Rok grupa “Van Gogh” objavila live spot za pesmu “Više te ne volim k’o pre” sa dva koncerta u Mts Dvorani

"Ovaj spot je slika našeg muzičkog putovanja danas. Koncertni naboj koji kroz spoj stripovske estetike i gitarski "visoki napon", predstavlja stilski i vizuelni iskorak”, poručuje frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule

0
ReklamaOvaj spot je slika našeg muzičkog putovanja danas. Koncertni naboj koji kroz spoj stripovske estetike i gitarski „visoki napon“, predstavlja stilski i vizuelni iskorak”, poručuje frontmen grupe Zvonimir Đukić ĐuleBEOGRAD, 20. septembra:
Popularni beogradski rok sastav “Van Gogh” svojim najnovijim spotom uživo za hit pesmu „Više te ne volim ko pre“ zaokružuje ediciju video klipova sa svog poslednjeg studijskog albuma „More bez obala“ (2019).


Realizovan spot je plod snimka sa dva uzastopna izvanredna koncerta visokog napona 11. i 12. marta u današnjoj mts Dvorani (ex – Kombank Dvorana), upamćena po veoma emotivnim trenucima lidera benda Zvonimira Đukića Đuleta, na kraju prvog koncerta.


U obe koncertne noći, sala kultne Dvorane bila je pretvorena u grotlo rokenrola, a atmosfera koncerata, zabeležena je okom „nindža“, odnosno maskiranih kamermana, koji su kao senke klizili po posebno osmišljenoj Van Gogh pozornici.

Foto: Filip OlćanOvaj poseban kreativni iskorak, bio je još jedan od dokaza da grupa Van Gogh, uvek ima veoma autentične i originalne ideje.

Kroz karijeru koja traje skoro četiri decenije, rok bend se uvek trudio da bude za nekoliko koraka ispred svih i želeli su da publici pokažu svoje vansaerijske kreativne ideje i koncepte, kao što su često zanimljive kampanje za svoje koncerte ili izdavanja albuma.

 
Spot dočarava visoko naponsku Van Gogh koncertnu atmosferu, koja je uz originalni performans muzičara, na futurističkoj pozornici, uz jedinstvenu cenografiju i britak rokenrol zvuk, dovela publiku do zaista vrhunskog usijanja.

Prema rečima frontmena Zvonimira Đukića Đuleta, jasno je da su se ova dva koncerta, već upisala u koncertnu beležnicu najeksplozivnijih nastupa grupe.


Kako otkriva idejni vođa grupe, ovakav live zapis nisu imali u opusu svojih do sada prikazanih video radova uživo.

Ovaj spot je slika našeg muzičkog putovanja danas. Koncertni naboj koji kroz spoj stripovske estetike i gitarski „visoki napon“, predstavlja stilski i vizuelni iskorak, kakav do sada nismo imali u svojoj višedecenijskoj karijeri“, naglasio je Đule, prvi čovek benda – pevač, gitarista, tekstopisac, producent, aranžer, kompozitor.


Foto: Marko EdgeUz njega opasno sviraju bubnjar Srboljub Radivojević Srba i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga.


Đule je poručio da je ovaj spot samo jedna mnogih koncertnih slika grupe “Van Gogh”, koja je otrgnuta od zaborava.

“Van Gogh” je tokom proteklog leta uvek produktivnom i obimnom koncertnom turnejom obuhvatio mnogobrojne gradove širom Srbije i regiona, nastupali su na značajnim festivalima kao što je 12. izdanje Arsenal festa u Kragujevcu, „Rock Village“ – Banatski Sokolac, Gitarijada u Zaječaru, jesenji deo turneje, započeće koncertima 30.09. u Torontu i 01.10. u Čikagu.


Poslednjih godina i decenija punili su dva puta Beogradsku Arenu, kao i sve prostore prestonice – Dom sindikata, Sava centar, SKC, KST, Dom omladine Beograda, klubove kao Wurst Platz Bar, Halu sportova, Halu Pionir, bili su redovni na festivalima – Beer fest, Maskenbal u KST-u, ili na Exitu i drugim manifestacijama širom regiona.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here