RECENZIJA: VOID INN CD END THIS GAME / LABEL: INSIDE ROCK RECORDS

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Ovo pakleno i magično izdanje sa –zanimljivo je primetiti- šest numera, odpočinje uvodnim prvim Video singlom STAY  AVAY. Ono je žestoko i moćno, dinamično i bučno, a kako se približava fejd autu sve tromije i naginje ka doom prizvuku.

            DEAD OF NIGHT je naredna kompozicija koja je nešto brža, žešća, , eksploziivnija u kojoj dominira vokal JELENE VUJANOVIĆ, ali blista solo gitara SINIŠE PEJOVIĆA. Vokal na ivici skrima gotovo do neprepoznatljivosti uz bubnjarsku kanonadu  MARKA MRČARICE je ono što oblikuje ovaj drugi po redu zvučni i muzički zapis na ovoj kompaktnoj disketi – END THIS GAME- I odličan je, mora se priznati!

            Treći redni singl END THIS GAME (naslovni, albumski), gitarski od samog starta, nimalo slučajno) deluje pitko ujednačeno, dosta kontrolisano, što ne umanjnjuje njegovu dinamičnost-šta više- naboj je sve veći što se numera približava kraju. Stiče se utisak da nije slučajno album/CD nazvan baš po ovoj numeri, jer je ona i subverzivna i komercijalna iako traje  četriri minuta i dvadeset i devet sekundi uz odličan dugačak solo Siniše PEJOVIĆA. Vokal JELENE VUJANOVIĆ je kristalno jasan i ona ovde, u ovom songu briljira! To se mora apsolutno naglasiti, kao i doprinos basiste grupe VOID INN- MARKA ĐORIĆA!

            JUST ANOTHER u uvodnom delu deluje najavljujuće kao balada koja se pretvara u VULKAN emocija , misli, instrumenata, vokala, bubnjeva, gitara…..žestoko, žestoko…žestoko na kvadrat, žestoko i brzo na kubni, opet gitarski solo kao grom iz vedra neba  SINIŠE PEJOVIĆA. Četiri minute ii četrdeset i pet sekunde traje ova buktinja koja se završava mirno kako je i započela.

Ni zatvarajuća numera HELLO MISERY ne da predaha ni njima , ni nama. Nema balada na ovom albuma iako sam je očekivao i priželjkivao tako jako! Po meni, šteta, ali to je samo moj subjektivni osećaj. Nikako objektivni!

Autori svih pesama su JELENA VUJANOVIĆ i SINIŠA PEJOVIĆ, osim pesme SHOW ME WHAT YOU GOT  koju su napisaliJ. VUJANOVIĆ, S. PEJOVIĆ, M. ĐURIĆ i M. MRČARICA.

U dvadeset tri minute i pedeset pet sekundi OSMISLENE žestine, dinamike, žestine, buke, energije, snage, jačine, visprene revolucionarne pokretačke muzičke snage i kompozitorskog umeća, u svih šest numera- imalo je svrhe raditi i snimati album/CD – END THIS GAME!!

ŠTO SE MENE TIČE, OVO JE SUPER SONIČNI SUBVERZIVNI MODERNI HARD ROCK/METAL ALBUM SA RAZNIM PRIMESAMA NJIMA SLIČNIM ŽANROVIMA I TOPLO VAM PREPORUČUJEM DA GA NABAVITE, PRESLUŠATE I – ZAVOLITE!!!

TO ĆE SE DESITI SAMO OD SEBE- SPONTANO!

OVA DEVOJKA I OVI MOMCI TO SVOJIM UMETNIČKIM RADOM, U POTPUNOSTI – ZASLUŽUJU!!!

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Izložba “ARTikulacije stvarnosti” od 10. avgusta u Domu omladine Beograda

Na fotografijama slike sa koncerata muzičara - Ritam Nereda, Nikola Vranjković, Goblini, Pekinška Patka, Buč Kesidi, Mortal Kombat, Hype, Nadimač...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket