RECENZIJA: Novi album grupe Van Gogh – MORE BEZ OBALA / EXEPRO

0
Reklama

Gotovo je neverovatno, a dešava se svremena na vreme, bar ja mislim, da i najbolji rock sastavi Srbije i regiona, za prvi tzv. hit singl i najavni video spot – greškom odaberu najkomercijalniju, ali i umetnički najmanje vrednu numeru, od postojećih devet donekle sjajnih kompozicija. O njoj, toliko…ni imena joj se ne sećam!

Pesma RUŽA I TRN, je sasvim nešto drugo. Interesantan je kontrast, ima simboliku. Bas koji sabija, dinamika koja pršti tokom nje, glasna i jasna rokenrol vožnja ili putešestvije koje nam obećava da ćemo na CD-u MORE BEZ OBALA naići na mnogo dijamanata. Samo jedan od njih je lirički bum – EMOTIVNO MINIRAN. Zvonimiru Đukiću Đuletu, ni posle toliko albuma, koncerata i nastupa, ne nedostaje inspiracije za lirički ključ patentiran njegovim autorskim pečatom i vokalom. Odlična je – EMOTIVNO MINIRAN! Preporuka za preslušavanje, svakako se preporučuje!

Treći song na kompaktnoj disketi je urnebesno brza vožnja VIŠE TE NE VOLIM KAO PRE . Čvrst je Đule u strofama ali komercijan i melodičan koliko se to može u refrenu i koliko mu ova pesma to dozvoljava. Volim Đuletovu urbopoetiku, ne uvek, naravno, ali na nekim songovima mu svaka čast!

Jedan od brilijantnih numera i dokumenata jeste četvrta po redu, zbog koje je vredelo objaviti CD MORE BEZ OBALA – ZA SUZE NEMA VREMENA! Zbog lirike u numeri ZA SUZE NEMA VREMENA vredi biti u rokenrolu i pop rocku sa bilo koje strane. I kao slušalac, i kao fan, i kao novinar i kao CD recenzent. Dobra poruka u naslovu pesme! Kao pesnik sa 5 knjiga pesama skidam kapu Đuletu na ovom dokumentu – ZA SUZE NEMA VREMENA!

Još jedan skriven dragulj se ugnezdio ovde –MILION NOVIH LJUBAVI. Odličan je u svakom smislu. Kakav naboj, kakva bura emocija, kakva melodija, sve pršti i kulja!

Impresivan album! Kada se setimo numere ZA SUZE NEMA VREMENA- onda, toj pesmi dajemo akademsku DESETKU!

Đule uspešno plovi muzičkim rock morem bez obala!

Izvor: Milan B. Popović – redakcija

Fotografije: Omot albuma

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here