Rodžer Voters 12. septembra na 14. izdanju festivala Beldocs u filmu „Mi + Oni“

Velikan legendarne rok grupe "Pink Floyd"

0
ReklamaVelikan legendarne rok grupe „Pink Floyd“

BEOGRAD, 23. avgusta (Tanjug) – Poslednji film čuvenog muzičara Rodžera Votersa „Mi + Oni“ iz 2019. godine biće prikazan 12. septembra u Domu omladine na 14. izdanju međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs”, saopštila je direkcija festivala.  

 
Umetnik Rodžer Voters je osnivač i kreativna snaga kultne britanske rok grupe “Pink Floyd”, a spomenuti film je režirao sa Šonom Evansom.
  Spomenuto ostvarenje sadrži pesme autora Votersa sa legendarnih i neprolaznih albuma “Pink Floyd”, kao i njegovog poslednjeg solo albuma „Is This The Life We Really Want?“.

Zajedno sa svojim kolegama muzičarima i kreativnim saradnicima, Voters kroz film vodi publiku na duboko emotivno i provokativno putovanje.

  Film punog naziva „Rodžer Voters: Mi + Oni“ (Roger Waters: Us + Them) snimljen je u Amsterdamu 2017. godine tokom Votersove rasprodate turneje „Mi + Oni“ 2017-2018.

Muzičar uvlači gledaoce u svoj distopijski svet, koji je jasno predvideo još dok je stvarao album “Animals” benda Pink Flojd, 1977. godine. Četiri decenije kasnije, sva njegova predviđanja postala su snažna stvarnost  – ratovi, otuđenje, pohlepa.

   Votersovi koncerti uživo su pravi spektakli, predstavljaju vrhunski audio-vizuelno doživljaj kod gledaoca, jer su čuveni po svom višedimenzionalnom, čulnom iskustvu.

 Nakon nekoliko meseci detaljnog planiranja, istraživanja i razvoja, poslednji nastupi su prevazišli sve što je ranije dostignuto, inspirisali su masu u publici, prenoseći njegovu snažnu poruku zvukom i slikom.

Tandem Rodžer Voters i Šon i Evans +- kreativni direktor turneje, upotrebili su najoriginalniju digitalnu i audio-vizuelnu tehnologiju kako bi kreirali monumentalnu produkciju, vanserijski spektakl koji sumira do tada neviđena vizualna, audio i čulna iskustva.


Film prati priču o majci i njenoj ćerki i njihov put ka bezbednijem svetu. Vodeći nas kroz snažne emocije, film izaziva i inspiriše svojom moćnom muzikom i porukama o ljudskim pravima, slobodi i ljubavi.

Atraktivno muzičko-filmsko ostvarenje u gledaocima stvara osećaj kao da su prisutni u areni i da uživo svedoče vrhunskom performansu, kakav ne bi videli ni sa najboljih mesta u sali ili bekstejdžu.

Rok muzičar u svom filmu na sceni izvodi hit pesme sa mnogih “Pink Flojd” albuma: “The Dark Side of the Moon“, „Wish You Were Here“, „The Wall“ i „Animals“.

 Antologijski progresiv rok bend “Pink Flojd” osnovan je 1965. godine, a činili su ga Dejvid Gilmor, Nik Mejson, Sid Baret i naravno – Rodžer Voters.

Votersova sledeća turneja „This Is Not A Drill“ najavljena je za leto 2022. u Severnoj Americi.

Ovaj svestrani umetnik gostovao je u Beogradskoj Areni 1. septembra 2013. godine sa spektaklom “Zid” (The Wall) i oduševio gotovo rasprodatu salu.


Drugi član sastava Nik Mejson gostovaće u Beogradu 1. juna 2022. na sceni Belexpo centra, nakon dva odlaganja usled pandemije, jer je imao zakazane koncerte 2020. i 2021. u Sava centru.

Tokom ovogodišnjeg Beldocs-a koji će se održati od 9. do 16. septembra, biće prikazano više od 120 filmova u festivalskim programima: Međunarodni takmičarski program, Srpski takmičarski program, Vatromet, Meteori, Povetarac, Naslovna strana, Udarni termin i drugim.

Biće održan i “Beldocs Industry” uz podršku EU kroz program Kreativna Evropa i podprogram MEDIA: Beldocs VR/AR Academy, Beldocs in Progress, Serbian Docs in Progress, Documentaries for Kids & Youth i Beldocs Market.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here