RECENZIJA: STROGI CENTAR CD/LP CENTROLOGIJA / ONE RECORDS

0
Reklama

Izdanje se nalazi samo na LP-u. To je best of sa njihova do sada izdata tri albuma. Sve pesme su remasterizovane u najboljem studiju u beogradu koji se zove – BLAZE. Broj pesama na ploči je 11. Bonus pesma ŽIVOT NA TRENUTAK  koja nije mogla da stane na ploču,može da se nađena svim digitalnim platformama.Klasičan hard rok je podignut na viši nivo  samim time što je producent Miloš Mihajlović-BLAZE.Ko želi da nabavi izdanje STROGI CENTAR  to može uraditi preko sajta www. onerecords.rs vlasnika, direktora, čuvenog muzičkog maga Zorana Nestorovića,u Srbiji.a i šire poznatog pod nadimkom-Valderama.

         Uvodna numera ZAUVEK SAM, drsko dinamična i naelektrisana,bučn i glasna, -ipak- u sebi,posebno u refrenu,sadrži dovoljno melodičnosti i za površnog,i za pažljivog slušaoca.Ljubav između nje i njega je  osnova pesme i to je očigledno i na puškomet.U narednoj pesmi, muzičkom dokumentu KO JE KRIV?,STROGI CENTAR je samo na mah, u samo na početku pesme blag, ali kako se pesma razvija podseća na najsvetlije momente 80.tih i 90.tih godina prošlog veka SVETSKE MUZIČKE PRODUKCIJE – one koje je tada američki MTV  forsirao.To shvatite samo kao pohvalu,kao kvalitet plus-nikako drugačije! KO JE KRIV ? je gitarski solo ubedljivo putešestvije i sve ovde zvuči kompaktno i na svom mestu. Ništa ne fali , niti štrči.

Treći redni komad na ovoj kompaktnoj disketi/LP –u GDE SMO SAD? Na neki način vesela je bluz vožnja, sa vokalom koji ovaj bend, neskriveno, uvek dovodi u prvi plan,ravnopravno,kao da je zaseban instrument, što se ne dešava često u domaćoj autorskoj industrriji.Pesma GDE SMO SAD? Traje pozamašnih 4 minute i 41 sekunde i ne mari za radio zakone današnjice već igra na uspešnu kartu istinske umetnosti.

         Dokument SNOVI MI KAŽU  se ispostavlja, kao moćna balada,mada  njen moćan gitarski riff uvod ne daje takav utisak. Da, ovo je moćna  balada, metal balada rekao bih, sinfonijska balada. Odličan vokal, odličan bend. Šta reći kad ova pesma traje skoro pa 6 minuta. (5 minuta i 40 sekundi, da budem precizniji)

         Hard rock i donekle metal bend STROGI CENTAR je za primer mlađim bendovima kakve pesme treba da se prave. Beskompromisne, iskrene, grlate, kad treba melodične, emotivne,kad treba grčevite i silovite. Potpisniku ove CD /LP recenzije se posebno dopada pesma KAO STRANCI i njen tekst.

         Još jedna originalna i zanimljiva riffologija primećuje se u bajkerskoj odi SLOBODAN ROĐEN! To je jedna od zaista retkih pesama koja je radijski prihvatljiva po dužini trajanja i uklapa se u nove trendove New age music audio & video production sekcije.SLOBODAN ROĐEN BIĆU ROĐEN BIĆU DO KRAJA ZNAJ poručuju momci iz STROGOG CENTRA.

         Ostale muzičke dragulje sastava STROGI CENTAR vam neću opisivati, jer ću ih prepustiti da ih sami otkrijete i uživate u njima, nabavite ih!Nije to tako strašno, a dobijate same muzičke dijamante!

         Klavijature imaju izuzetnu ulogu u mnogobrojnim pesmama ovih pesmama grupe STROGI CENTAR. Klavijaturisti su Kosta Marušić, Slobodan Dragović i Milan Sudžuk. Basista tj. bas gitara grupe STROGI CENTAR je Vekoslav Ristić  koji je i prateći vokal. Dušan Grujić je svirao električnu gitaru i pevao prateće vokale. Nekoliko sjajnih vokala obeležilo je i ostavilo svoj pečat u grupi STROGI CENTAR. Oni su: Nemanja Mitrović, Aleksandar Bojković, Ivan Đerković, Srđan Jeremić, dok je za setom bubnjeva sedeo  Mladen Dragović. Glavni i odgovorni urednik je Zoran Nestorović, a tehničku pripremu je uradio legendarni Dean Clea Brkić.

         Hard rock, pa i na prstohvat metal grupa STROGI CENTAR , ovim LP izdanjem i istoimenim CD-om vraća nadu u domaći rocknroll. Nadam se da će biti više bendova sledbenika njihovih ideja, napora i dela.

         Što se mene tiče, ovo je pun pogodak i otkriće na kvadrat, ma ne na kvadrat, već na kubni. Potražite ovo ostvarenje. Nabavite ga! Nećete zažaliti! Ja bar nisam. Preporuka za preslušavanje se podrazumeva!Pun pogodak u centar mete!!!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here