Rok grupe „Van Gogh“ i „Generacija 5“ na Moto vikendu (11. i 12. jun) u Trebinju

Velika smotra rokenrola i motora

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Velika smotra rokenrola i motora


TREBINJE, 10. jun – Beogradske rok grupe „Van Gogh“ i „Generacija 5“ biće zvezde 21. festivala „Moto vikend“ u Trebinju, koji će se održati sutra (petak, 11.06.) i u subotu (subota, 12.06.), najavili su organizatori.

  Sastav Van Gogh će nastupiti na pozornici ovog grada Republike Srpske sutradan veče, što će im biti prvi koncert od izbijanja pandemije, nakon 15 meseci pauze, pri čemu su veoma uzbuđeni i srećni, kako su izjavili u kratkom video obraćanju svojim fanovima na Facebook stranici.

  „Ljudi, voli vas Van Gogh“. Dođite da zajedno skačemo u Trebinju, Moto vikend, Van Gogh i vi”, poručio je popularni frontmen benda Zvonimir Đukić Đule i dodao napismeno na FB strani benda – “Ljudi, konačno, rokenrol uzivo”.

    Uz harizmatičnog pevača, gitaristu i autora svih tekstova grupe, sviraće i bubnjar Srboljub Radivojević Srba kao i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga.

Tokom pandemije grupa Van Gogh koja slavi 35. rođendan, imala je najzapaženiju i najoriginalniju onlajn kampanju kada su putem društvenim mrežama održali maratonski koncert od 12 sati i imali druženje sa fanovima iz svog muzičkog studija, uz prethodni efektan celovečernji nastup i presek najvećih hitova benda.

    Takođe, iz navedenog studija su snimili video spot za pesmu “Više te ne volim k’o pre”, sa poslednjeg 10. albuma “More bez obala” (2019), koji je nedavno izašao kao luksuzno reizdanje na kome se nalaze tekstovi pesama i do sada neobjavljene fotografije.

  Sa albuma dostupnog u specijalnom pakovanju, publika je mogla da se podseti svih ekranizovanih hitova u vidu spotova – “Emotivno miniran”, “Možda baš sad”, “Gotovo je sve” i lyric video klipa “Za suze nema vremena”.

Uskoro ih očekuje snimanje najnovijeg spota za numeru “Kakvo divno veče” sa tog materijala, koji se već pojavio kao radio singl.  

Predgrupa Van Gogh-u će biti bend “Paranoid” iz grada Rudo, dok će u subotu nastupiti legendarni rok sastav “Generacija 5”, kome će to biti povratak na scenu nakon duže vreme odsustva sa koncertnih aktivnosti.

Kroz taj bend koji je osnovan davne 1977. godine prošli su istaknuti pevači – Đorđe David i Dejan Najdanović Najda, kasnije poznat i kao pevač “Smaka”.
“Generaciji 5” će biti predgrupa sastav “Krugovi u žitu” iz Trebinja.

Festival “Moto vikend” održava se već 21. vikend kao smotra rokenrola i motora, a taj drugi dan će biti i u znaku Moto igara u kampu.

Manifestacija se realizuje uz podršku Grada Trebinja, Turističke organizacije grada i Moto kluba “TNT”.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket