RECENZIJA: APRICOT BREW CD SINGL DON’T GO AWAY / AUTORSKO IZDANJE

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Robbie Williams ne dozvoljava da korona ove godine otme Božić

Muzičar peva nešto drugačiju pesmu ovoga Božića - novi hit singl “Can't Stop Christmas” - sanke Deda...

Zoran Paunović Pauna i Zabranjeno pušenje snimili spot za pjesmu “Balkan”

Uspješna suradnja legendarnog Pušenja i Zorana Paunovića Paune, koja je rezultirala zapaljivim hitom "Balkan", nastavljena je snimanjem...

Massimo ruši granice – koncert koji spaja stvarno i virtuelno

Koncert Massima 10. decembra 2020. godine u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski biće zapamćen kao prelomni trenutak na muzičkoj sceni....

Bend “Apricot Brew” je osnovan u martu 2015. godine u Beogradu, sa idejom da se oživi zvuk klasičnog južnjačkog roka 70-ih godina. Članovi benda su u narednih godinu dana bili fokusirani na pisanje pesama i snimanje demo snimaka, u cilju pripreme materijala za album, a sve pod uticajem bendova kao što su: “Lynyrd Skynyrd”, “Blackberry Smoke”, “The Allman Brothers Band”, “The Black Crowes”, “Led Zeppelin”, “Free” i mnogih drugih.

 Posle nekoliko uspešnih svirki u 2016.-oj godini, snimili su prvi singl “Don’t Go Away”, koji je izašao u javnost 18. februara 2017. godine. Trenutnu postavku benda čine: Stanislav Šaršanski – gitare, Nemanja Pavlović – gitare i prateći vokali, Goran Vasiljević – bas gitara i Vladislav Jakovljević – glavni vokal i bubnjevi.

Numera koja je aktuelna i debitantska u isto vreme “Don’t Go Away”, jeste veoma autentična, i svakako privlačna tako da opcija “repeat” postaje neizbežno rešenje. Vokal je takođe u skladu sa interesantnom muzičkom podrškom koja mu samo dozvoljava da dođe do  prepoznatljivog i kristalno jasnog izražaja.

Nemanja Pavlović , gitarista i prateći vokal, u sazvučju sa Stanislavom Šaršanskim odlično komuniciraju šestožičanim instrumentima u rukama i trzalicom, tako da basisti Goranu Vasiljeviću ostaje (u čemu on svakako uspeva) da ih dobrano podrži.

Tri minute i četrdeset sekundi trajanja CD singla “Don’t Go Away”, nepretenciozno govori o (možda i izgubljenoj) ljubavi prema devojci i svakako prija čulu sluha-uhu.

Veoma dobar start beogradske grupe simpatično neobičnog imena-APRICOT BREW! Što se moje malenkosti tiče, startovali su itekako uspešno! Bravo!

Izvor: Milan B. Popović music pocket

Fotografija: CD APRICOT BREW

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Robbie Williams ne dozvoljava da korona ove godine otme Božić

Muzičar peva nešto drugačiju pesmu ovoga Božića - novi hit singl “Can't Stop Christmas” - sanke Deda...

Marčelov poklon vernoj publici

„Iako mračna i teška stvar, ’Sveti bes’ oduvek je spadao u one publici najdraže”, kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pesme koja...

Koncert Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića: Online jedinstveno iskustvo

Online koncert dvoje eminentnih srpskih muzičara, Svetlane Spajić i Bokana Stankovića, na lokalitetu Đavolje Varoši biće emitovan u četvrtak, 17. decembra u 20...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!