Redakcija

Upoznajte se sa musicpocket ekipom

Ivan Makragić

Novinar

Rođen u Beogradu na proleće, i naravno ono mu je omiljeno godišnje doba. Voli i leto, jer se tada puno pliva, a Ivan je bio šampion u plivanju nekada davno kao pionir, kadet i junior dok se još nazirala ona stara Jugoslavija. Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman. Karijeru počinje kao radio voditelj na “Radio Rodi” gde vodi autorsku emisiju o kulturi “Pokretna umetnost” - priče o filmu, pozorištu, muzici i TV serijama. Dalje je radio i u filmskim distributerskim kućama u marketingu i kao urednik-selektor filmova, a kao novinar pisao je za “Večernje novosti”, a onda i za magazine “Bestseler”, “Sofia”, “Građevinar”. Kao scenarista iskustvo je stekao na tada popularnim show programima kao što je kviz “Da li ste pametniji od đaka petaka?” (TV Fox), reality “Sve za ljubav” (TV Pink), i bio filmski urednik i dramaturg na TV Košavi, koja će kasnije postati TV Happy. U drugom periodu na ovoj televiziji, skoro deceniju kasnije, radi na TV Happy kao scenarista, novinar i chief – reditelj u reality programu na projektima “Parovi” i “Maldivi”. Dramaturški poslovi se dalje nadovezuju malo i u rediteljske vode kada je pozorište u pitanju, tokom rada na nekoliko predstava u svojstvu asistenta reditelja i samostalnog reditelja jedne monodrame. Scenaristički potpisuje i serijale “KUĆA OD SRCA” (TV Pink) i “TRENUTAK IZ SNA” (TV Pink) i radi kao copywriter za neke marketinške i PR agencije, produkcijske kuće ili firme koje ne sarađuju sa agencijama i potreban im je corporate copywriter. Poslednji aktuelni projekat je zabavno edukativni serijal “PRVA BAŠTA SRBIJE” (RTS 1), kao scenarista, realizator/reditelj, ko-urednik i supervizor montaže.

Aleksandar Mijalković

Fotograf

Rođen 21.02.1991. u Pirotu, zaljubljenik u prirodu, fotografiju i kvalitetnu muziku, večiti aktivista i član udruženja “Pirot E Publika” iz Pirota, “Štek House” iz Niša, menadžer i fotograf “Studio Fuzz Pirot” iz Pirota i večiti “Kalimero“ za sve društveno prihvatljive i neprihvatljive teme, kritičar društveno neodgovornih ljudi koji se bave društveno odgovornim poslom. Uvek bira šator i planinu ispred hotela i mora. Fotografijom se bavi od kad zna za sebe ali profesinoalno oko 3 godine, strast su mu koncertna fotografija i astrofotografija.

Oliver Đorđević

Fotograf

Moje putovanje sa fotografijom zvanično počinje u organizaciji „Photo Pros“ 2019. god na poziciji Team Lead Fotograf koju vodi Wilhelm Kahle gde sam imao prilike da fotografišem dogadjaje poput „Red Bull Flugtag“, „24 Hours of Elegance“, „Makoto Open Belgrade“ itd. Godinu dana kasnije, svoju karijeru nastavio sam kao koncertni fotograf za muzički magazin „Muzički Džep/Music Pocket“ gde sam imao prilike da fotografišem i upoznam neke od najuticajnih muzičara i bendova pop i rock scene. Uporedno sa tim bavim se Product fotografijom, Pre-Wedding, krštenjima, rođendanima, studijskom fotografijom, fotografisanje žurki i snimanjem.

Strahinja Jovanović

Fotograf

Rođen u Nišu (12.9.1993). Zaljjubljenik u koncertnu fotografiju. Fotografijom sam počeo da se bavim aktivno od 2016 godine, saradjivao sam sa portalom Liman crew i Balkanrock, a trenutno sa musicpocket-om. Pratim muzička dešavanja i umetnost. Fotografija me inspiriše i dozvoljava da prenesem atmosferu i sliku iz moje perspektive.

Dalibor Stamenković

Glavni urednik i osnivač

Musicpocket u prevodu (muzicki džep) je muzička organizacija iz Vranja koja ima za cilj formiranje drugačijeg sistema vrednosti, podsticanja i približavanja muzičke kulture široj publici. Bavi se promocijom muzičkih izvodjaca i organizacijom muzičkih događaja u poslednjih par godina (Jelen top 10 turneja Vranje, Dža ili Bu, klub Darkwood Vranje, Popečitelji, Novembar OKCE Vranje, Voodoo Popaj, Paraćin). Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

Reklama
musicpocket