ROK GRUPA “VAN GOGH” 11. MARTA U KOMBANK DVORANI

KONCERTOM "VISOKOG NAPONA" BEND OBELEŽAVA 25 GODINA OD IZLASKA ALBUMA "NO COMMENT"

0
Reklama


KONCERTOM „VISOKOG NAPONA“ BEND OBELEŽAVA 25 GODINA OD IZLASKA ALBUMA „NO COMMENT“Beogradska rock grupa Van Gogh nakon tri godine od trijumfalnog i moćnog akustik koncerta u Kombank Dvorani, vraća se na isto mesto uspeha 11. marta.

Ovog puta neumoljivi trio Zvonimir Đukić Đule (frontmen – vokal i gitara), Srboljub Radivojević Srba (bubanj) i Dragan Ivanović Gaga (bas gitara) vraća se pesmama “visokog napona” koje decenijama kao grupa nisu svirali, a mogu veoma autentično oslikati energiju „No Comment“ albuma, objavljenog pre 25 godina.
Na taj način će to biti pravi omaž tom studijskom materijalu i jednoj rock epohi iza nas.

Frontmen benda Zvonimir Đukić Đule kao jedini pisac svih tekstova, kompozitor, aranžer, producent, pevač i gitarista, uoči koncerta je zvanično izjavio kako se odlučio da „vibracije na struju“ ponovo podeli sa publikom na istom mestu:

Poželeli smo da ambijent Kombank Dvorane obojimo našim zvučnim vatrometom, visokog napona! Želja nam je resetovala „mašinu“ i naoštrila nas da 11. marta pobedimo tišinu!“, poručuje uvek raspoloženi Đule, prepun mladalačke energije.


Budući koncert pred buđenje proleća doneće publici (ne)očekivanu sviračku energiju, po kojoj grupa regionalno važi za koncertno najeksplozivniju muzičku „mašinu“, kao i puno rock grmljavinu – horski pevanih refrena.

Bend će se publici predstaviti u potpuno novom svetlu hit pesmama iz različitih perioda njihove višedecenijske muzičke karijere, kao i svojim kreativnim idejama, koje su često nepredvidljive.

Koncert će biti održan u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, ali sa punim kapacitetom sale, što znači da će publika moći da udje isključivo uz Zeleni sertifikat ili drugih važnih dokumenata – pootvrda o preležanom virusu, PCR test ….

Grupa Van Gogh, nazvana prema čuvenom slikaru koji je svojim remek delima ošamutio ceo svet, a bend je ostavio dubokog traga u muzici bivše Jugoslavije.

Neposredno pre pandemije, tokom 2019. godine imali su, osim u Kombank Dvorani, uspešan celovečernji koncert u restoran-klubu Wurst Platz Bar takodje u samom centru Beograda, i dokazali da mogu svuda da sviraju, i na manjem prostoru, samo je važna energija i briljantna hemija sa publikom. Neumorni, nepobedivi, uvek pod visokim rokerskim naponom – VAN GOGH.

Tokom korona virusa, u prvom talasu tihog napada, bend je održao online koncerte u prvom talasu – naletu Kovid 19, direktno iz svog studija, kao prenos na društvenim mrežama – Facebook, Instagram.

Tek za vreme celog leta 2021. Van Gogh je nakon duge pauze krenuo na turneju i svirao dosta po regionu (Crna Gora, Makedonija …) i svuda uzduž i popreko po Srbiji, a Beograd su obišli naravno na Beer festu – na Ušću.


Tokom bogate karijere koja traje već 35 godina, osvajali su dva puta gotovo rasprodatu Beogradsku Arenu, Dom omladine Beograda, SKC, Sava centar, KST – Maskenbal, festival EXIT – Petrovaradinska tvrđava, stadion Tašmajdan, BellExpo centar, i mnoge druge.

Nisu gubili vreme, tako da su bili veoma kreativni tokom ove dve godine pandemije i snimali video spotove za svoje pesme sa poslednjeg, 10. studijskog albuma “More bez obala” (2019): Kakvo divno veče” i “Više te ne volim k’o pre”.

Nastupali su u novoj muzičkoj emisiji „Studio“ na RTS 1, gde su svirali svoj kultni hit „Neko te ima…“ u duetu sa našim najboljim violinistom – Stefanom Milenkovićem.

Sredinom septembra 2021. objavljen je spot za pesmu „Zrno čarolije“ Zvonimira Đukića Đuleta,  ispred humanitarne Fondacije Plan B, kao njegov solo projekat.

U nastavku možete pogledati i osetiti atmosferu sa akustik koncerta “Na drva” iz Kombank Dvorane 23. marta 2019. godine, odakle je i izašao muzički video za live numeru “Mama”.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here