Rekordna godina za italijansku filmsku kompaniju Iervolino Entertainment

Producentska kuća iz Italije dostigla vrednost od 720 miliona evra u 2020.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Za poznatog italijanskog producenta Andreu Iervolina, direktora i osnivača internacionalne filmske i televizijske producentske kuće Iervolino Entertainment, 2020. godina bila je veoma uspešna.

Nakon otvaranja nove kompanije za produkciju animiranih sadržajaIervolino Studios u Srbiji, godinu je završio sa prihodima većim za 51 odsto u odnosu na 2019, čime se procenjuje da je kompanija dostigla vrednost od 720 miliona evra, uprkos globalnoj krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19 koja je u najvećoj meri pogodila upravo industriju zabave.

Uspeh je utoliko veći i kada se pogleda učinak konkurencije u oblasti filmske produkcije, gde su brojne kompanije u svoje finansijske izveštaje za 2020. upisale dugove u jednakom iznosu kao i prihode.

Međutim, kako bi i tekuću godinu nastavio u istom ritmu, vlasnik Andrea Iervolino odlučio je da proda 1 odsto svog ukupnog udela u IE, pružajući jasnu poruku ostatku tržišta: kompanija posluje veoma dobro i zaslužuje još veću vrednost, te će učiniti sve što je u njegovoj moći da obezbedi veću likvidnost akcijama Iervolino Entertainment kotiranim na Milanskoj berzi.

Na odluku o prodaji jednog paketa deonica treba gledati isključivo pozitivno, jer sam svoje akcije pozicionirao u blokove velikih međunarodnih fondova, koji su pokazali da veruju u našu zajedničku viziju i siguran sam da će je dugoročno podržavati.”, izjavio je Iervolino.
“Kao što znate, svaka uspešna kompanija listirana na berzi mora imati akcije sa velikom tržišnom likvidnošću, a samim tim i značajan slobodni promet, ne bi li vremenom dostigla visoku vrednost”
istakao je Andrea Iervolino.

Ovakav stav dele mnogi uspešni preduzetnici -više institucionalnih investitora među akcionarima kompanije garantuje stabilnost i rast vrednosti akcija na berzi, dok mali broj investitora automatski znači i slabiju trgovinu akcijama, samim tim i nižu kompanijsku vrednost. Gospodin Iervolino je svoju kompaniju uvrstio na Milansku berzu avgusta 2019. godine, plasirajući na tržište 5,5 miliona akcija vrednosti od po 1,95 evra.
One danas vrede 3,6 evra, tačnije 84 odsto više, donoseći kompaniji IE godišnji prihod od 120,7 miliona evra.

Podsetimo, Iervolino Entertainment planira da uloži100 miliona evra u produkciju animiranih sadržaja, uz dodatnih 8,5 miliona evra u svoju filijalu Iervolino Studios u Srbiji, što je predviđeno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Ministarstvom privrede Republike Srbije Memoranduma o saradnji sa produkcijskom kućom Archangel Digital Studios, u vlasništvu popularnog glumca Miloša Bikovića.

Oni trenutno rade na razvijanju animiranog serijala “The Puffins” od 200 epizoda, koji se već odlično kotira na platformi Apple, gde je gledaniji od raznih Disney projekata, a glavnom liku – ptičici Džoniju Pafinu glas je pozajmio slavni Džoni Dep.

DCIM\100MEDIA\DJI_0403.JPG

DA LI STE SPREMNI ZA MMA BORBE U NULTOJ GRAVITACIJI?Nakon najave da Iervolino Entertainment (IE) pokreće revolucionarnu kompaniju Space 11 za produkciju filmskih, TV i online sadržaja, kao i muzičkih i sportskih događaja u potpunosti snimljenih u svemiru, osnivač IE i proslavljeni producent Andrea Iervolino javnosti je predstavio i prvi Space 11 projekat “Galactic Combat”.

Reč je o novom formatu borilačkih turnira u nultoj gravitaciji, po imenu MMA-ZERO G.Serijal će pratiti MMA borce tokom takmičenja u trajanju od 12 meseci, a najbolji među njima imaće priliku da budu prvi u istoriji koji će se boriti izvan granica Zemljine atmosfere.

Spektakl u vidu borbe u nultoj gravitaciji stvoriće nezaboravno iskustvo koje gledaoci neće želeti da propuste ni po koju cenu. Ovaj format ima za cilj da publici željnoj pomeranja granica pružinešto jedinstveno i nesvakidašnje, a to je ono što je suština čitavog projekta Space 11. Naravno, u potpunosti smo posvećeni i testiranju naučnih tehnologija i metoda, za maksimalnu bezbednost svih učesnika tokom čitavog takmičenja”, izjavio je Andrea Iervolino, direktor i osnivač kompanije Space 11, Ievolino Entertainment i domaćeg Iervolino Studios. 

Učešće u ovom takmičenju otpočeće ukupno 40 boraca iz celog sveta, koji će godinu dana trenirati i učiti da se bore u odsustvu gravitacije, kroz programe i kondicione treninge koji se koriste prilikom obučavanja astronauta. U toku obuke, 32 učesnika biće eliminisano, dok će samo njih osam dobiti šansu da učestvuje u glavnom MMA-ZERO G takmičenju, čiji će potpredsednik i promoter biti bivši MMA borac Džon Luis.

Dramatična finalna borba poslednja dva takmičara koji ostanu u trci za titulu šampiona održaće se u svemiru i to u posebno dizajniranoj kapsuli unutar specijalne rakete.
Borba će trajati 90 minuta, koliko je letelici potrebno da obiđe krug oko Zemlje.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket