Robert de Niro izgubio na sudu, mora da plati 1,2 miliona dolara bivšoj asistentkinji

0
Reklama

Slavnog glumca Roberta de Nira je nekadašnja asistentkinja Grejem Čejs Robinson optužila za “diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje”, a za odštetu je tražila čak 12 miliona dolara i sada je proces dobio svoj epilog.

Glumac će morati da plati 1.2 miliona dolara bivšoj asistentkinji. Njegova produkcijska kompanija proglašena je krivom zbog polne diskriminacije nad Robinson koja će dobiti pomenuti iznos odštete. Glumac nije lično odgovoran.

Grejem Čejs Robinson (41) optužila je De Nira i njegovu kompaniju za zlostavljanje na radnom mestu dok je radila za njega od 2008. do 2019. kada je dala otkaz tvrdeći da ju je izložio seksualno neprimjerenom ponašanju.

Kako navodi britanski Gardijan, tražila je 12 miliona dolara odštete za emocionalni stres i povredu ugleda, navodeći da je ostala bez posla i da nije mogla da se oporavi od traume.

Pod zakletvom na sudu je rekla da su De Niro i njegova partnerka Tifani Čen udružili protiv nje kako bi posao koji je nekad voljela pretvorili u noćnu moru.

Glumac je svjedočio na sudu i priznao je da je bivšu asistentkinju zvao “razmaženo derište” kada ga nije probudila za važan sastanak. Takođe je priznao da ju je nekoliko puta zamolio da ga češka po leđima, ali je ismijavao ideju da je to bilo seksualno. Robinson je nazvao “jezivom” i “odvratnom”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here