Rodžer Voters demantuje da je otkazao koncerte u Poljskoj: Podržavam mir, a ne nuklearni rat

0
Reklama

Suosnivač Pink Flojda Rodžer Voters demantovao je pisanje pojedinih medija u Poljskoj i Velikoj Britaniji u vezi sa tim da je njegov  tim otkazao koncerte planirane dogodine u Poljskoj, a sve zbog besa tamošnje javnosti nakon njegovog nedavno izrečenog stava o ratu Rusije protiv Ukrajine.

U tekstu se navodi kako je Voters početkom ovog meseca napisao otvoreno pismo prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj u kojem je okrivio “ekstremne nacionaliste” u Ukrajini što su “postavili njenu zemlju na put ovog katastrofalnog rata”.

Voters je, pak, potvrdio da je Lukaš Vantuh, član Gradskog veća u Krakovu, predložio da se muzičar imenuje personom non grata, izražavajući “ogorčenje” zbog stava o ratu u Ukrajini.

Voters tvrdi da su njegove najere drugačije u odnosu na ono kako ih je doživio Vantuh.

Želi da me proglasi personom non grata zbog mojih javnih napora da ohrabrim sve uključene u katastrofalni rat u Ukrajini, posebno Vlade SAD i Rusije, da rade na pregovorima o miru, umesto da eskaliraju stvari ka gorkom kraju koji bi mogao biti nuklearni rat i kraj celog života na ovoj planeti. Bez obzira na to što izgleda da ovaj momak ne zna ništa o mojoj istoriji rada, po neku ličnu cenu, a u službi ljudskih prava, on je u članku u lokalnim novinama pozvao dobre ljude Krakova da ne kupi karte za moj koncert. Ne baš demokratski, gospodine”, oglasio se Voters na Fejsbuku.

Ako Vantuh ostvari svoj cilj, a Votersovi predstojeći koncerti u Krakovu budu otkazani, to će za muzičara biti “tužan gubitak”.

Radovao sam se što ću svoju poruku ljubavi podeliti sa narodom Poljske, to je nešto na čemu sam radio”, kazao je Voters.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here