Red Hot Chili Peppers objavili evropske datume -Najbliža Budimpešta

0
Reklama

Poznati su datumi i lokacije. Peppersi će nastupati u nekoliko evropskih zemalja, među kojima su Nemačka, Italija, Francuska, Holandija, Belgija, Engleska, Španija, Irska i Škotska,  nama je najbliža lokacija u Mađarskoj, tačnije u Budimpešti.

Red Hot Chilli Peppers svoju su turneju najavili na tridesetu godišnjicu (24.9.1991.) izlaska jednog od njihovih najvećih albuma “Blood Sugar Sex Magik”. Turneja će svakako biti posebna za Johna Frusciantea, u bend (neko vreme je njegovu ulogu preuzeo Josh Klinghoffer), koji je iz istog nekoliko puta izlazio. Priča između Peppersa i Frusciante javila se na koncertu benda kada je posetio kao petnaestogodišnjak. U to je vreme idealizovao njihovog tadašnjeg gitaristu, Hillela Slovaka. Nekoliko godina nakon toga, upoznao je Slovaka, ali i sklopio nekoliko važnih prijateljstva koja su mu pomogla da uđe u redove slavnog benda. Jedno od tih prijateljstava, spojilo ga je s Fleom, basistom Peppersa, nakon čega zajedno kreću pisati priču benda.

Turneja od 32 grada počinje 4. juna u Sevilli u Španiji, a uključivaće i posebne goste poput The Strokesa, Becka, Haim, St. Vincent, Andersona .Paaka, dok će na koncertu u Budimpešti tako za zagravanje biti zaduženi A$AP Rocky i Thundercat koji je nedavno najavio prvi solo gig u Ljubljani. Datum kada Red Hot Chili Peppers nastupaju na stadionu Ferenc Puskás u Budimpešti je 15. juna 2022., a informacije o ulaznicama ćemo objaviti čim budu poznate.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here