RECENZIJA BY MILAN B.POPOVIĆ BONECARVER CD SINGL GO AWAY / 2019

0
Reklama

BONECARVER CD SINGL GO AWAY / 2019

Bend je nastao 2015.godine u Ivanjici. Osnovali su ga Nemanja Stojanovic, Marko Labudovic i Konstantin Mitrović Kole (dugogodisnji bubnjar bendova TIT FOR TAT i Black Sugar) u ovoj postavi snimljen je demo “I don’t want to sleep alone”, 2017.godine umesto Koleta za bubnjeve dolazi Nemanja Tomićevic bubnjar benda Baobab i benda Supersonic Sex Machine . 2019.godine Nemanju Tomićević zamenjuje bubnjar Marko Radovanovic iz Požege (trenutni bubnjar bendova Inkvizicija, Mehanizam, Teorija zavere, Dead man’s Bells i povremeno užičkim hc velikanima BRAT ) u ovoj postavi snimili smo objavljeni singl “Go away” kao i pesmu “Live to ride” za koju se trenutno snima spot i bice objavljena po zavrsetku snimanja.
Sviraju hard rock.


Njihov stil je obojen hard zvukom 80-ih godina.Jednostavno, melodično ,snazno i glasno, s toga i njihovi uticaji  Whitesnake-a, Dokken-a, Motley-a kao i drugih heroja tog doba. Sveukupan dozivljaj će biti tek posto izadje album, da ne budu ovo samo prazne prič-obećava bend – BONECARVER

.
Sve je to upakovano u klasičan zvuk, nema mnogo izmisljanja “tople vode” , drže se recepata starih majstora. Delimo bendove na one koji rokaju ili ne rokaju,prosto ko pasulj.

Pesme grupe BONECARVER (prosto da se zovu  BONEQRVER) govore uglavnom o slobodi, zenama i ljubavi. Gotovo sve su inspirisane dogadjajima iz proslosti ili onim stvarima koje se vec dešavaju.Kad smo kod žena, bića bez kojih ne možemo, opevane su one koje su nas jurile, one koje smo mi jurili, one za kojima smo patili ili one koje su otišle daleko od nas pa jos uvek patimo, a i one koje trenutno volimo hehe-poručujumomci iz benda BONECARVER

.
Nastupali su na brojnim festivalima,koncertima i manjim svirkama (neki od njih su: TNT Rock n Roll fest, PoRock Fest, Užički Rock Festival, Dani Petra Lazica u Kosjericu, Ride to rock shows,mini zaječarska gitarijada u Užicu, Play at Exit, turneje po zemljama bivše Jugoslavije,  a sada u julu nastupaju na ZBRKA Festu u Crnoj gori i na EXIT-u 2019) .


Cilj nam je da se jedini i pravi rock n roll zvuk odrzi u zivotu i siri dalje, da kako starije tako i nove generacije uzivaju i osete tu energiju koju ova muzika pruza.U planu nam je da krajem ove godine izdamo taj dugo ocekivani i najavljivani album-jednoglasno poručuju iz tabora grupe BONECARVER!


Clanovi benda su:

Marko Labudovic – bass/vocal       (Svirao u bendovima Crossfire (UE), Black Sugar (IC))

Nemanja Stojanovic – gitara/vocal (Svirao u bendovima Hellstorm(UE), Crossfire(UE), Black Sugar(IC), Snake Pit(IC), Gvozdeni Puk(IC-PZ), Supersonic Sex Machine (IC),Turbo Lover (IC), Sonic Temple Experience (IC), Titty Twister (IC), Anna Green(BG), Helljack(BG), Cat O’ Nine Tailz (BG, sestre Stamenkovic iz ovog benda nako rasformiranja osnivaju thrash metal bend Jenner) I drugim bendovima)

Marko Radovanovic – bubanj        (Teorija zavere (PZ), Inkvizicija (PZ), Mehanizam(UE), Dead man’s Bells(Lucani), BRAT (UE) )

            Dinamičan zvuk osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, prisutan je na ovom CD singl ostvarenju GO AWAY, ali deluje veoma moderno, prihvatljivo i slušljivo. Iako dosta brutalno i brzoritmično-na samoj ivici podnoslošljivosti- i vokal i gitar/bas/drum set instrumentalisti, stvorili su delo kojim mogu da se ponose i sada, kao i nekada!

Burno, okrutno i praskajuće! Dovoljno dobro! I vise od toga! Tačka!

Izvor: Milan B. Popović – redakcija

Fotografije:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here