RECENZIJA: ART DILER VIDEO/CD SINGL DALJINE / 2020.

0
Reklama

Energična balada “Daljine” najnoviji je projekat četvorke iz Petrovca na Mlavi, koja je prošle godine proslavila deceniju od izaska u više kategorija nagrađivanog debi albuma „Miris jeseni“ (PGP RTS, 2009). Reč je o prepoznatljivom Art Diler zvuku, a ljubav kao neiscrpna umetnička inspiracija motiv za nastanak pesme.

Podsećanja radi, Art Diler se ubrzo nakon osnivanja pre skoro deceniju i po profilisao kao jedan od najboljih nadolazećih bendova u Srbiji i regionu, čemu u prilog govori i činjenica da je naslovna numera, kasnije objavljenog, debi albuma “Miris jeseni” u svojoj demo verziji izabrana od strane slušaoca za hit godine Radio Beograda 202. Po izlasku albuma etiketu jednog od najboljih mladih bendova grupa je potvrdila aktivnom turnejom koja je obuhvatila na desetine samostalnih i festivalskih nastupa u Srbiji i inostranstvu.

Prateći svetski trend i Art Diler je posle prvog albuma objavio nekoliko vrlo uspešnih singlova i spotova, ali članovi ističu da im je ipak želja da celokupnu priču zaokruže novim albumom. Lyrics: Marko Blagojević – Daljine

Dobro je, imam te nosim u sebi Dobro je, daješ sigurnost i moć Jednom kad spoznaš da prošlost i ne bih razumeo, Samo daljine imaju noć da lome te i ovaj put Dobro je, prave su, reči su bitne Dobro je dok god imaš taj svet Jednom ćeš sanjati samo da hodaš, da ostavljaš, iza sebe svoje daljine Nema poruka da kaže koliko smo sami, strah od povratka u stari tok, Zid je između nas, želja nas mami, iza njega mi smo daleko

Muzika: Marko Blagojević Aranžman: Marko Blagojević, Marko Veljković, Nenad Stojković, Nikola Dušmanić Snimano u studiju: Homesound Studio, Nikola Dušmanić Mix i Mastering: Studio Radivojević Audio produkcija: Nikola Dušmanić, Marko Veljković, Ivan Radosavljević Video: Igor Mravac Mihajlović – MRAVAC Produkcija Igra: Dragana Živković.

Pesma je izuzetna, smenjuju se lagani, uvodni, pa potom i energični, dinamični, gitarski, prašteći gromoglasni momenti u kojima dominira vokal Marka Blagojevića i solo gitara Nenada Stojkovića Šixa. Ne treba zaboraviti ni klavirsku pratnju Marka Veljkovića koji svojim abonos drvetom crno belim dirkama uspešno boji pesmu- Daljine i daje joj svoj originalni pečat!

Izuzetan je prepoznatljiv i sazreo tekst pesme DALJINE koji je napisao vokal benda Marko Blagojević koji je ujedno i basista grupe. Meni je ovaj bend oduvek bio drag, čak do te mere da sam pre 10 godina sa njima ostvario saradnju na mom rock/metal CD-u VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA na kojoj se nalazi moj tekst pesme DOK ME POGLEDOM STRELJAŠ koji su Marko, Velja i Nenad (ART DILER BEND) napisali svoju muziku i aranžman i u studiju snimili svoju muziku i otpevao moju pesmu koja se pojavila već pomenutoj muzičkoj rock / metal CD kompilaciji u tiražu od 1.000 primeraka koja je razgrabreljena kakao se pojavila na tržištu i sada je pravi raritet. Ponosan sam na tu saradnju sa njima (ART DILER BEND) a možete zajedničku pesmu DOK ME pogledati na link ispod:

Video zapis CD singla DALJINE kojeg možete videti na linku :

Najavljuje povratnički album ovih istinski dobrih ljudi pre svega što je retkost na domaćoj sceni, pa tek onda izuzetnih umetnika, instrumentalista i aranžera. Oduvek sam kroz moju trodecenijsku novinarsko/recenzentsku karijeru podržavao domaće autorske bendove. ART DILER JE, čini mi se, najveće blago koje sam otkrio i sa kojim se ponosim. Ako čujete da sviraju u vašem mestu, obavezno posetite njihov koncert. Uživo zvuče još bolje i uverljivije nego na albumu. Moja iskrena i privatna i javna podrška za grupu ART DILER će za njih uvek biti u budućnosti prisutna, poput ove! Momci, Veljo, Marko i Nenade, uvek bili zdravi, veseli, i i radosni! Živeli!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here