Robert De Niro i Anđelina Džoli u domaćim bioskopima

Ponovo američki filmovi ulaze na velika vrata u Srbiju i u doba pandemije

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Ponovo američki filmovi ulaze na velika vrata u Srbiju i u doba pandemije


Dva nova holivudska filma ,,Veliki povratnici“ i ,,Oni koji mi žele smrt“ gde glavne uloge imaju Robert De Niro, odnosno Anđelina Džoli, od danas (06.05.) se nalaze u bioskopima širom Srbije, najavili su distributeri.

  Prema svom scenariju, reditelj Džordž Galo je realizovao komediju ,,Veliki povratnici“ (The Comeback Trail) u kome igraju čak tri dobitnika Oskara – legenda Robert De Niro, Tomi Li Džons i Morgan Frimen.

   Zaplet ide ovako: Protagonista Maks je producent novog filma, ali on zapravo ima veoma pakleni plan, a to je da namerava da likvidira glavnog glumca pri izvođenju neke od vratolomija, da bi onda uzeo veliki novac od osiguranja. Sve to, jer je u dubokim dugovima koje mora da vrati hitno.
   Ali, kada Maks izabere vremešnog glumca Đuka Montanu, on ne očekuje da će stari pijanac procvetati, jer se posle ogromne pauze našao opet ispred kamere.
    Kako ne uspeva tako lako da smakne Montanu u najobičnijim kaskaderskim egzibicijama, Maks ga stavlja u sve opasnije situacije.
  I dok Đuk preživljava sve vratolomije, Maks uspeva sasvim neočekivano i nenadano da snimi najbolji film u svojoj karijeri.
  Ostale uloge tumače – Emili Hirš, Blerim Destani i Zak Braf.
  Donekle filmove slične sadržine o snimanju filma, De Niro je već realizovao, gde je čak imao i relativno slične uloge producenata – “Wag the Dog” (1997) i “What Just Happened?” (2008).

Robert De Niro je nedavno bio aktuelan takođe sa komedijom „Rat sa dekom“, a pre toga sa veoma uspešnim gangsterskim ostvarenjem – tročasovnom sagom „Irac“ (The Irishman) Martina Skorsezea, sa Al Paćinom.

   Sa tim nerazdvojnim rediteljem upravo snima novi film „Killers of the Flower Moon“, gde mu društvo ponovo pravi Leonardo Di Kaprio, nakon filma “Dečakov život” (1993).

   ,,Oni koji mi žele smrt“ (Those Who Wish Me Dead) Tejlora Šeridana je nova triler drama koja pripoveda o maloletnom dečaku koji je svedok brutalnog ubistva svog oca u blizini nacionalne šume.
     Ubice koje su odgovorne za zločin progone dečaka, kako bi ga ućutkali, te ubijaju svakoga ko im se u potrazi za njim, nađe na putu.
  Jedina šansa za preživljavanje mu je veteranka vatrogasac koja se još oporavlja od gubitka tri života, koja nije uspela da spasi od požara. Poslednjim atomima snage ona će se žrtvovati da spase nevinog svedoka od pomahnitalih ubica. 

   Glavnu ulogu ima „oskarovka“ Anđelina Džoli, a uz nju su – Nikolas Hult, Džon Berntal i Tajler Peri.

 Slavna glumica je nedavno bila aktuelna sa filmskom bajkom za decu „Bilo jednom“ (Come Away), a sledeći projekat za nju je spektakl o strip super herojima „Eternals“ kompanije Marvel (novembar 2021), u režiji najsvežije dobitnice Oskara Kloe Žao iz Kine (Nomadland), kao neka vrsta zaveštanja nakon kultnog serijala – sage “The Avengers”.
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket