Robbie Williams ne dozvoljava da korona ove godine otme Božić

Muzičar peva nešto drugačiju pesmu ovoga Božića - novi hit singl “Can't Stop Christmas” - sanke Deda Mraza su na dva metra razdaljine

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Nemačko istraživanje tvrdi da je rizik od zaraze Covidom-19 na koncertima zanemariv

Novo nemačko istraživanje tvrdi da je rizik od zaraze u dobro provetrenim koncertnim prostorima smanjenog kapaciteta toliko nizak da je...

FILMOVI AMERIČKOG KOMIČARA BASTERA KITONA OD 16. JANUARA U ONLINE BIOSKOPU MOJ OFF

Bez mnogo osmeha na licu i sa pregršt duhovitih scena komičara Bastera Kitona, kao jednog od simbola ere nemog filma koji se i u...

Žan Pol Gotje kao filmski kostimograf za vikend u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu (MSUB)

Peto stručno vođenje sa temom „Haute Costume: Žan-Pol Gotje kao filmski kostimograf“ istoričara mode Stefana Šarića, u okviru izložbe ''Ljubav je...


Muzičar peva nešto drugačiju pesmu ovoga Božića – novi hit singl “Can’t Stop Christmas” – sanke Deda Mraza su na dva metra razdaljine


Superstar pop zvezda Robbie Williams je objavio novi singl ‘Can’t Stop Christmas’ (Columbia Records), a reč je o duhovitoj verziji tradionalne britanske božićne pesme, sa vrlo hrabrim osvrtom na neočekivani tok ove godine, sve uz pozitivnu melodiju, zvončiće i praporce.

Singl će se naći na deluks verziji albuma ‘The Christmas Present’ – koga je Robbie u standardnom formatu, objavio prošlog novembra.

Album sadrži dosta gostiju, između ostalih, tu su Rod Stewart, Bryan Adams, Jamie Cullum i Tyson Fury.

Legenda Rod Stjuart je snimio dva dueta sa Vilijamsom – “Fairytales” i “It Takes Two”, a Brajan Adams jedan – Christmas (Baby Please Come Home) .
Zanimljivo je da su baš Adams i Stjuart zajedno sa Stingom imali hit pesmu “All For Love” za film “Tri musketara” davne 1993. godine (glavne uloge su tada igrali Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Rebeca De Mornay, Chriss O’Donnell, Tim Curry, Oliver Platt).

Za potrebe te pesme, nekada član tinejdžerskog boys benda Take That, Robbie je ponovo sarađivao sa svojim dugogodišnjim saradnicima i producentima – Guy Chambers i Richard Flack.
Svu pandemijsku frustraciju izrazili su stihovi koji podsećaju da su ove mizerne godine, uz obaveznu socijalnu distancu i Zoom sastanke, najbolji božićni pokloni dezinfekciona sredstva, kupljena putem online šopinga.

Robbie je zaista verno prikazao Božić 2020, zamenivši nam strah nadom, jer “niko nam ne može uzeti božićne i novogodišnje praznike”.
Na ovaj način pevač ozbiljno prkosi koroni i njoj u inat će da se veseli i uživa u svojoj novoj numeri, a ne da stalno živi u strepnji, haosu i ludilu.

Ovaj singl naći će se na deluks verziji albuma ‘The Christmas Present’ – koga je Robbie u standardnom formatu, objavio prošlog novembra.

Ovaj album je prošle godine dospeo na mesto broj #1 britanske liste, pa se tako Williams po trinaesti put našao na tronu.
Ova brojka izjednačava Williamsa sa legendarnim kraljem rokenrola – Elvisom Presley-em.

Album je dostupan na disku (standardni i deluks), vinilu, kaseti i naravno na digitalu, a deluks verzija albuma sadrži dva diska – “Christmas Past” i “Christmas Future”, sa 25 zvaničnih pesama i još pet bonus numera.

Robbie je jedan od najtraženijih i najuticajnijih pevača Velike Britanije, bestseler autor sa šest albuma na listi “100 najprodavanijih britanskih albuma u istoriji”.
Ukupan tiraž njegovih izdanja premašio je 80 miliona prodatih primeraka, a dobitnik je i čak 18 Brit nagrada, više nego bilo koji drugi izvođač u muzičkoj istoriji bilo kog žanra.

Računajući albume sa tinejdžerskim bendom “Take That”, ukupno je imao 17 albuma na prvom mestu top lista prodaje, što ga dalje svrstava u prva tri izvođača svih vremena, sa najvećim brojem prvih mesta u muzičkom katalogu.

Gostovao je u Srbiji samo jednom, na pravom gigantskom spektakl koncertu na Ušću u Beogradu 2015. godine.


Redosled pesama na delux verziji albuma:

Disc 1: Christmas Past

1. Winter Wonderland *

2. Merry Xmas Everybody featuring Jamie Cullum*

3. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! *

4. The Christmas Song (Chestnuts roasting on an open fire) *

5. Coco’s Christmas Lullaby

6. Rudolph

7. Yeah! It’s Christmas

8. It’s A Wonderful Life featuring Poppa Pete

9. Let’s Not Go Shopping

10. Santa Baby featuring Helene Fischer *

11. Best Christmas Ever

12. One Last Christmas

13. Coco’s Christmas Lullaby Reprise
Disc 2: Christmas Future

14. Can’t Stop Christmas

15. Time For Change

16. Idlewild

17. Darkest Night

18. Fairytales featuring Rod Stewart

19. Christmas (Baby Please Come Home) featuring Bryan Adams*

20. Bad Sharon featuring Tyson Fury

21. Happy Birthday Jesus Christ

22. New Year’s Day

23. Snowflakes

24. Home

25. Soul Transmission

-Bonus tracks

26. I Believe in Father Christmas *

27. Not Christmas

28. Merry Kissmas

29. It Takes Two featuring Rod Stewart *

English singer Robbie Williams performs at 67th Sanremo Music Festival. Sanremo (Italy), february 8, 2017 (Photo by Marco Piraccini/Archivio Marco Piraccini/Mondadori Portfolio via Getty Images)Mediji su već pisali o albumu ”The Christmas Present”:
 
An album that Williams has surely been destined to make.? **** – The Sun 
 
“Bad Sharon” is the Christmas song of the century” **** Vice

ACracker!” **** – Daily Star 
 
“A clever album that mixes new tunes and classics” ***** – PA

The pop don’s festive gift is anything but a lump of coal.” – NME

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!