RECENZIJA – NEMI PESNIK NA SAMOM VRHU REGIONALNE  ROCK  SCENE!

0
Reklama

NEMI PESNIK – NA SAMOM VRHU REGIONALNE  ROCK  SCENE!

Novosadski sastav Nemi pesnik oformljen je 2018. godine. Bend čine: Milan Marković (vokal), Marko Aleksić (gitara), Nikola Borčić (bas gitara) i Saša Ignjatović (bubnjevi).

Zvuk grupe Nemi pesnik oslanja se na muziku bendova kao što su The Killers ili Arctick Monkeys a što se tiče domaće scene možemo ih porediti sa sastavima poput Artan Lili i Buč Kesidi.

Za relativno kratko vreme bend je osvojio publiku i radio stanice singlovima: „Minimalac“, „Matematika“ i „Koliko si luda“. Najuspešnija pesma do sada je singl „Koliko si luda“ koju su slušaoci renomirane radio stanice Radio Beograd 202 pre nekoliko meseci izabrali za „Hit godine 2020“.

„Bend je dobio ime po stihu iz pesme „Saučesnik“, koja će zatvoriti debi album „Slobodna volja“. Svi smo mi pesnici – neki od nas pišu i pevaju, a nekima svakodnevni život stoji na putu. Nemi pesnik je običan čovek koji još nije progovorio, ali koji ima mnogo toga da kaže. Velika nam je čast što će nam prvi album objaviti jedna toliko velika kuća kao što je Mascom. Koristimo priliku da se zahvalimo upravo našoj izdavačkoj kući što pažljivo sluša Neme pesnike u svojoj okolini i što im daje priliku da dobiju glas,“ izjavili su članovi grupe Nemi pesnik.

Izdavačka kuća Mascom sa članovima ovog produktivnog i talentovanog benda već neko vreme radi na realizaciji debitantskog albuma koji će biti objavljen u narednim mesecima uz još jedan novi singl.

Reč je o singlovima „Okeani rozea“ i „Minimalac“ o kojima frontmen benda pevač Milan Marković kaže:

„Pesma „Okeani…“ je posvećena muzici, rokenrolu kao načinu života i ljudima koji život posmatraju kao nešto više od zadovoljavanja pukih bioloških potreba. Sa druge strane singl „Minimalac“ je pokušaj da se teška tema posmatra iz vesele perspektive. Muzički, to je naš omaž panku koji je igrao veliku ulogu u formiranju ukusa većine članova benda.“

Obe pesme su dobro poznate ljubiteljima grupe Nemi pesnik i deo su posebnog „paketa“ kojim najavljuju album u narednih par meseci:

„Demo po demo, polirali smo izraz i kretali se ka zvuku koji će ljudi imati priliku da čuju na predstojećem singlu – zvuku moderne elektro-rok pesme,“ dodao je Milan.

Grupa Nemi pesnik je krajem prošle godine i zahvaljujući glasovima slušalaca osvojila laskavu titulu „Hita godine radio Beograda 202“ sa prethodnim singlom „Koliko si luda“.

Veoma poletne numerne, radosne, vedre, komunikativne-kako u muzičkom knljuču tako i u liričkom- uključujući unikatan i raritetan vokal mladog Milana Markovića, očinili su da za veoma kratko vreme ova NOVOSADSKA grupa NEMI PESNIK postane izuzetno popularno ne samo u Srbiji nego širom ex- YU regiiona, Balkanskog regioona, rekao bih i dodao bih ja.

Možda je upravo to –pozitivna energija- taj KVINT i KVALITET PLUS koji ovaj bend iz Novog sada izdvaja iz mora modernih alternativnih  muzičkih sastava današnjice u Novom Sadu, Beogradu i regionu. Pozitivna energija , u svakom slučaju privlači,  skreće pažnju, u ovom slučaju na  bend iz Novog Sada NEMI PESNIK i on više nije NEM , već kazuje i PEVA! I to veoma dobro, upečatljivo, dinamično, skladno, odmereno, dovoljno naelektrisano i tačno umereno da je i radijski prihvatljivo!

Ceo bend NEMI PESNIK je autor tekstova pesama, muzike i aranžmana što je- često slučaj i u svetskim , planetarnim okvirima- odlika najvećih bendova od Elvisa Prislija i Džimija Hendriksa, pa sve do dan danas.

U jednoj od novijih pesmi novosadskog sastava NEMI PESNIK naslova RADNA SUBOTA, oni se prikazuju u nešto težem i metalizirajućem doom sazvučju, dok vokal Milan Marković grupe NEMI PESNIK, u trip hop izdanju poput Bojana Bruknera iz najboljih dana hard core/hip hop atrakcije BGGETO, diže nivo adrenalina u poređenju na ranije snimljenje numere.

Četvorominutna numera MINIMALAC, je power  (moćna) balada, tako da su se NEMI PESNIK  okušali i u tom žanru da bi u OI I SKA žanru nastavili dalje!

I to je ono što je ključno, što je najbitnije, za muzički sastav NEMI PESNIK se sada čuje nadaleko, a preko noći, zna se, a oni to zaslužuju i niko ih nije podržao, niti gurao preko veze – publika je sama prihvatila njihovu umetnost! U tom je čast i krucijelni momenat i u krajnjoj istanci, najbitniji momenat  novosadskog pobedničkog benda NEMI PESNIK- sami su se izborili za pobedničko mesto na tronu moderne rock scene današnjice!

 Na tome im treba čestitati, pohvaliti ih i privatno, i javno, upravo ovako kako ja to činim!

Bravo za Novi Sad i novosadsku mladu scenu!

Dok je ovakvih rokenrol bendova biće i rokenrola na našim prostorima!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here