Rok grupa “Van Gogh” objavila spot za akustik verziju pesme “Mama”

Uskoro nas očekuje i emitovanje koncerta iz Kombank Dvorane 2019.

0
ReklamaUskoro nas očekuje i emitovanje koncerta iz Kombank Dvorane 2019.


BEOGRAD: Čuvena beogradska rok grupa “Van Gogh” u svojoj erupciji kreativnosti, snimila je i objavila spot za akustik verziju antologijske pesme “Mama” sa albuma “Strast” (1993), kao odlomak sa velikog koncerta koji je bend imao u martu 2019. u Kombank Dvorani.

Da hit ne odoleva vremenu, a ni aktuelnim muzičkim trendovima, govori upravo taj najnoviji spot za snimljen na akustik koncertu, koji je grupa Van Gogh održala u beogradskoj Kombank Dvorani, marta 2019. godine.

Publika koja je bila na koncertu, imaće priliku da iz novog ugla doživi atmosferu istog, a svi oni koji su propustili ovaj scensko-muzički spektakl, moći će da nadoknadi uskoro na istom mestu, da ponovo uživo čuju bend, najverovatnije na proleće 2022.

„Ovaj spot, između ostalog najavljuje i naše novo koncertno poglavlje. Sudeći po raspoloženju publike i atmosferi koja nas je te večeri obostrano ponela, bio je to jedan od posebnih koncerata u karijeri. Drago mi je da smo ga zapisom otrgli od zaborava,“ ističe Đukić.


Na koncertu su u akustik verziji bile izvedene pesme grupe Van Gogh iz različitih perioda karijere, između ostalih – “Viline vode”, “Mama”, “Za godine tvoje”, “Opasan ples”, “Tanka nit”, “Klatno”, “Nešto vuče me dole”, “Da li zna”, “Kolo”, “Anđele moj brate”, i mnoge druge.

 
Akustik spot za pesmu „Mama“ samo je uvod u ekranizovanu 50-minutnu verziju koncerta, koja će premijerno biti emitovana na televizijskim kanalima u zemlji i regionu u danima nakon novogodišnjih praznika, kao i na zvaničnom You Tube kanalu grupe Van Gogh.

Ujedno, to je i najava koncertne turneje koja će čekati bend od sledeće godine, možda i u susret stvaranju nekog novog, odnosno 11. studijskog albuma.


Veoma kreativan tokom čitave pandemije, rock bend Van Gogh je posle radijskih singlova sa novog albuma, pesama „Za suze nema vremena“ i „Više te ne volim ko pre“ kao i spotova za numere „Možda baš sad“, „Gotovo je sve“ i „Emotivno miniran“ u junu 2021. objavio i muzički spot za pesmu „Kakvo divno veče“ sa poslednjeg studijskog albuma „More bez obala“ (2019).


Takođe, sastav je imao i izuzetno aktivno koncertno leto svirajući širom regiona i Srbije, a u Beogradu je nastupio nakon pune dve godine pauze, usled korone, i to na Beer festu 2021. što je bio očekivano eksplozivan koncert.


Sredinom septembra objavljen je spot za pesmu „Zrno čarolije“ Zvonimira Đukića Đuleta,  ispred humanitarne Fondacije Plan B, kao njegov solo projekat.


Ivan MakragićReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here