Reggae Roast feat. Natty Campbell i Inner Terrestrials predvode 19. Seasplash

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Seasplash festival je prošlog leta doživio punoletnost pod restrikcijama, kao jedan od retkih festivala koji su se dogodili u Evropi, i svetu. 19. izdanje festivala će se drugu godinu zaredom odvijati pod okolnostima posledicama pandemije virusa covid-19, uz simbolični podnaslov Corona Edition pt. 2.

“I u takvim okolnostima, potrudili smo se priuštiti jedinstveno iskustvo, s dinamičnim i bogatim sadržajima na više bina, u trajanju od četiri dana, pri čemu će i sama lokacije Martinske ponovo biti pripremljena kao Covid-safe zona. Danas, s osobitim zadovoljstvom, predstavljamo prvu selekciju izvođača koji će uveličati program ovogodišnjeg izdanja festivala”, kažu organizatori i ističu sljedeća imena:

Reggae Roast stekli su reputaciju jednog od najagilnijih UK kolektiva novijeg doba dovodeći reggae muziku do nove, mlađe publike. Kombinirajući izdavaštvo, organizaciju događaja i vlastiti sound system, dolaze po prvi put na Seasplash Festival zajedno s londonskim MC-em Natty Campbellom širiti svoje osveštene poruke.

Inner Terrestrials jedan je od najvažnijih punk/reggae/ska/dub bendova s kraja prošlog i početka ovog stoleća. Novi, peti po redu album “Heart of the Free” izašao je početkom ove godine, a nakon 2013. godine vraćaju se na Seasplash sa svojim aktivističkim pristupom i glasnim porukama protiv establishmenta.

Široko priznat kao jedan od najistaknutijih producenata drum and bass muzike, Billain je majstor auditorne inovacije i s pravom je stekao reputaciju uticajnog stvaraoca ovog žanra. Njegov debitantski album “Nomad’s Revenge” nominovan je za “najbolji album godine” na British DnB Awards.

Brain Holidays pioniri su reggae muzike u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. U 20 godina rada iza sebe imaju pet studijskih albuma i gomilu koncerata, a izdanje “Jamaican Connection” snimljeno je 2020. godine u najboljem studiju na karipskom otoku, Tuff Gongu kojeg je osnovao legendarni Bob Marley.

Slovenski reggae pevač, muzičar i producent Tadiman dolazi na Seasplash festival predstaviti svoj prvi samostalni album “Soljahs of Love”. Aktivan više od 25 godina na svom muzičkom putovanju, Tadiman je radio kao voditelj na radio, , reggae promoter, vođa benda Siti Hlapci, frontmen Makako Jumpa i pevač u projektu The Ufoslavians.

Mexican Stepper je najpoznatiji meksički dub producent na međunarodnoj sceni. Deo je trećeg vala meksičkih dub aktivista, a značajan je po svom karakterističanom stilu u kojem meša uticaj francuskog, UK duba i meksičke muzike.

Uz istaknute izvođače, u prvom valu objavljenih imena nalaze se i:


Anja G & Dr.Obi
Banana Zvuk
Dirty Hairy
BarabaDub SoundSystem
Homegrown Sound
Dubar Sound
Mefa
Inka
Rasta Altitude Sound
LucyLyu
Belly Full
Groove Playaz
Algoriddim
Grumen
Vexi
Flico
Looney Grandpas

Za posetioce iz Hrvatske i ex-Yu zemalja trenutno se u prodaji nalaze ulaznice Ranograbilice po ceni od 275 kuna.

Foto: arhiva

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket