Razmatra se mogućnost da Covid pasoš bude način otvaranja barova, klubova i svih koncertnih prostora

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Covid pasoš su ideja sve prihvaćenija među svetskim vladama, bilo reč o tome da se digitalna propusnica koristi isključivo u svrhu putovanja ili i u svrhu ograničavanja rizika odlaska na mesta velikih okupljanja. Vlada Velike Britanije među prvima je koja razmatra mogućnost da Covid pasoš bude način otvaranja barova, klubova i svih koncertnih prostora kao i održavanja muzičkih festivala.

Pre tri dana premijer Boris Johnson predstavio je novi plan ublažavanja mera kojim je 21. juna omogućen povraćaj noćnih klubova i festivala. Međutim, to podleže određenim uslovima koji trebaju biti provedeni i o kojima će se podneti četiri izveštaja tokom sledećih nedelja i meseci.

Ranije ovog meseca ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da nema ni govora o planiranju takozvanih zelenih pasoša. Stručnjaci su upozorili da bi to moglo biti diskriminirajuće, a peticija kojom se vlada poziva da se ne izdaje s pasošem s cepivom stekla je više od 173.000 potpisa.

U planu za ponovno otvaranje stoji: “Vlada će razmotriti bi li Covid pasoši mogle odigrati ključnu ulogu u oživljavanju naše slobode, smanjenju ograničavanja socijalnog kontakta u poboljšanju sigurnosti”, napominjući da bi se one mogle imati “raznovrsnu upotrebu u cilju potvrđivanja da ljudi imaju manji rizik prenosa COVID-19 drugima.” Takođe se navodi da će “vlada pri razmatranju obratiti na etičke, osobne, pravne i operativne aspekte ovog pristupa.

Očekuje se da će rezultati istraživanja mogućnosti uvođenja Covid pasoši stići do 21. juna.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

ZORANU SIMJANOVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO 67/68. MARTOVSKOG FESTIVALA

Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket