Red Hot Chili Peppers objavili evropske datume -Najbliža Budimpešta

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Poznati su datumi i lokacije. Peppersi će nastupati u nekoliko evropskih zemalja, među kojima su Nemačka, Italija, Francuska, Holandija, Belgija, Engleska, Španija, Irska i Škotska,  nama je najbliža lokacija u Mađarskoj, tačnije u Budimpešti.

Red Hot Chilli Peppers svoju su turneju najavili na tridesetu godišnjicu (24.9.1991.) izlaska jednog od njihovih najvećih albuma “Blood Sugar Sex Magik”. Turneja će svakako biti posebna za Johna Frusciantea, u bend (neko vreme je njegovu ulogu preuzeo Josh Klinghoffer), koji je iz istog nekoliko puta izlazio. Priča između Peppersa i Frusciante javila se na koncertu benda kada je posetio kao petnaestogodišnjak. U to je vreme idealizovao njihovog tadašnjeg gitaristu, Hillela Slovaka. Nekoliko godina nakon toga, upoznao je Slovaka, ali i sklopio nekoliko važnih prijateljstva koja su mu pomogla da uđe u redove slavnog benda. Jedno od tih prijateljstava, spojilo ga je s Fleom, basistom Peppersa, nakon čega zajedno kreću pisati priču benda.

Turneja od 32 grada počinje 4. juna u Sevilli u Španiji, a uključivaće i posebne goste poput The Strokesa, Becka, Haim, St. Vincent, Andersona .Paaka, dok će na koncertu u Budimpešti tako za zagravanje biti zaduženi A$AP Rocky i Thundercat koji je nedavno najavio prvi solo gig u Ljubljani. Datum kada Red Hot Chili Peppers nastupaju na stadionu Ferenc Puskás u Budimpešti je 15. juna 2022., a informacije o ulaznicama ćemo objaviti čim budu poznate.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket