Rasel Brend se oglasio nakon optužbi za silovanje, seksualni napad i zlostavljanje

0
Mart 2014. EPA/HERBERT NEUBAUER
Reklama

Komičar i glumac Rasel Brend optužen je za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje tokom sedmogodišnjeg perioda na vrhuncu svoje slave.

Četiri žene navode seksualne napade između 2006. i 2013. godine.

Brend je negirao optužbe i rekao da su njegovi odnosi bili “uvek sporazumni”, a sada se ponovo oglasio i to detaljnijih saopštenjem.

Bila je ovo izvanredna i uznemirujuća nedelja i hvala vam puno na podršci i na tome što ste doveli u pitanje informacije koje ste dobili. Do sada ste verovatno svesni da je britanska Vlada zatražila od velikih tehnoloških platformi da cenzurišu naš onlajn sadržaj”, rekao je Rasel na početku obraćanja, a potom dodao:

Neke onlajn platforme su se povinovale tom zahtevu. Ono što možda ne znate je da se to dešava u kontekstu zakona o bezbednosti na mreži – ovo je zakon Ujedinjenog Kraljevstva koji daje široka ovlašćenja za nadzor i cenzuru i taj zakon je već usvojen. Takođe ne mogu da zamislim da ste čuli za inicijativu pouzdanih vesti i sada, kao što je često slučaj kada se reč kao što je “pouzdano” koristi kao deo akronima za opisivanje neizabranog tela, poverenje je poslednja stvar koju treba da ponudite. Inicijativa za vesti od poverenja je saradnja između velikih tehnoloških i nasleđenih medijskih organizacija u cilju ciljanja, patroliranja, gušenja i zatvaranja nezavisnih medijskih organizacija poput ove”, rekao je između ostalog glumac u svom obraćanju.

Podsetimo, u vreme navodnih napada, Brend je bio voditelj za BBC Radio 2, Channel 4 i glumac u holivudskim filmovima.

Druge tvrdnje iznijete u okviru istrage uključuju navode o Brandovom kontrolnom, uvrijedljivom i predatorskom ponašanju.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here