RECENZIJA: APRICOT BREW CD SINGL DON’T GO AWAY / AUTORSKO IZDANJE

0
Reklama

Bend “Apricot Brew” je osnovan u martu 2015. godine u Beogradu, sa idejom da se oživi zvuk klasičnog južnjačkog roka 70-ih godina. Članovi benda su u narednih godinu dana bili fokusirani na pisanje pesama i snimanje demo snimaka, u cilju pripreme materijala za album, a sve pod uticajem bendova kao što su: “Lynyrd Skynyrd”, “Blackberry Smoke”, “The Allman Brothers Band”, “The Black Crowes”, “Led Zeppelin”, “Free” i mnogih drugih.

 Posle nekoliko uspešnih svirki u 2016.-oj godini, snimili su prvi singl “Don’t Go Away”, koji je izašao u javnost 18. februara 2017. godine. Trenutnu postavku benda čine: Stanislav Šaršanski – gitare, Nemanja Pavlović – gitare i prateći vokali, Goran Vasiljević – bas gitara i Vladislav Jakovljević – glavni vokal i bubnjevi.

Numera koja je aktuelna i debitantska u isto vreme “Don’t Go Away”, jeste veoma autentična, i svakako privlačna tako da opcija “repeat” postaje neizbežno rešenje. Vokal je takođe u skladu sa interesantnom muzičkom podrškom koja mu samo dozvoljava da dođe do  prepoznatljivog i kristalno jasnog izražaja.

Nemanja Pavlović , gitarista i prateći vokal, u sazvučju sa Stanislavom Šaršanskim odlično komuniciraju šestožičanim instrumentima u rukama i trzalicom, tako da basisti Goranu Vasiljeviću ostaje (u čemu on svakako uspeva) da ih dobrano podrži.

Tri minute i četrdeset sekundi trajanja CD singla “Don’t Go Away”, nepretenciozno govori o (možda i izgubljenoj) ljubavi prema devojci i svakako prija čulu sluha-uhu.

Veoma dobar start beogradske grupe simpatično neobičnog imena-APRICOT BREW! Što se moje malenkosti tiče, startovali su itekako uspešno! Bravo!

Izvor: Milan B. Popović music pocket

Fotografija: CD APRICOT BREW

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here