Raspisan konkurs za čak 12 kreativnih obrada naslovne numere serije “Složna braća”

U žiriju sedi naravno i – Dr Nele Karajlić

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno  U žiriju sedi naravno i – Dr Nele Karajlić


Povodom početka snimanja nove sezone kultne serije “Složna braća” (1995) Dr Neleta Karajlića, “ETM Produkcija” raspisala je konkurs za izbor 12 najkreativnijih obrada naslovne numere serije, saopštila je ta producentska kuća.

Odabrane pesme postaće buduće odjavne špice za narednih 12 epizoda serijala, kao i saundtrek projekta, čija je realizacija pod  nazivom “Složna braća – The Nekst Đeneration” počela 15. maja u studiju u Šimanovcima.

  Pozivaju se svi afirmisani i neafirmisani bendovi, autori, ili “kaver” muzičari (izvođači obrada) i solisti, mladi i talentovani umetnici širom regiona da svoje numere i kratku biografiju pošalju najkasnije do 15. juna na mejl ajpokidaj@gmail.com .

Stručni žiri za ovaj konkurs čine proslavljeni muzičari – autor serije Dr Nele Karajlić, Bojan Ivković i Nevena Filipović.


 


Potrebno je da učesnici konkursa na originalan i kreativan način obrade čuvenu numeru u audio ili video formi u trajanju do 2 minuta, u žanrovskom maniru po sopstvenom izboru, uz početak u vidu dobro poznatog refrena “U kafani složna braća”, dok snimak ne mora biti studijski.

  Odabrani izvođači imaće mogućnost da svoju obradu snime u profesionalnom muzičkom studiju, ali i da snime video spot na samom setu serije, uz druženje sa glumcima i filmskom ekipom.

U TV seriji produkcije Telekoma Srbije, igra izuzetno cenjena glumačka ekipa iz čitavog regiona – Nataša Ninković, Radoslav Rale Milenković, Zoran Cvijanović, Andrija Kuzmanović, Nenad Okanović, Nikola Pejaković, Ljubiša Savanović, Marko Gvero, Milutin Mima Karadžić, kao i sam Dr Nele Karajlić.

  Scenario naravno potpisuje autor Karajlić uz Srđana Jankovića, dok projekat režira Milorad Milinković (“Mrtav ladan”, “Crni Gruja”), koji je 2012. godine realizovao i Neletovu novu verziju “Top liste nadrealiste” pod nazivom “Nadrealna TV”.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket