Radioactive Boy Scout hit singlom Castaway najavljuje album!

0
Reklama

Radioactive Boy Scout je umetnik koji deli svoje vreme između Zagreba i Londona, a njegovo ime je Nikša Lovrinić. Uz solo nastupe ponekad se krije iza velikog zida glasnih gitara. Njegova muzika se sastoji od velikih potencijalnih stadionskih himni do jakih rock balada koje vividno pričaju priču.

Kombinacijom širokih akustičnih gitara, velikih dinamičkih skokova te aranžmanskih iznenađenja, Radioactive Boy Scout oslikava bogato platno rock’n’roll melodioznost s indie rock elementima koji prenose osećaj melanhonlije, ljubavi i nade.

Castaway je zapravo idiom kako se autor osećao dok je prolazio kroz period alijenacije i samoće u ovim podeljenim vremenima. Pesma ima i snažniju poruku sada kad smo politički i mišljenjima jako podijeljeni oko važnih socijalnih stvari, a ne postoji čak ni osnovni dogovor u kojem smjeru krenuti.

Pjesma je snimljena u Rattus Rattus studiju u Zagrebu gde je napravljen i mix pod palicom Borbena Dallasa, dok je master završio Carl Saff u Sjedinjenim Američkim Državama.

Spot se svakako isplati pogledati jer ne verujem da je u Hrvatskoj neto pokušao bilo što slično kompleksno. Ideja je bila da isprovociramo diskusiju i razmišljanje i da odskače od zvuka pesme i više bude interpretacija stihova i psihičkog stanja kad je pesma napisana.“ – rekao nam je Nikša.
Pesma „Castaway“ najavni je singl nadolazećeg albuma koji će ugledati svetlo dana 22.02.2022., a dostupna je putem svih digitalnih platformi.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here