Rag‘n’Bone Man i P!nk u zajedničkom singlu “Anywhere Away From Here”

Dve ogromne zvezde u budućem velikom pop hitu

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Dve ogromne zvezde u budućem velikom pop hitu


NEW YORK, 15. aprila:
Već izvesno vreme, pop muzičar Rag‘n’Bone Man najavljuje svoju saradnju sa američkom pevačicom i zvezdom P!nk. Ona, takođe, singl najavljuje putem svojih društvenih mreža.
Fanovi ovih super herojskih zvezda su jedva dočekali izlazak zajedničkog singla ‘Anywhere Away From Here’.

 
Ova pesma će se naći na nadolazećem albumu Rag ‘n’Bone Man – ‘Life By Misadventure’, koji će izaći 7. maja u izdanju diskografske kompanije Columbia iz Njujorka. 

Spot objavljen 9. aprila na YouTube platformi već ima 4 200 000 pregleda! Zaista retko impresivno.

O pesmi Rag’n’Bone Man kaže sledeće: 

Ova pesma govori o iskrenoj želji koja se javi kada poželimo da pobegnemo iz neprijatne situacije, o ranjivosti sa kojom se svi suočavamo.
Prava je čast imati P!nk u ovoj pesmi, drago mi je da je pristala da bude deo nje”.


 
P!nk je izjavila povodom najnovijeg dueta: 

Prvi put sam srela Rag’n’Bone Man-a u Evropi 2017, kratko nakon što sam čula i odmah se zaljubila u pesmu “Human” i njegov divan glas. Kada smo se upoznali, shvatila sam da je on divan i kao osoba. Od tada sam znala da želim da sarađujem sa njim. ‘Anywhere Away From Here’ nije mogla biti bolja pesma za nas, da je zajedno otpevamo. Počastvovana sam što sam deo ove saradnje”.

Reditelj spota ‘Anywhere Away From Here’ je Joe Connor (realizovao spotove za grupe – The Rolling Stones, Coldplay, Sam Smith), snimio je video klip u pozorištu The Duke Of York’s Theatre, u srcu londonskog West Enda, a u njemu se sudaraju lepota divlje prirode sa snažnom izvedbom umetnika prepoznatljivih moćnih vokala.

 Rag’N’Bone Man je ovu pesmu napisao sa grupom saradnika koju čine: Ben Jackson-Cook,  Simon Aldred, Dan Priddy i Mark Crew, a pesma govori o neprilagođenosti.

 Debi album “Human”(2017,) doživeo je ogroman uspeh u Velikoj Britaniji, ali i u svetu. Četvorostruki platinasti tiraž albuma opravdale su prestižne muzićke nagrade, pre svega BRIT i Ivor Novello i za samo nedelju dana od izlaska osvojio je Prvo mesto britanske top liste. 
Izdvojili su se zaista snažni hitovi – “Human”, “Skin”, “All You Ever Wanted”, “Lay My Body Down”, “Giant”.

Znajući da je takav uspeh teško pratiti, Rag’N’Bone Man je zaboravio na sva pisana pravila i odlučio da ode u Nešvil gde je zabeležio sve ono što će kasnije postati “Život u nesreći”, odnosno naslov njegovog drugog albuma.
 U Englesku se vratio neposredno pred prvo izbijanje pandemije, i tada je sve stalo …

Iako doza teškog bluza ali i soula i dalje živi u nekim melodijama, većina pesama sa novog albuma predstavlja veliki korak napred u njegovom umetničkom, kompozitorskom i pevačkom stvaralaštvu, a svakim novim dahom sposoban je da izrazi i pokaže ogromnu količinu topline i osećanja. 

Osnovu albuma producirao je Mike Elizondo, koji je radio sa zvezdama – Eminem, 50 Cent, Fiona Apple, Alanis Morissette, inače osvajač Grammy nagrade.
 Album je snimljen u njegovom studiju u Nešvilu, a pesme su namenski snimane “naživo” – tačnije, sav zvuk je stvaran i 100% je ljudski.

Verni stalni saradnici i ovde su značajno zastupljeni:
Ben Jackson-Cook (klavijature, ko-autor kompozicija i ko-producent)
Bill Banwell (basista koji je učestvovao u komponovanju pesama)
 Desri Ramus (pomoćni vokali).
 Ovoj ekipi pridružili su se bubnjar Daru Jones (svirao na albumu Jacka White-a “Lazaretto“) kao i gitaristkinja Wendy Melvoin, koja je sa svega 19 godina postala član prateće grupe velikog pokojnog muzičara – Prince and The Revolution.

 Zajedno, ovi muzičari su napravili neposredan, radostan album, kako kažu iz diskografske kuće, “nešto previše retko u vremenu autotjuna i bezbrojnih nasnimavanja”.
 

Album “Life By Misandventure” je pravi lek za ova teška pandemijska vremena, jer ima dubinu i dušu, a govori o odrastanju i kretanju napred.
  Publika će uživati u ovom putovanju. 

Domaća publika je imala posebnu privilegiju da gleda nastup Rag’N’Bone Man-a uživo, 2018. godine na Exit festivalu u Novom Sadu, gde je bio jedan od vodećih izvođača te godine. Onda je bio plan da dođe iste godine ili početkom 2019. u Halu sportova na Novom Beogradu, ali je iznenada otkazao i taj koncert i celu evropsku turneju.
  Posle je naravno naišla pandemija… 

PINK je gostovala samo na Beogradskom sajmu 2004. godine, i kasnije se nije vraćala sa gomilom novih hitova.
Videćemo kada prođe ovaj užas, da li ćemo je opet možda gledati uživo.

Life By Misadventure” – redosled pesama: 

 1. Fireflies 
 2. Breath In Me 
 3. Fall In Love Again 
 4. Talking To Myself 
 5. Anywhere Away From Here 
 6. Alone 
 7. Crossfire 
 8. All You Ever Wanted 
 9. Changing of the Guard 
 10. Somewhere Along The Way 
 11. Time Will Only Tell 
 12. Lightyears 
 13. Party’s Over 
 14. Old Habits 

    

  https://www.ragnboneman.com/

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket