RECENZIJA: STEEL CD MINUT PO MINUT / SAMOSTALNO IZDANJE /2020

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

FILMSKA SMOTRA “GREEN FEST” OD 26. OKTOBRA ONLAJN

SEDAM DUGOMETRAŽNIH OSTVARENJAJedanaesto izdanje Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest" biće realizovan od...

Stakleni most na Nišavi kao predlog iz “Nišvila”

Direkcija džez festivala Nišvil uputila je inicijativu Direkciji za Izgradnju Grada Niša da postojeći projekat staklenih zidova...

Pijanistkinja iz Koreje Jol Eum Son oduševila sinoć (17.10.) publiku na Kolarcu

Od Hajdna, preko Čajkovskog do fatalnog RahmanjinovaUmetnica na klaviru Jol Eum Son prvi put je sinoć (subota,...

Da me je neko do pre pola godine ubeđivao da ću neki domaći melodični, ali i ekstra dinamični AOR sastav u isto vreme, i njihove numere slušati danima na opciji –repeat-svakodnevno , i danonoćno, i pre zvaničnog izlaska njihovog tvrdog nosača zvuka CD-a MINUT PO MINUT—ne bih mu verovao. Iako su se muzičari, članovi grupe STEEL, opredilina na gotovo kvartalni singl/video spot marketinški najavni CD potez,ispostavilo se da su bili u pravu i da im je taj vid reklame pre izlaska tvrdog CD izdanja kroz video spotove na svaka  dva do tri meseca kroz  tri spota –bio pun pogodak.

            Otvarajuća pesmaMINUT PO MINUT  ne objašnjava i ne najavljuje na kakvo ćemo blago naići nakon nje i ona je  jedini kiks – minus ovog albuma. Maestralna klavirska moćna horska balada MARAMA (gotovo pet minuta trajanja pesme, uprkos radio frendly praksi i trend imidžu nju ejdđ sekcijemodernog doba)  je nešto što je udarni dvojac, alfa & omega grupe STEEL , tekstopisac i vokal Branislav Lazić Brane ,i gitarista i kompozitor muzike i aranžmana Rajko Bosiočić,kada su balade u pitanju, na ovom, drugom CD-u grupe STEEL (prvi DEO SNA, objavili su za PGP-RTS), najimpresivnije što su mogli iz sebe da iznedre.  Balada MARAMA , jednostavno-ima dušu. To se oseća od prvog do poslednjeg tona.I u glasu i u muzici. U njoj Branislav Lazić Brane dominira a gitarska sola Rajka Bosiočića isijavaju tačno na onim mestima gde treba.Imam utisak da je Branislav Lazić Brane svojom pesmom MARAMA najzadovoljniji i da je ona njegov – svetski muzički rekord- bar za sada.

            Jedna od najdinamičnijih i ultra hard rock- AOR- pesamaNA CD-u MINUT PO MINUT grupe STEEL  jeste – MEDENA. Tu je sve brzo, eksplozivno i efektno.Ritam sekcija sabija i udara u stomak,pa čak i ispod njega. Žestoki riffovi  gitare Rajka Bosiočića grizu sve pred sobom, a jecaji ,ispevavanja, pevanje, i visoki, oni najviši, gotovo operski  registri vokala Branislava Lazića Braneta podsećaju na najsvetlije momente karijere čuvenog američkog umetnika W. Axl Rosea. Bubnjar Omerović Saša je na svom mestu i dokazuje da stara garda još ima šta da pokaže, kaže i da poduči mlade i mlađe generacije i objasni im da- bez starca nema udarca!

            HALO je moderna pesma,pogotovo u tekstualnom liričkom  odabiru.Mislim da je bliska i mladima i starijima svim generacijama. Smatram da je univerzalna, da je svevremena. Branislav Lazić Brane više od tekstopisca-a to jeste. Nije pesnik-ali je maestralan tekstopisac i skidam mu kapu i naklon pred njim za to. SVE TE TVOJE PRIČE je žestoka, a moderna , ekspresivna i vatrena pesma gde vokal Branislava dolazi do punog izražaja a gitara Rajka i bubnjevi Omerovića u prvi plan.

Da se razumemo, u ovoj zemlji će dragulji poput ovog CD-a grupe STEEL – MINUT PO MINUT biti kao po difoltu zanemareni i skrajnuti od strane masovnih medija, samim tim i od potencijalne publike i fanova , -ali je moja duša srećna jer  se barem ona,moja duša i moje srce njihovim pesmama poji i umiva na čistom izvoru rokenrol vode!  Ja tu vodu i te njihove STEEL pesme pijem i umivam se njihovim pesmama svaki dan-neograničeno!

Što se tiče moje malenkosti: rock grupa STEELje neotkriven domaći dijamant u zadnje tri godine i tako će biti i dalje dok se mnoge stvari u ovoj zemlji ne promene!

            Toliko. Kraj. Tačka.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Srpski radio u Čikagu svira već 25 godina koji se čuje čak u četiri države

Čikago mnogi nazivaju još i jednim od najvećih srpskih gradova, jer prema poslednjem popisu u njegovoj široj...

“Filmski Front” 18. put od 29. oktobra uživo i onlajn u Novom Sadu

Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski Front" održaće se od 29. oktobra do 1. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, kao...

POSLUŠAJTE NOVI SINGL GRUPE GOSPODIN PINOKIO “Egocentrik”

Nakon obljavjenih singlova “Totalna bruka” I “Ljudi odlaze” pred vama je novi spot nazivom “Egocentrik”. Kao predhodne pesma...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!