RECENZIJA: SANITARIUM CD JA HOĆU VIŠE / REŽIM / SAMOSTALNO

0
Reklama

Dugo sam, godinama, čekao da se pojavi domaći autorski bend koji peva na srpskom, a koji će pomeriti granice domaćeg rokenrola-kao što su to nekada učinili Guns N Roses na svetskom nivou-, ali ovoga puta sa još žešćom notom, onom Panterinom- vulgar display of power!.

I DOČEKAO SAM TAKAV BEND-SANITARIUM IZ BEOGRADA!!! Sanitarium je alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda. Bend je počeo sa radom krajem marta 2016. godine. Bend Sanitarium čine: Nenad Živković Žile – vokal Marko Narančić Narke – gitara Miloš Bajić Hobit – bubanj Uroš Pajić Paja – gitara Viktor Kiralj Vik – bas gitara Naša braća koja su sarađivala sa nama: Slaviša Ivković Bengazi – prvi basista benda Stojan Janković Stole -vokal Nikolić Bojan Ćela – bubanj. Gostovanja i nagrade : *Gostovanje u emisiji Demo Ekspres na radio stanici Beograd 202 *Osvojena nagrada za najbolji bend po izboru žirija na „Bass player festival“ u Mladenovcu *Pobednici 36. Majske Gitarijade u Ljubičevu *Pobednici 53. Zaječarske Gitarijade po glasovima publike *3. mesto na Gitarijadi Vojvodine u Kisaču 2019. Finalisti Kuršumlijske Gitarijade 2017. Učesnici „Plana Demo Festa“ 2017. Učesnici Velikogradištanske Gitarijade 2017. Učesnici PrnjavorStock-a 8 Učesnici Rok Pokret open air festivala Klubovi u kojima smo svirali: Božidarac, Beograd Klub Fest, Zemun Klub KB, Požarevac Drum (ex BlueMoon), Beograd Vrtoglavica, Beograd MK Karlsforf, Banatski Karlovac Takodje tu su i ucesca na brojnim festivalima, kao i nastupi na moto skupovima, humanitarne svirke, imamo i par nagrada koje su kruna vrednog rada i truda.

Prvi hit singl i video zvanični spot je za pesmu  JA HOĆU VIŠE! Brutalno, sabijajuće, moćno, dinamično, prodorno, ritmično, jasno, skladno, razumljivo, teško, žestoko, muški, energično, tromo…

Tekstualno zahtevno, tekstualno revolucionarno, tekstualno zahtevno, tekstualno smelo , tekstualno glasno i odvažno! Tekstualno jedno veliko – BRAVO!!!

Drugi hit singl je pesma REŽIM koja se može shvatiti dvosmisleno i u tome je sjajna caka i kvaka i finta ovog fenomenalnog benda.

Od ovog benda očekujem mnogo u budućnosti jer imaju i već sada pokazuju svoj potencijal , stvaralačku uspešnost, poentiranje, sve same pogotke u centar mete, sve same hitove, odličnu sviračku instrumentalnu  usviranost uživo i studijsku takođe,  tako da uz moj omiljeni beogradski rock n roll bend STEEL pridodajem SANITARIUM među moje mezimce i ljubimce koje neopisivo mnogo volim, poštujem, cenim i privatno i javno podržavam,naglašavam, podcrtavam, guram u prvi plan, kao što to činim upravo sada!

SANITARIUM- je nešto izvanredno, nestvarno a postojeće – apsolutno fantastično!Impresivno i briljantno!!! Beograd kad ume da ponudi kvalitet- onda je to kvalitet plus! Ma kakvi kvalitet plus, to je kvalitet na kubni! Živeli i na zdravlje!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here