MOMČILO MOČA GRUJIČIĆ CD ZALAZI SUNCE NAD BEOGRADOM / 2019.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

MUZIČARI I DALJE VREDNI I NA ZALASKU DOBA KORONE (VOL. 7): NEZAUSTAVLJIVI I NADAHNUTI

DAME, DŽENTLMENI, POP, ROCK, FUNK, PUNK KONAČNO se bližimo samom kraju pandemije, i od juna kreću koncerti...

POTVRĐENO: EXIT FESTIVAL OD 13. DO 16. AVGUSTA

Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsednica vlade Srbije Ana Brnabić po preporuci Kriznog...

MUZIČKI I KULTURNI PROGRAM ONLINE I UŽIVO U BEOGRADU: PETAK & SUBOTA (29.05. & 30.05. 2020.)

MIRA FURLAN, TEXAS FLOOD, BANE TRIO, RAW HIDE PREKO VIKENDAJasno je da je ponovo najaktivniji klub Bluz...

VOLIM POBEDNIKE UMETNIKE!!!

Nakon višegodišnje pauze pri radu na sopstvenom solističkom albumu, i upravo prezentovanom pilot CD singlu ZALAZI SUNCE NAD BEOGRADOM, vanserijski vokal srpskog porekla, na početnoj relaciji Beograd- Zemun, pa na neminovnom Los Angeles koordinatnom geografskom sistemu, Momčilo Moča Grujičić, nanovo se, svež, iskren i raspoložen, vraća se na domaću muzičku scenu, rešen da uzburka duhove-kako na učmaloj pop, tako i na ekstremno fuj gradskoj folk, a donekle i aktuelnoj kvazi melodičnoj rock- ponizivši je svojim vokalnim i tekstualnim kvalitetom do kolena i zadajući im/joj domaći zadatak!

LUBAV-fenomenološki gledano- u slučaju Momčila Moče Grujičića- nije otrcalo frustrirani patetičan patrtraljak…Naprotiv! Moča je, majstor Mag, stih Mag, vokal Mag, koji alhemičarski zna, ume, oseća da spoji, uveže, umreži metafore, simbole i pesničke slike tako da gorepomenuta i u voj rečenici prvopomenuta  LJUBAV koja ovde isijava najzlatnije moguće prija, čak i kada potpisnika ovih iskrenih redova, tj. Moju malenkost, dovodi do suza radosnica! Malo li je javno reći, napisati, priznati to…u ovo naše vreme brutalnih dobronamernika!

Kako želim da ostanem pribran i koliko je to moguće objektivan-a pogotovo ako je to novi, toliko očekivani CD singl Momčila Moče Grujičića nazvan, ponavljam, da se ne zaboravi,ZALAZI SUNCE NAD BEOGRADOM-u pitaju je song koji vremenski traje tri minute i 29 sekunde, da je i tekst i muziku napisao Momčilo Moča Grujičić, a da je aranžman i produkcija delo izuzetnog Mladena Pecovića, rodom iz (mog) Užica. Mladen Pecović, je već etablirani umetnik i gitarista, a ako eventualno niste čuli za njega, čući ćete uskoro…možda i preko moje recenzije njegovog solo CD-a…

Upleti ruže u svoju ogradu nek zamirišu u Beogradu –meni je dovoljan lirički impuls kada vokal i tekstopisac Momčilo Moča Grujičić estetizovano sofisticirano briljira i uspeva da impresionira i na tome mu, kao pesnik sa pet objavljenih knjiga pesama i tri CD-a i 50 snimljenih pesama na moje stihove, odajem svako poštovanje!

Zalazi sunce nad Beogradom, počinje veče sa tvojim imenom, i opet naša pesma na radiju, kao daništa i nemaju –ovo su samo počeci lirike koji najavljaju krešendo koji vam ostavljam da sami otkrijete i uživate u njima, stihovima i vokalu Momčila Moče Grujičića.

Bilo da je gospodin Grujičić Moča Momčilo, pevao na kasetnom/CD izdanju za ;platu; u sastavu Rozenkrojc, pre 100 godina, on je pevao VRHUNSKI, i tu je zabeleženo nekoliko najboljih pesama svih vremena. Ono što je po mom skromnom mišljenju obeležilo Močin povratak ;na ispravan i zdrav put;  kroz pravoslavlje i duhovnost , jeste CD koji je objavio PGP RTS a nosi ime STRANAC, koje ga i dan danas prati kao nadimak u muzičkom šou biznisu – Moča, STRANAC!

Za mene, Momčilo Moča Grujičić nikada nije bio stranac, ni ja nisam bio stranac sebi ! Bili smo uvek tu, na istim talasnim dužinama, iste smo duhovne bitke vodili, on ranije, ja kasnije. ZATO GA I VOLIM!

VOLIM POBEDNIKE UMETNIKE!!! AMIN.

Izvor: Milan B. Popović

Fotografije: Momčilo Grujičić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Otvaranje bašte kluba Fest uz QUEEN REAL TRIBUTE i EYESBURN!

Veliko otvaranje bašte zemunskog kluba Fest zakazano je za treći vikend juna. U petak, 19.juna nastupa Queen...

PLAVA PTICA OPET ZABLISTALA UZ VOKALE I VIOLINU

Kreativna obrada pesme „Plava ptica“ u izvođenju Ljubice Damčević i Julijane Vincan, neodoljiva je verzija čuvene numere koju je komponovao Sanja Ilić...

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su mini album “Sve pred lice pravde”

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su mini album "Sve pred lice pravde", audio i video zapis njihovog specijalnog nastupa uživo u studiju, gde...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!