ROK APOTEKA CD/VIDEO SINGL / LINDA// SAMOSTALNO IZDANJE

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Ono što me je prvo asociralo na opus ovog krajnje ozbiljnog u kompozitorskom i instrumentalno sviračkom pristupu i medijskom nastupu  rokenrol benda ROK APOTEKA sa primesama modernog in zvuka, jeste njihova doslednost, upornost, velika želja za borbom,  i neodustajanjem u vremenu brutalnih dobromenamernika u kojem svi živimo,ili to samo pokušavamo da ostvarimo. Iako na klackalici sa dinamičnim rokenrolom i popularnim mejnstrimom, oni , ROK APOTEKA, uspevaju da se ne prodaju, ali i da se prodaju,ja im želim da se unovče za debele pare.

Druga asocijacija na ovaj singl LINDA grupe ROK APOTEKA je američka rock umetnica tekstopisac, producent, gitaristkinja, klavijaturistkinja i vokal- LINDA PERRY ( 4 NON BLONDES)- pa kako onda da ne volim i sastav ROK APOTEKA?

LINDA, LINDA, LINDA,LINDA, peva ROK APOTEKA u refrenu veoma hitično i zarazno privlačno

Možete videti i VIDEO SPOT za pesmu LINDA na linku ispod:

Rok apoteka je bend , nastao još davnih 90- tih godina u Užicu. Naime u srednjoškolskim danima bend su osnovali Ivan Bošnjaković kao gitarista i vokal, Ivan Bosiljčić- naš proslavljeni glumac kao pevač, Vojkan Aleksić kao bubnjar i još mnogo, danas uspešnih ljudi, je prošlo kroz razne faze i periode benda.

Ivan Bošnjaković se početkom XXI veka seli u Novi Sad i okuplja ekipu u sadašnjem  sastavu:

-Ivan Bošnjaković- vokal i gitara

-Alisa Jablanov- vokal

-Emil Bačik- bas gitara

-Danijel Čina- bubnjar

-Dragan Zarić- klavijature

Bend snima 2019. godine dvanaest pesama, od kojih će se devet naći na prvom albumu, koji je trenutno u pripremi u PGP- u. Izdanje se očekuje na proleće i nosiće naziv “Kišobran za snove” po istoimenoj pesmi sa albuma. Ova pesma je uz pesme “Bajkeri” i “Linda, Linda” bila prva na Top listi Radia 202, dok je pesma “Vukovi samotnjaci” osvojila prvo mesto na radio stanici “Dunav” u Hrvatskoj.

U pitanju je komercijalno- tradicionalni rokenrol  zvuk, koji malo podseća na retro 80- te, ali upakovan u modernom in stilu. Bend je imao puno živih nastupa, moto skupova i festival. Ono čime se posebno ponosimo su humanitarne svirke.

Početkom 2020. godine izašao je spot “Krik sa Košara”, posvećen junacima sa istih. Spot je rađen u saradnji sa Slađanom Zarić I “Zastava filmom”. Malo kasnije je izašao spot za pesmu “Žandarmerija”, koji je rađen u saradnji sa ljudima iz sajta specijalnejedinice.com. Ove dve pesme imaju malo drugačiju priču u odnosu na pesme koje će se naći na albumu i koje pevaju o životu, snovima, ljubavi, bajkerima…

Bend je napravio i snimio himnu moto kluba “Babatovo” iz Elemira.

Pauzu zbog korone bend koristi za pripremu drugog studijskog albuma. Za nekoliko dana očekujemo promociju novog spota za pesmu “Zemlja”, koja je u planu da izađe na našem drugom albumu. Pesma je rađena kao duet i specijalan gost u pesmi je Zlatko Griva.

Kompozitor muzike na albumu je Ivan Bošnjaković, a tekstove radi Ivan Bošnjaković, Emil Bačik, Dušan Novaković. Gost na klavijaturama je Vlatko Popović.

Izuzetan bend, izuzetni ljudi,posebno Ivan Bošnjaković, lider benda ROK APOTEKA koji drži sve konce u svojim rukama.

Bravo i podrška za ovaj bend

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

ZORANU SIMJANOVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO 67/68. MARTOVSKOG FESTIVALA

Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket