REGGAE SASTAV FC APATRIDE UTD OBJAVIO NOVI ALBUM

0
Reklama

Izvor: Savo Drakulić

Fotografija: Nico Pulcrano te

Beogradski reggae sastav FC Apatride Utd objavio novi album pod nazivom „Third Worldism“, koji je objavljen za izdavačku kuću Earth Works Outernational iz Holandije.

U susret ovom izdanju objavljen je i video-spot za singl „Ah, Come“, a prethodno je najavljen singlom „Black Against Empire“ i dub verzijom „Dub Against Empire“.


– U pitanju konceptualni album, o marksističkoj interpretaciji globalne polarizacije i revolucionarnim pokretima svetske periferije –
navodi kratko Abdelraheem Kheirawi, frontmen grupe. Riječ je o petom studijskom albumu benda, koji je sniman u Earth Works studiju u Amsterdamu, čiju produkciju potpisuju Ras P i Benjamin King, koji je takođe bio zadužen i za miks izdanja, a tokom snimanja mu je asistirao Aleksander Marković.
Marković je takođe otpjevao prateće vokale na nekoliko numera, a među gostima je i gitarista Slobodan Boba Đukić. Nešto ranije, krajem novembra prethodne godine, FC Apatride UTD je objavio i kratki dokumentarac o snimanju albuma „Third Worldism“, koji je nastao tokom njihovog boravka u Amsterdamu.

FC Apatride Utd iza sebe ima albume „On The Frontline Menu“ (2006), „Them“ (2008), „Firing The Truth“ (2010) i „Roots History Book“ (2017) te dva EP izdanja, „Rural“ (2008) i „War Party“ (2009). Bend čine Abdelraheem Kheirawi (vokal), Antonije Igrutinović (gitara i prateći vokal), Dragan Stanić (bas) i Ivan Hocevar (bubnjevi, akustična gitara i prateći vokal).

Novi album „Third Worldism“ možete preslušati i preuzeti putem zvaničnog BandCamp profila benda, a u nastavku vas čeka spot za „Ah, Come“.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here