Rambo Amadeus objavinjo novu pesminjo, “Baulinho Courinho”

0
Reklama

Rambo Amadeus, crnogorski kantautor, ekscentrik i ‘Johnny Depp za sirotinju‘ izdao je novi singl. “Baulinho Courinho (bolinjo kurinjo)” nova je apsurdnost Ramba, u kojem se mu pridružuju Noyz iz crnogorskog rap duo. Singl se melodijski oslanja na ritmove brazilskog popa (MPB) i bossa novu. U duhu vernosti žanrovima, Rambo Amadeus je za potrebe pesme potegnuo čak i solo na kontrabasu, na kojeg je, kako kaže, ponosan. Solo na trubi potpisuje Miloš Nikolić, trubač koji ima više od 130 izdanja – od Bajage i Električnog Orgazma do Cece.

Pesmu krasi i distinktivan tekst, koji svojim apsurdnim rimskim shemama podseća na “Euro Neuro”, odnosno, Rambovu zajebanciju na evropsku kvazi-eklektičnost. Unatoč činjenici kako je “Euro Neuro” bio crnogorski konj za trku na Euroviziji 2012. godine, pesma je prošla bez shvatanja publike. “Baulinho Courinho” posećuje dobro poznate teme novca, pohlepe, te (ne)ukusa na distinktivno apsurdan način.

Rambovo hroniziranje je složeno u stihove koji završavaju na “-injo” (“bitno je samo da se mi rimuju tekstinjo/da se nekako probijem na estradinjo”). Osim melodije, Rambo se motivima Brazila osvrće u tekstu putem listanja nekadašnjih nogometnih zvezda. Uz argentinskog Messija (koji je tu vervovatno samo jer se Rambu može), u tekst “uskaču” Jairzinho, Rivellino i Pele.

Ovo je drugi singl Ramba ove godine. Prvi singl “Prenemaganje” stigao je ovog oktobra kao satirički pokušaj Ramba Amadeusa u probijanju na večernje radijske top liste.

“Baulinho Courinho” prvi je singl koji dolazi nakon optužbi Ramba za seksualno uznemiravanje producetkinje Lejle Kašić s Radiotelevizije Crne Gore.

Rambo amadeus “Baulinho Courinho” 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here