakon snimanja prvog albuma.

Njihov prvi album “Invazija”, objavljen je 1991., a reizdanje 1995. godine za kuću “PGP RTS”.

Ipak, valjevski bend nije bio aktivan od 1999. do 2006, da bi se vratili na scenu u izmenjenom sastavu. Drugi studijski album “Ničija Zemlja” objavili su 2008. (“One Records”), a bend je završio i rad na trećem studijskom albumu.
Najpoznatije pesme su im – “Večeras”, “Ne dam”, “Živana”, “Minhen ’91”, “Samo tebe volim”, “Poslednji rez” i “Do pobede”.

Sastav “Snakebite”, najbolji regionalni tribute to Whitesnake bend, održaće koncert 14. januara u Festu. Na žalost, hard rok bend “Whitesnake” je otkazao koncert leta 2022. na Stadionu Tašmajdan, i sada, za sve iskrene fanove tolikih rok hitova, čeka ih dvočasovni koncert, koji će obuhvatiti najveće hitove i neke pesme koje je i sam “Whitesnake” veoma retko svirao.

U subotu će se slušati antologijske numere – “Still of the Night”, “Is his Love”, “Here IGo Again”, “Aint No Love in the Heart of the City”.Novi grunge / alternative bend iz Pančeva – “Bad Sector” nastupiće u klubu Fest u petak, 20. januara.

Grupa je sastavljena od članova bendova “The Trigger” i “By-Pass”, a celu noć će svirati važan repertoar muzike iz 90-ih godina: Alice in Chains”, “Pearl Jam”, Rob Zombi, “Nine Inch Nails”.

Bad Sector su: Božidar Mladenović – vokal/gitara, Petar Popović – bas, Vladimir Zdravković – bubnjevi, Dušan Svilokos – gitara.

https://www.instagram.com/reel/CkLYQC8uFww
https://www.instagram.com/reel/CkWXo_kNW8Y
https://www.facebook.com/BadSectorBand

Poznati i redovni kover bendovi u Festu – “Fatwalk” i “Osmi dan” imaće svoje svirke 13.01., odnosno 21. januara.

Za sada poslednji zakazani koncert u klubu Fest jeste 11. februara i to veoma tražene pank rok grupe – “Atheist rap”, formirane 1989. godine u Novom Sadu.

Njihova pesma ’’Wartburg limuzina’’ ih postavlja na prvo mesto svih top lista na kojima je bila emitovana. Od samog početka rada bili su anti-ratno nastrojeni, i danas se bore protiv mržnje, a sarkastični humor je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist rap već godinama puni klubove u zemlji i regionu.

Proslavili su se i sa hit pesmom “Sloteru Niče” (Slaughteru Nietzsche) posvećenu junaku Niku Sloteru iz krimi serije “Tropska vrelina” (Tropical Heat) iz ’90-ih godina, koju je Srbija redovno pratila i volela, čak je i glavni glumac Rob Stjuart nekoliko puta dolazio u našu zemlju, i snimio dokumentarac o nama povodom obožavanja tog serijala.
Naravno, družio se sa bendom, čak je i nastupao sa njima kao gost na koncertima.


Nastupaju često na svim većim festivalima (Beer fest – Beograd, Arsenal fest – Kragujevac, Exit – Novi Sad), a imaju i samostalne koncerte po prestonici (klubovi Fest, Elektropionir, Subbeerni centar), i rodnom Novom Sadu (Dom kulture).

www.facebook.com/AtheistRapOfficial

Atheist Rap
SLAUGHTERU NIETZSCHE


Ti si kralj svih detektiva
za korak si ispred sviju
prepreke za tebe nema
visoka ti je stručna sprema

Ti si kralj svih Don Žuana
tebe, brate, ribe vole
žena ti je nacitana
a frizura zalizana

Refren
Ti si kralj svih avantura
šta god smisliš tako bude
donosiš nam bolje sutra
miriš narode i ljude

Sloteru Niče, Srbija ti kliče

Povedi nas u pobede
sa tobom šanse su nam jake
jer okupljaš tako dobro
žene, decu, starce, đake

Radnike i neradnike
seljaštvo i subnor celi
supermene naših dana
sve nas ničim razveseli

Ref. 2x

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here