Recenzija: Happy Hippy – Ne dam/video/cd/singl/Samostalno izdanje/2020

0
Reklama

Izuzetno je prijatno šta sve Duca Aradski iz svoje čarobne muzičke kuhinje priprema širokom slušalačkom auditorijumu.Kroz njegova ranija albumska i solo ostvarenja (njegove grupe Happy Hippy) pretežno nas je razoružavao salvama romantike,emocija lišenih bilo kakve patetike. To su sve bile kvalitetne ljubavne pesme,balade,neke bržeg,neke sporijeg tempa-ali sve vesele,pozitivne, vedre,prijatne i izuzetno-pa mogu slobodno da u ovo vreme brutalnih dobronamernika mogu  da kažem i- lekovite Ducine pesme i pesme njegovog, već pomenutog benda.

        Danas se Duca i njegov Happy Hippy bend oglašava i audio i video sa numerom NE DAM! To jedan veliki iskorak na bolje,na više,na kreativnije, na ozbiljnije, snažnije i odvažnije, pogotovo u liričkim tekstualnim odabirima. Duca je autor muzike i protestnog,buntovnog i angažovanog teksta numere- NE DAM! Mislim da je ponajbolje citirati strofe pesme NE DAM nego je parafrazirati!Stihovi govore sami sve! Prva strofa pesme NE DAM! kaže:

Ne dam da mi kvariš sve trenutke radosne Ne dam da mi otimaiš tek ostvarene sne Ne dam dostojanstvo za tvoje obmane Ne dam da me lažeš dok mi kradeš godine da bi u drugoj strofi  Duca Aradski nastavio sa: Ne dam mir i sreću sve smo trudom stvorili osmeh naše dece za njih smo se borili Ne dam ponos i poštenje za tvoje prevare Ne dam da me lažeš dok mi kradeš godine i u refrenu poentirao, briljirao: Istina je samo jedna vlast je tvoja zla i bedna nema više nema dalje maske dole gotovo je. Istina je samo jedna vlast je tvoja zla i bedna nema više nema dalje car je go i gotovo je.

Happy Hippy su: Dušan Duca Aradski – vokal, bass gitara, ritam gitara Miroslav Zec – el. gitara Ljubomur Bube Živković – bubnjevi Isidora Mirosavljev – vokal, daire Biljana Aradski – vokal

Gost: Dušan Duca Obradović – el. gitara, klavijature, vokal Text, muzika – Dušan Duca Aradski Aranžman – Happy Hippy Snimatelj i mixer – Komandant Adam Produkcija – Dušan Duca Aradski, Komandant Adam

Gotovo da je sigurno da od čoveka blage duše i toplog srca poput Duce  sistem napravi junaka-Duca Aradski ima muda itekakva! Duca Aradski je hrabar umetnik! Duca Aradski je umetnik junak!

Briljantno! Sva moja podrška kao i uvek do sada za ove muzički nadarene  Novosađane! Bravo! Bolje od ovoga jednostavno ne može čak i da hoćete!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here