Rodžer Voters: ”Gilmor misli da je on Pink Flojd i da sam ja nebitan”

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Preminuo američki muzičar: Pisao je i za Elvisa Prislija, Džonija Keša i Boba Dilana

U izjavi se navodi da je Danijels umro od posledica moždanog udara u bolnici u Hermitidžu, u...

Preminuo Enio Morikone

Kako prenosi Hollywood Reporter, Morikone je preminuo zbog komplikacija nastalih prelomom butne kosti, koju je polomio prošle...

Muzički program danas u Beogradu (subota, 11.07.2020.)

Samo Bluz i pivo Kako su masovno krenula otkazivanja većih koncerata i svirki, srećni smo što se...

Rodžer Voters snimio je video ove nedelje u kojem govori o tome da Dejvid Gilmor, član grupe Pink Flojd ne dozvoljava da koristi veb stranicu ili društvene mreže benda za promociju sopstvenog rada.

“Ništa od mene nije na veb stranici – zabranio mi je Dejvid Gilmor”, rekao je Voters u jednom trenutku. “David misli da je vlasnik. Zapravo on to misli jer sam napustio bend 1985. godine i da je on vlasnik benda Pink Flojd, da je on Pink Flojd i da sam nebitan, i da treba da ćutim.”

Prošle godine je Volters rekao za Rolling Stone da se sastao sa Gilmorom i Nikom Mejsonom, bubnjarem sastava Flojd u nadi da će umanjiti njihove razlike. “Razgovarali smo u junu”, rekao je on. ”Imali smo veliki sastanak gde sam smislio veliki mirovni plan od kojeg, nažalost, nije bilo ništa” piše Rolling Stone.

U svom videu, Voters se ponovo osvrnuo na sastanak. ‘‘Pre godinu dana, sazvao sam svojevrsni Kamp Dejvid za preživele članove Pink Flojda u hotelu na aerodromu u Londonu, gde sam predložio sve vrste mera kako bismo mimoišli ovaj grozni zastoj koji imamo i nevolje u kojoj smo se našli. Nije urodilo plodom, žao mi je što to moram reći “, rekao je i dodao ‘’30 miliona vas ste pretplaćeni na veb stranicu ovog benda i to radite svakako i zbog muzike koji smo nas petorica stvorili. … Kao posledica toga, čini mi se da bi bilo fer i korektno kada bismo imali jednak pristup u deljenju projekata.

Voters je napustio Pink Flojd 1985. i vodio pravnu bitku kako bi se sprečio Gilmora i Mejsona da koriste ime benda bez njega. Konačno, izgubio je, a u intervjuu za BBC 2013. godine , Voters je priznao žaljenje zbog tužbe protiv Gilmora i Mejsona. “Nisam bio u pravu”, rekao je. ‘‘Naravno da jesam. Koga je briga?”

Nakon napuštanja Pink Flojd, Voters je imao osrednje uspešnu solo karijeru izdavši nekoliko solo albuma i organizujući jedan od najvećih koncerata ikad održanih, u Berlinu 1990. godine, povodom prve godišnjice rušenja Berlinskog zida, na kome je sa ekipom najpoznatijih rok muzičara tog vremena izveo album The Wall u celosti. Nakon 1992. godine, privremeno se povukao sa scene, da bi se vratio 1999. godine, započevši svetsku turneju koja je završena tek 2002. U godini 2005. je izdao klasičnu operu Ça Ira koja mu je donela vrlo dobre kritike, i pridružio se ostalim članovima Pink Flojd na koncertu Live 8 u Londonu. To je ujedno bio i poslednji njihov zajednički nastup.

Na koncertu povodom smrti Sida Bareta, 2006. godine, Voters je nastupio sa svojim pratećim bendom. Tokom 2007. i 2008. godine održao je svetsku turneju na kojoj je u celosti izvodio album Dark Side of the Moon, a trenutno (2012. godina) je u toku turneja na kojoj izvodi ceo The Wall, započeta 2010. godine.

IzvorB92

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i videospot o „Izgubljenom vremenu“

Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i videospot „Izgubljenom vremenu“ s aktualnog albuma „Danas ću, sutra ću“....

Vlada u Velikoj Britaniji ponovo dozvoljava održavanje koncerata

Nakon što je prošle nedelje spremila paket mera pomoći za muzičku industriju i sektor manifestacija od čak 1,57 milijardi funti, vlada Velike...

OTKAZAN TAM – TAM MUZIČKI FESTIVAL U HRVATSKOJ

“Dragi TAM TAM-ovci, nažalost nemamo dobre vijesti. Kao organizatori TAM TAM-a i u dogovoru sa lokalnim vlastima, a obzirom na situaciju smo...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!